News

Primăria Capitalei critică decizia viceprimarului sectorului 2 de a deschide parcurile! „Denotă inconștiență”

09.05.2020 | 18:01
Primaria Capitalei critica decizia viceprimarului sectorului 2 de a deschide parcurile Denota inconstienta
ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei critică decizia viceprimarului sectorului 2 de a deschide parcurile! Aurelian Bădulescu viceprimarul Bucureștiului a transmis că gestul făcut de Cristian Popescu denotă inconștiență.

Primăria Capitalei critică decizia viceprimarului sectorului 2 de a deschide parcurile!

„Trebuie avut în vedere cadrul general care stabilește clar măsurile care se iau la nivel național. Gestul făcut de Popescu Cristian este un gest de inconștiență, care nu are nimic de a face cu decizia administrativă.

ADVERTISEMENT

Mai ales că Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea parcurilor, interdicție care este și azi valabilă, urmând ca luni membrii Comitetului să analizeze, raportat la noile reglementări, dacă această măsură va fi schimbată”, a declarat Aurelian Bădulescu.

„Denotă inconștiență”

„Rugămintea Comitetului pentru sectorul 2 este să privească cu rezervă această inițiativă personală și să respecte în continuare recomandările.

ADVERTISEMENT

Măsura nu este administrativă, este un îndemn al unei persoane care se folosește de calitatea de consilier local și care pune sănătatea publică în pericol”, a mai spus Bădulescu

Vă readucem aminte că Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, a luat decizia de a deschide parcurile mari din Sectorul 2 al Capitalei.

ADVERTISEMENT

“Am făcut asta pentru că în ultimele săptămâni am văzut foarte mulți locuitori ai sectorului alergând sau desfășurând activități sportive, permise de ordonanțele militare, printre mașini, pe lângă parcuri sau în zone improvizate.

Atât timp cât ne este permisă activitatea fizică, aceasta trebuie făcută în siguranță și în proximitatea locuinței, iar în sectorul 2 avem foarte multe parcuri pregătite pentru cetățeni”, a anunțat Dan Cristian Popescu

ADVERTISEMENT

„Mai mult, aceste parcuri sunt de trecere, deci vom facilita deplasarea locuitorilor sectorului 2 și vom scurta perioada pe care aceștia o petrec pe drum, ocolind aceste parcuri mari.

Vreau să menționez că toate locurile de joacă, terenurile de sport și foișoarele de recreere din parcuri rămân închise.

Scopul meu nu este oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber în această perioadă, ci vreau să ofer o variantă mai sigură pentru activitățile sportive și pentru scurtarea perioadei de deplasare.

Locuitorii sectorului 2 trebuie să înțeleagă că restricțiile rămân, că suntem în stare de urgență și că pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut. Toate parcurile vor avea la intrări panouri de atenționare și de informare asupra măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19”, a încheiat Dan Cristian Popescu.

 

 

ADVERTISEMENT