Sport

Prima reacție a FRF-ului după ce România U19 a ratat calificarea la baraj: „E o mare dezamăgire!”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF-ului, a oferit prima reacție după ce România U19 a ratat calificarea la baraj chiar în ultimele minute ale partidei cu Slovacia U19, scor 0-1.
24.06.2022 | 21:06
Prima reactie a FRFului dupa ce Romania U19 a ratat calificarea la baraj E o mare dezamagire
Prima reacție a FRF-ului după ce România U19 a ratat calificarea la baraj. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță este trist și spune că „tricolorii mici” trebuie să muncească mai mult pentru a nu scădea fizic în ultimele minute ale meciurilor.

Prima reacție a FRF-ului după ce România U19 a ratat calificarea la baraj

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF-ului, a vorbit după ce România U19 a ratat calificarea la baraj: „E o mare dezamăgire, pentru că în fiecare meci am avut ghinion. Dar azi, să iei gol așa, mi se pare stupid și domnul arbitru a contribuit la golul lor. E o șansă mare scăpată de copiii ăștia, am ratat mult, dar uneori fotbalul pare nedrept.

ADVERTISEMENT

Ar fi fost o mare realizare să meargă la baraj, pentru viitorul lor era un punct de plecare, nu știu dacă l-ar fi câștigat.

Ei rămân cu experiența din acest campionat, au întâlnit francezii care joacă prin prima ligă și prin a doua ligă. E păcat, au fost la un pas să obțină o performanță cu care intrau în istorie”.

ADVERTISEMENT

„Le-am spus și înainte de meci să nu se mulțumească cu puțin, să ia tot ce pot de la fotbal. Cam toți și-au luat la revedere de la viața de juniori, încep o nouă etapă, dar era bine să înceapă și cu o astfel de calificare în CV.

Avem un portar de viitor, mai e interesant și ce avem prin Liga 1, e Rareș Ilie, îl mai avem pe Coubiș, care e o surpriză plăcută, care vine de la AC Milan Primavera, mai e și Gergely, care din păcate a plecat în Ungaria.

ADVERTISEMENT

S-ar putea să joace bine acolo și să-l naturalizeze, ei îl vor avea sub observație zi de zi, noi nu. E normal să fie așa, te duci într-o țară, unde cei de la Federație sunt foarte aproape de fiecare echipă de acolo”, a mai spus Mihai Stoichiță, la TV OrangeSport.

„Să muncească fizic mai mult”. Ce a spus despre viitorul lui Edi Iordănescu la naționala mare

„Rareș Ilie a făcut o risipă mare de energie, e un talent care nu trebuie risipit și trebuie avut grijă cu el. A fost schimbat din punct de vedere tactic, cred, pentru a ține de 0-0. E incontestabil un talent.

ADVERTISEMENT

Mi-aș permite să le dau un sfat, să muncească mai mult din punct de vedere fizic, să nu mai sufere în ultima parte a jocurilor, pentru că oriunde s-ar duce, trebuie să joace 90 de minute. Noi nu am mai ținut ritmul partidei și ne-au încălecat adversarii, asta a fost”, a continuat Mihai Stoichiță.

„Edi e și dincolo de aceste două meciuri, am tot schimbat antrenori, dar, din păcate nu s-a întâmplat nimic. Cred că trebuie să discutăm cu Edi acum când ne întoarcem în țară și ne va spune ce gânduri și ce propuneri are, bineînțeles completate și de noi.

Mi se pare normal să continuăm cu el, dacă vom schimba antrenori și nu vom avea stabilitate, vom fi tot timpul forțați ideile celor care vin. Îl înțeleg pe Edi, nu e liniștit nimeni, dar dacă te obișnuiești cu presiunea și cu suferința și rămâi logic în toate deciziile tale, cred că vei putea reuși.

Nu a fost numai asta cu Ladislau Boloni, m-am uitat și eu la declarațiile lui, Federația i-a pus echipa națională pe tavă și cu asta basta, o iei sau nu o iei. A ezitat, și-a făcut calculele lui, nu îl judec și nici nu mai vreau să fac un comentariu pe acest subiect”, a mai spus Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT