Fotbal intern

A revenit la Universitatea Craiova după demiterea lui Corneliu Papură. Foto exclusiv

01.02.2021 | 17:07
A revenit la Universitatea Craiova dupa demiterea lui Corneliu Papura Foto exclusiv
ADVERTISEMENT

A apărut și prima revenire la Universitatea Craiova după demiterea lui Corneliu Papură. Din informaţiile FANATIK, Claudiu Stamatescu, medicul echipei naționale, s-a întors în Bănie după ce „Papi” a fost demis. Tehnicianul nu a acceptat să lucreze cu Stamatescu, iar acesta din urmă a fost nevoit să părăsească echipa. 

Al treilea mandat al lui Papură la Craiova s-a încheiat după meciul cu FC Argeș. Mihai Rotaru a anunțat că decizia fusese luată înainte de partidă, iar acum este în căutarea unui nou pricipal. Conform spuselor lui Rotaru, antrenorul ideal se găsește în străinătate.

ADVERTISEMENT

De-a lungul celor trei perioade ca antrenor al formației fanion a Olteniei, Corneliu Papură s-a certat cu adversari, cu colegi din staff, cu jucători, dar nu avea o relație bună nici cu presa.

UPDATE 1 februarie, ora 17:07/ Așa cum FANATIK a anunțat, doctorul Claudiu Stamatescu a revenit la Universitatea Craiova și a început treaba. A plecat cu echipa la Iași, cu un charter de pe Aeroportul Internațional Craiova.

ADVERTISEMENT
Claudiu Stamatescu
Stamatescu a plecat alături de echipă spre Iași. Foto Exclusiv FANATIK

ȘTIRE INIȚIALĂ, 31 ianuarie, ora 12:24

Medicul Claudiu Stamatescu a revenit la Universitatea Craiova după plecarea lui Corneliu Papură

În vârstă de 50 de ani, Claudiu Stamatescu este unul dintre cei mai respectați medici sportivi din România, iar la Universitatea Craiova este apreciat atât de jucători, cât și de conducerea administrativă. Totuși, Corneliu Papură nu a suportat să-l vadă pe Stamatescu pe lângă echipă, astfel că acesta a fost nevoit să părăsească echipa la începutul celui de-al treilea mandat al lui „Papi”.

claudiu stamatescu
Claudiu Stamatescu, unul dintre cei mai apreciați medici sportivi din România

Conflictul dintre cei doi durează de ceva timp. Ba mai mult, în primă fază, doctorul a avut câștig de cauză în fața lui Corneliu Papură. În luna mai a anului trecut, tehnicianul de 47 de ani și-a dat demisia de la club, întrucât a refuzat să-și ceară scuze în fața staff-ului medical după ce a folosit un limbaj licențios la adresa lui Stamatescu și a colegilor săi. FANATIK a scris în exclusivitate despre acest episod.

ADVERTISEMENT

Când Papură a fost adus din nou la conducerea băncii tehnice a avut o dorință clară ca Stamatescu să nu mai fie în preajma echipei, astfel că unul dintre cei mai importanți medici sportivi din țară a fost îndepărtat, iar jucătorilor nu le-a picat prea acest lucru. Acum, Stamatescu s-a întors și va face echipă cu celelalte persoane care fac partedin staff-ul medical.

Cu o experiență de peste 30 de ani în medicina sportivă, Claudiu Stamatescu a lucrat pentru echipe ca Extensiv Craiova (1998 – 2001), Al Ain (2001 – 2002), Al Ittihad (2005 – 2006), ALRO Slatina (2011 – 2012) și Petrolul Ploiești (2012 – 2015), iar din 2015 a lucrat la Universitatea Craiova. Din anul 2018 este medicul echipei naționale a României.

ADVERTISEMENT

Corneliu Papură, conflicte cu mai mulți oameni din anturajul Universității Craiova. Nu discuta cu colegii din staff-ul tehnic

Corneliu Papură are un stil aparte de a lucra cu oamenii, iar colegii din staff-ul tehnic au simțit de mai multe ori furia tehnicianului oltean. FANATIK a anunțat în exclusivitate despre conflictul pe care fostul antrenor al Craiovei l-a avut cu Robert Tufiși, omul responsabil cu pregătirea portarilor. Deși erau colegi în staff, cei doi se evitau. La fel s-a întâmplat și cu Gigi Ciurea și Florinel Luță, oameni care au fost, la fel ca doctorul Stamatescu, îndepărtați de la echipa mare.

Nici cu jucătorii nu s-a înțeles întotdeauna bine, iar cel mai elocvent episod s-a întâmplat cu Alexandru Mateiu. Supărat de faptul că este ținut numai pe banca de rezerve, mijlocașul a încercat să discute cu „Papi”, dar acesta nici nu a vrut să audă și l-a exclus din lotu înaintea unui meci cu FCSB. Acum, Mateiu este dorit de Dan Petrescu în Turcia.

Cu Dragoș Bon, antrenorul care asigură interimatul în acest moment, a avut un conflict care data de câțiva ani, însă relațiile dintre cei doi s-au mai îmbunătăți și au colaborat destul de bine. Octavian Benga, celălalt secund de la Universitatea, a fost adus de către conducere. La o conferință de presă, Corneliu Papură a anunțat chiar că „nu știe nimic” despre aducerea unui nou colaborator.


  • (P) Cota BETANO pentru Poli Iaşi – U Craiova: 2,05 este cota pentru “peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT