News

Prima ţară afectată de foamete din cauza modificărilor climatice. Ce mănâncă localnicii pentru a supraviețui

O țară insulară aflată în Oceanul Indian este afectată de foamete din cauza modificărilor climatice.
27.06.2021 | 11:15
Prima tara afectata de foamete din cauza modificarilor climatice Ce mananca localnicii pentru a supravietui
ADVERTISEMENT

Schimbările climatice au ajuns să distrugă condițiile de viață ale locuitorilor din Madagascar. Reprezentanții ONU susțin că situația este disperată în această țară insulară aflată în Oceanul Indian, în partea estică a coastei Africii.

„Arată precum ceea ce vedeți într-un film de groază”, spune David Beasley, directorul Programului Alimentar Mondial (PAM) al Națiunilor Unite.

ADVERTISEMENT

Din cauza foametei extreme, locuitorii din Madagascar au ajuns să mănânce greieri, frunze de cactus și chiar noroi, alertează un oficial de la ONU. Aceasta este prima țară din lume afectată de o foamete cauzată de încălzirea globală, potrivit News.ro, care citează AFP.

Madagascar, afectată de o foamete din cauza modificărilor climatice. „Arată precum ceea ce vedeți într-un film de groază”

Foto: Hepta.ro

David Beasley a postat un mesaj pe Twitter în care menționează faptul că 400 de mii oamenii vor rămâne complet fără hrană, iar 14 mii suferă deja de foamete și sunt la limita supraviețuirii.

ADVERTISEMENT

Lola Castro, directorul PAM pentru sudul Africii avertizează că lucrurile vor fi tot mai dificile, iar „ceea ce este mai rău abia urmează”.

„Avem oameni pe marginea prăpastiei foametei și nu există nici un conflict, ci doar modificări climatice, cu cele mai grave efecte. Acești oameni nu au contribuit cu nimic la schimbările climatice, dar poartă întreaga povară la ora actuală”, a preciat Lola Castro.

ADVERTISEMENT

Locuitorii din Madagascar se află într-o situație disperată. Sunt nevoiți să mănânce greieri, frunze de cactus și noroi

Foto: Hepta.ro

ONU atrăgea în urmă cu o lună atenția că foametea este în plină expansiune. Organizația susținea că sunt expuși riscurilor peste un milion de oameni. Cele mai grave efecte se văd în sudul țării.

Din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse împotriva acesteia, accesul ajutoarelor și al presei pe insula din Oceanul Indian este dificil.

ADVERTISEMENT

Agențiile umanitare au dificultăți în a sensibiliza opinia publică cu privire la această tragedie.

Acestea se plâng de faptul că nu au fonduri pentru a furniza ajutoare suficiente, mai arată sursa citată.

Madagascar are o populație de aproximativ 25 de milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT