ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Primăria Capitalei, prima reacţie după starea execrabilă a gazonului de pe Arena Naţională: “Organizatorul are toată răspunderea”

Autor: Gabriela Gheorghe | 05.09.2020 | 16:04
Primăria Capitalei, prima reacţie după starea execrabilă a gazonului de pe Arena Naţională:
Primăria Capitalei, prima reacţie după starea execrabilă a gazonului de pe Arena Naţională: "Organizatorul are toată răspunderea"

Primăria București reacționează după atacurile venite din spațiul public în legătură cu starea gazonului de pe Arena Națională în jocul dintre România și Irlanda de Nord 1-1, din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Primăria Municipiului București se apără spunând că volumul mare de evenimente din ultimele zile de pe stadion au făcut ca suprafața de joc să nu fie cea mai bună.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public despre starea gazonului de pe Arena Națională în seara zilei de 4 septembrie 2020, când s-a disputat meciul între echipa națională a României și echipa națională a Irlandei de Nord, facem următoarele precizări:

ADVERTISEMENT

”Pe Arena Națională au fost 7 evenimente în ultimele 10 zile!”

Primăria Capitalei respinge acuzele nefondate aduse în spațiul public. Arena Națională este singurul stadion disponibil în Capitală pentru orice meci important. Toate celelalte stadioane sunt încă șantiere, procesul de modernizare început de Guvernul României fiind încă neterminat. Din această cauză, toate cluburile de fotbal din București, dar și Federația Română de Fotbal s-au bazat doar pe Arena Națională pentru evenimentele din ultimele săptămâni.

Pe Arena Națională au fost 7 evenimente în ultimele 10 zile! Aproape un joc în fiecare zi, pentru că au fost organizate 4 meciuri oficiale și trei antrenamente. Era normal ca după un astfel de program gazonul să prezinte o uzură la centrul terenului și în fața porților. În mod normal, perioada de refacere între meciuri a unui gazon natural este de două săptămâni. Starea gazonului era cunoscută atât de UEFA, cât și de Federația Română de Fotbal. De asemenea, situația meteorologică era cunoscută de organizatorul care are toată răspunderea asupra condițiilor de desfășurare a unui meci. În ceea ce privește acoperișul stadionului, decizia de a-l trage pentru a proteja gazonul de ploaie era doar a organizatorului meciului dintre echipele României și Irlandei de Nord.

ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei a informat Federația Română de Fotbal despre necesitatea protejării gazonului, însă, decizia de a retrage acoperișul a venit din partea UEFA abia în dimineața zilei partidei. Astfel, respingem orice acuză adusă Primăriei Capitalei cu privire la această situație. Facem apel, însă, la Guvernul României să finalizeze de urgență modernizarea celorlalte stadioane din Capitală pentru a ridica presiunea de pe Arena Națională”, se arată în comunicatul PMB.

”Rușine cui are în administrare stadionul, acești oameni nu au ce căuta în pozițiile de administrare!”

Ciprian Marica, fost vârf în naționala României a fost unul dintre oamenii care au criticat starea gazonului de pe Arena Națională:

ADVERTISEMENT

„Terenul a fost incredibil! Execrabil, o rușine! Rușine cui are în administrare stadionul, acești oameni nu au ce căuta în pozițiile de administrare! Nu sunt oameni puși pe criterii de competență pe pozițiile astea, sunt numiri politice în locul celor care chiar știu ce fac.

Ne-am făcut-o cu mâna noastră. Gazonul depindea de noi. Cei care răspundeau de gazon ar trebui dați afară, demiși! Am fost forțați să jucăm cu mingi lungi, înalte, ceea ce a convenit adversarului”, a spus Ciprian Marica, la ProX.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!