News

PSD adună aleși locali de la alte partide. Primul primar USR trecut în barca social-democrată

PSD a reușit în premieră să racoleze un primar de oraș de la USR. Camelia Bertea, edilul din Victoria, a ales să schimbe tabăra
02.03.2024 | 10:33
PSD aduna alesi locali de la alte partide Primul primar USR trecut in barca socialdemocrata
Camelia Bertea este primul primar de oraș care a trecut de la USR la PSD Sursa foto: Alexandru Marius Dunca
ADVERTISEMENT

Și la aleșii locali liberali are succes PSD, doi primari, un viceprimar și mai mulți consilieri PNL din Iași au trecut, la rândul lor, de partea cealaltă a coaliției de guvernare.

Primul edil USR, trecut în barca social-democrată

USR a pierdut primul primar de oraș în favoarea adversarilor politici de la PSD. Camelia Bertea, primărița orașului Victoria a anunțat că schimbă echipa politică și se înscrie în partidul condus de Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce m-a determinat să fac acest pas hotărâtor a fost sprijinul constant pe care l-am primit din partea PSD pentru proiectele mele și pentru bunăstarea locuitorilor Victoriei.

Am înțeles că politica și administrația se fac cu oameni pentru oameni, iar o mână de ajutor venită la timp și un sfat bun pot face diferența.

ADVERTISEMENT

Vreau să vă asigur că principiile și valorile mele nu s-au schimbat. Voi continua să lupt cu aceeași dedicație și perseverență pentru binele Victoriei și al locuitorilor ei”, și-a justificat Camelia Bertea decizia într-un comunicat de presă.

Nu a fost singurul edil care s-a alăturat organizației județene PSD Brașov. Președintele acesteia, senatorul Marius Dunca, a anunțat că doi independenți, Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș, și Sergiu Arsene, primarul comunei Bod, au ales să facă același pas. Alături de aceștia ar mai fi venit și 40 de consilieri locali.

ADVERTISEMENT

Liberalii ieșeni pleacă la PSD

La Iași, mai mulți aleși locali au decis să părăsească PNL pentru a îngroșa rândurile social-democrate. Este vorba despre doi primari și un viceprimar, dar și de 17 consilieri locali.

Primarii comunelor Dobrovăț și Gropnița, Cătălin Martinuș și Ionel Oneagă, alături de toți cei 17 consilieri locali, dar și de viceprimarul comunei Lespezi, Lucian Marcu, sunt cei care au făcut acest pas.

ADVERTISEMENT

”Mă bucură venirea colegilor noștri primari de la Dobrovăț și Gropnița, dar și a tânărului viceprimar al comunei Lespezi. Oameni apreciați în comunitate, cu proiecte și investiții importante atrase la nivel local, vin în echipa noastră pentru a lucra în beneficiul ieșenilor”, a anunțat Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași.

Recent, social-democrații au primit în cadrul organizației primarii comunelor Gorban și Mircești, Silviu Isari și Leon Bălteanu, de la PMP, respectiv USR.

Organizația PSD Timiș a primit sânge nou săptămâna trecută. Alfred Simonis a anunțat atunci că 16 primari și viceprimari, majoritatea de la PNL, au trecut la PSD. În afară de PNL, în Timiș au mai pierdut aleși locali Pro România, USR, PMP sau Partidul Republican.

ADVERTISEMENT