Sport

Prima reacție a unui oficial FRF după ce România a ajuns pe locul 54 în clasamentul FIFA. ”Suntem la limită între urna B şi C”

România a coborât pe poziția 54 în clasamentul FIFA după rezultatele slabe din ultima perioadă. Oficialii FRF au reacționat și au anunțat noul obiectiv.
24.06.2022 | 16:42
Prima reactie a unui oficial FRF dupa ce Romania a ajuns pe locul 54 in clasamentul FIFA Suntem la limita intre urna B si C
România a ajuns pe locul 54 în clasamentul FIFA, după campania eșuată din Liga Națiunilor, dar FRF nu vede în această cădere un lucru atât de grav. Sursa foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România se apropie vertiginos de cea mai slabă poziționare din istorie în clasamentul FIFA. După rezultatele slabe din prima parte a Ligii Națiunilor, naționala ”tricoloră” a ajuns pe locul 54 în lume. FRF a reacționat și anunță noi obiective curajoase.

Oficialii FRF vizează un salt de 30 de locuri în următoarea perioadă

O victorie la limită cu Finlanda și trei eșecuri în care nu a marcat au dus naționala României pe locul 54 în clasamentul FIFA.

ADVERTISEMENT

”Tricolorii” sunt la doar trei poziții de cea mai slabă clasare din istorie, locul 57 ocupat în 2012. Căderea abruptă în topul FIFA nu-i îngrijorează pe oficialii FRF.

”În anul în care ne-am calificat la EURO 2016, în 2015, eram în primele 10. Dacă ai un parcurs bun pe o perioadă scurtă, te duci sus.

ADVERTISEMENT

Dacă ai o perioadă mai lungă de insuccese, te duci la vale mai mult. Important e să ajungi într-o zonă de platou”, a concluzionat Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu.

Vochin a explicat că poziția a 54-a ocupată de România nu trebuie să fie privită ca o ”nerealizare” a FRF și că ținta forului condus de Burleanu este una curajoasă.

ADVERTISEMENT

”La FRF a venit directorul de scouting al federaţiei belgiene şi a spus că sunt pe locul doi, dar a zis că sunt conştienţi că nu pot rezista pe locul secund. Ţinta lor e să fie în primele 10. 

La federaţia noastră ţinta e să fim pe locul 24 european. La nivel european suntem la limită între urna B şi C, suntem pe 32. Trebuie să găsim un platou şi după să urcăm, cu o gestionare corectă a resurselor a jucătorilor tineri”, a explicat Vochin, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

România este peste adversarele din Lia Națiunilor

În ciuda decăderii continue, naționala României încă se situează peste Finlanda, Muntenegru și Bosnia&Herțegovina în clasamentul FIFA.

”Poate că noi am avut rezultate mai bune decât lotul până acum. Dacă Dzeko, Pukki sunt sub noi… Dacă ei cu jucători de Champions League, iar noi cu niciunul în Champions League, e posibil să fi făcut lucruri proaste ei”, a spus Andrei Vochin.

În clasamentul coeficienților forului mondial de fotbal Bosnia&Herţegovina este pe locul 57, în urcare de pe 59, Finlanda pe 59, în coborâre de pe 57, iar Muntenegru este pe locul 67, în urcare de pe 70.

ADVERTISEMENT