News

Primăria Capitalei încaieră PSD și PNL. Cele două partide încep să se acuze reciproc

Primăria Capitalei, un cartof fierbinte pentru PSD-PNL. Cele două partide încep să se acuze reciproc, cuvintele sunt dure
12.03.2024 | 12:40
Primaria Capitalei incaiera PSD si PNL Cele doua partide incep sa se acuze reciproc
Lipsa unui candidat comun pentru Primăria Capitalei stârnește discordie în coaliție / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Chestiunea unui candidat comun la Primăria Capitalei devine un subiect de discordie între PSD și PNL, coaliția înțelegându-se numai asupra listei comune la europarlamentare. O soluție este prezentarea de candidați separați. Între timp, cele două partide se acuză reciproc de acest impas.

Un cartof fierbinte

În timp ce PSD și PNL nu au un candidat la Primăria Capitalei, și sondajele îl dau ca favorit pe edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, reprezentanții celor două partide au început să se acuze reciproc de această situație.

ADVERTISEMENT

Astfel, vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău, acuză PSD că „a creat o stare de confuzie” care „afectează” PNL și că, din capul locului, „trebuia să mergem separat”, Sighiartău invocând electoratul de dreapta din capitală care „trebuie fructificat”.

„Aici a fost o capcană, prin care PSD a vrut să îmbrățișeze formal PNL”

„Povestea cu candidatul comun a venit inclusiv de la PSD, ne-au spus că ne-ar lăsa să punem un candidat de la PNL. Aici a fost o capcană, prin care PSD a vrut să îmbrățișeze formal PNL, și, din păcate, noi, cei din PNL, am fost afectați de această propunere de candidat comun. Eu am spus de la început, și colegii de la București au spus, că trebuie să mergem separat, că PNL are electorat de dreapta în București și trebuie să îl fructifice”, a declarat Sighiartău pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

„Firea nu va ajunge primar, nici Ciolacu președinte”

Sighiartău a continuat spunând că starea de confuzie („confuzii tipice PSD”) îi afectează pe liberali, care trebuiau să meargă cu Sebastian Burduja, chiar dacă „nu e timpul pierdut”. Vicepreședinele PNL a rostit tranșant două vești proaste pentru PSD, anume că Gabriela Firea nu va mai ajunge primar al Bucureștiului, așa cum nici Marcel Ciolacu nu va ajunge la Cotroceni

„Această stare de confuzie acum ne afectează, trebuia să începem cu candidatul nostru Sebi Burduja și să mergem înainte. Nu e timp pierdut, dar acum clar arată confuzie, nimeni nu știe care sunt candidații. Vestea proastă pentru PSD e că Gabriela Firea nu va ajunge niciodată primar la Capitală, așa cum Ciolacu nu va ajunge președintele României, din punctul meu de vedere.  Cu o campanie bună, fără confuzii tipice PSD, am putea face o figură frumoasă (Sebastian Burduja să îl învingă pe Nicușor Dan), dar povestea cu candidaturi comune la București nu e în regulă pentru noi. Pe mine nu mă încurcă coaliția”, a spus Sighiartău.

ADVERTISEMENT

„Ne vom face de râs. PSD nu dorește să se facă de râs”

În replică, vicepreședintele PSD, Ionuț Pucheanu, a insistat că liberalii nu vor să „accepte” ce scoruri au și că ambele partide se vor face de râs dacă merg pe candidați „fără notorietate” iar, în ce-l privește, PSD nu vrea să ajungă în această situație.

„La Capitală ar fi mai mare rușinea să mergem împreună și să nu reușim să mobilizăm atâta electorat cât să reușim să îl învingem pe Nicușor Dan. Mi se pare că PNL sunt în perioadă de negare, nu vor să accepte în ce situație se află din punct de vedere al scorului. Dacă vom insista pe candidați fără notorietate cel mai probabil ne vom face de răs și unii, și alții. PSD nu dorește să se mai facă de râs”, a declarat Pucheanu.

ADVERTISEMENT

„PNL e bulversat de ani de zile, sunt în vrie”

Pucheanu a mai spus că realitatea este că liberalii nu vor să accepte oameni de stânga care sunt „mai bine plasați” decât ai PNL și că partidul însăși se află în vrie, „sunt bulversați”, după cum arată și sondajele, în opinia sa.

„Din nefericire pentru colegii de la PNL, cei care vin pe linia de stânga sunt mai bine plasați ca ai lor acum. Știu înțelegerile, ne vom ține de ele, dar e o realitate peste care nu pot trece. Mi se pare că PNL e bulversat de ani de zile, nu a fost nevoie de noi pentru asta, sunt în vrie de ceva vreme, o arată cifrele, ne uităm pe sondaje. Pentru PNL lucrurile nu stau OK”, a spus Pucheanu.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT