News

Prima țară care ar putea începe vaccinarea copiilor împotriva Covid-19: „Așteptăm aprobarea FDA”

01.04.2021 | 18:40
Prima tara care ar putea incepe vaccinarea copiilor impotriva Covid19 Asteptam aprobarea FDA
ADVERTISEMENT

Prima țară care ar putea începe vaccinarea copiilor împotriva Covid-19 a anunțat că așteaptă aprobarea Agenţiei pentru Medicamente din SUA (FDA). Anunțul vine după raportul companiei cu privire la eficacitatea serului la categoria de vârstă 12-15 ani.

Pfizer a anunțat că serul pe care l-a dezvoltat a demonstrat o eficiență de 100% împotriva SARS – CoV – 2 la copiii cu vârsta cuprinsă în categoria menționată mai sus. În aceste condiții, Israelul a anunțat că ar putea începe vaccinare populației respective din luna mai.

ADVERTISEMENT

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost primul ser aprobat pentru utilizare la persoanele peste 16 ani, la sfârșitul anului trecut. Atât informațiile relevate de studiile clinice, cât și cele prezentate în urma studiilor efectuate în viața reală au arătat o eficiență de 94%.

Prima țară care ar putea începe vaccinarea copiilor împotriva Covid-19: „Așteptăm aprobarea FDA”

Israelul ar putea să devină prima țară care începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani. Oficialii speră ca acest lucru să fie posibil chiar de luna viitoare.

ADVERTISEMENT

„Aşteptăm aprobarea Agenţiei pentru Medicamente din SUA (FDA)”, a declarat joi Nachman Ash, coordonatorul  luptei împotriva coronavirusului din Israel, la un post de radio. „Acest lucru va fi discutat apoi aici de echipa noastră de vaccinare, (…) şi va mai dura câteva săptămâni, între o lună şi două luni”, a adăugat acesta, citat de Agerpres.

Vaccinarea copiilor nu a fost o prioritate până în momentul de față, întrucât aceștia sunt mai puțin expuși la dezvoltarea formelor severe ale bolii. În plus, s-a demonstrat că cei mai tineri, sub 10 ani, transmit infecția într-o măsură mai scăzută.

ADVERTISEMENT

În schimb, ministrul israelian al Sănătății a explicat că s-a observat o înrăutățire a situației în cazul copiilor. „Există o creştere a numărului de copii spitalizaţi”, unii “fără simptome, care suferă complicaţii, până la punctul în care se prăbuşesc,” a precizat demnitarul, potrivit sursei citate mai sus.

În urmă cu o aproximativ săptămână, Israelul a anunțat că și-a imunizat peste jumătate din populație. Țara a ocupat prima poziție la nivel mondial pentru rapiditatea cu care s-a desfășurat campania de vaccinare.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei, țara din Orientul Mijlociu a înregistrat 833,281 cazuri de infectare la puțin peste nouă milioane de locuitori. Numărul total al deceselor este de 6,214.

ADVERTISEMENT