News

Prima măsură a noului șef DIICOT. Mama Luizei Melencu a scăpat de amenda de 5.000 de lei

03.10.2019 | 17:27
Prima masura a noului sef DIICOT Mama Luizei Melencu a scapat de amenda de 5000 de lei
ADVERTISEMENT

Mama Luizei Melencu, tânăra de 18 ani care a căzut victimă monstrului din Caracal, Gheorghe Dincă, scapă de amenda în valoare de 5.000 de lei primită din partea procurorilor DIICOT. Decizia îi aparține Giorgianei Hosu, care asigură interimatul la conducerea instituției, după demisia lui Felix Bănilă.

Noul procuror-șef al DIICOT a anulat amenda primită de mama Luizei

Potrivit unor surse judiciare citate de Antena 3, noul procuror-șef interimar „a infirmat din oficiu ordonanţa procurorului de caz, prin care Monica Melencu a fost amendată cu suma 5.000 de lei”, pe motiv că și-a dat până la urmă acordul pentru a-i fi prelevate noi probe biologice  în vederea efectuării unei expertize ADN în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

DIICOT a solicitat săptămâna trecută ajutorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) pentru efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN) în cazul Luizei Melencu, dar şi pentru a stabili profilul psihologic/ comportamental al lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal.

Au trecut șase luni de la dispariția Luizei Melencu. Sursa foto: wowbiz.ro
Au trecut șase luni de la dispariția Luizei Melencu. Sursa foto: wowbiz.ro

Mama Luizei Melencu, disperată că autoritățile nu știu unde este fiica sa

S-au scurs șase luni de la dispariția Luizei Melencu, iar informațiile obținute de anchetatori în tot acest timp sunt extrem de puține. Adusă la disperare de incompetența autorităților, mama adolescentei amenință cu sinuciderea.

ADVERTISEMENT

În şase luni de zile nu mi s-a găsit copilul. Cineva, ca toată lumea, disperă cu butoaiele. Uitați în ce hal am ajuns, să luăm tot noi 50 de milioane. Să iasă cineva dacă ne vede, o să mă arunc în fața mașinii pentru treaba asta, în ce hal am ajuns. Nu e vorba de bani. Ne caută cineva copiii? Copiii aștia sunt dați, disper, mă arunc în fața mașinii. Vreau doar copilul. Îmi vreau copilul, Melencu Luiza Mihaela. Atât vreau.”

Și alaltăieri e posibil să intri să nu îți dea nimeni o explicație? Nimeni nu ne-a explicat. Suntem oameni ca toți oamenii. Aceleași clase le avem și noi. Un răspuns puteam să primim. În 6 luni de zile cineva a cooperat cu noi , a venit să ne aline suferința, să ne explice despre ce e vorba? Joi și vineri au venit acele persoane, când am spus că refuz, au venit mascații. Jur ca asta fac și eu. Nu vreau decât un răspuns. Această amendă maximă pentru care doamnă că ne-au luat copilul. Îmi vreau copilul”, a declarat Monica Melencu.

ADVERTISEMENT