News

Primăria Capitalei anulează achiziția a 100 de troleibuze. Care este motivul

28.10.2020 | 16:00
Primaria Capitalei anuleaza achizitia a 100 de troleibuze Care este motivul
ADVERTISEMENT

La nici șapte luni de la semnarea contractului, Primăria Capitalei anunță public că a decis să anuleze achiziția a 100 de troleibuze noi ale unei asocieri de companii turco-germane.

Pe 31 martie 2020, între primărie și asociații Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh era semnat un contract care prevedea cumpărarea a 100 de mijloace de transport.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 28 octombrie, PMB  anunţă că a fost demarată procedura de reziliere a contractului privind această tranzacție, având în vedere că nu au fost respectate prevederile contractuale.

Achiziția a 100 de troleibuze, anulată de Primăria Capitalei

Decizie radicală luată de Primăria Capitalei. Potrivit unui comunicat emis miercuri de instituție, a fost demarată procedura de reziliere a contractului privind achiziţia a 100 de troleibuze noi. Motivul: producătorul nu a prezentat certificatul de omologare.

ADVERTISEMENT

”Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul privind achiziţia a 100 de troleibuze noi Asocierii turco-germane Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh, care, potrivit prevederilor contractuale, trebuia să prezinte certificatul de omologare după semnarea contractului.

Subliniem că întreaga procedură de licitaţie a fost verificată ex-ante de ANAP. Având în vedere faptul că prevederile contractuale nu au fost respectate, a fost demarată procedura legală de reziliere a contractului, în conformitate cu prevederile contractuale şi legislaţia naţională în vigoare”, a transmis Primăria Capitalei Agerpres.

ADVERTISEMENT

Contractul, semnat de fostul edil, Gabriela Firea

În ultima zi a lunii martie, fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, făcea publica faptul că a semnat contractul privind achiziţia a 100 de troleibuze noi, după ce licitaţia a fost câştigată de singurul ofertant înscris în acest proces, Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh.

Potrivit contractului, livrarea urma să se facă începând cu luna noiembrie, pe parcursul a 16 luni. Valoarea contractului era de aproximativ 43 de milioane euro fără TVA.

ADVERTISEMENT

”Viaţa economică vitală trebuie să meargă mai departe şi in timpul pandemiei! Am semnat contractul privind achiziţia a 100 de troleibuze noi, de care bucureştenii au atât de multă nevoie, cele din trafic fiind achiziţionate în anii de după Revoluţie.

Licitaţia a fost câştigată de singurul ofertant înscris în acest proces, care a fost declarat câştigător ca urmare a îndeplinirii cerinţelor solicitate în caietul de sarcini, Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh.

Mă bucur că mai facem un pas înainte pentru înnoirea parcului auto al STB şi pentru eliminarea autovehiculelor vechi, intens poluatoare. Este un proiect benefic pentru calitatea transportului public în comun, pentru confortul cetăţenilor, dar şi pentru creşterea calităţii aerului în Capitală”, spunea Gabi Firea, pe 31 martie.

ADVERTISEMENT