Sport

Primăria Capitalei, răspuns oficial despre Rapid – FCSB. Ce se întâmplă cu Arena Națională la derby. Exclusiv

Rapid - FCSB este ultimul meci tare al acestui sezon din SuperLiga. Fanatik a aflat că meciul nu se va putea juca pe Arena Națională, iar Primăria Capitalei confirnă informația.
30.03.2024 | 11:15
Primaria Capitalei raspuns oficial despre Rapid  FCSB Ce se intampla cu Arena Nationala la derby Exclusiv
Rapid - FCSB se va disputa sâmbătă, 18 mai. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid – FCSB este cu siguranță cel mai așteptat meci al acestui final de sezon. Suporterii giuleșteni își doreau să dispute partida pe Arena Națională, așa cum s-a întâmplat la ultima victorie cu scorul de 4-0.

Rapid – FCSB nu se joacă pe Arena Națională! Primăria Capitalei a confirmat oficial

FANATIK a solicitat un răspuns Primăriei Capitalei în încercarea de a afla dacă există vreo șansă ca derby-ul dintre Rapid și FCSB să se dispute pe Arena Națională:

ADVERTISEMENT

„Având în vedere solicitarea dumneavoastră înregistrată la Direcția de Presă cu numărul 52850/28.03.2024 și la Registratura Primăriei Municipiului București cu nr. 51664/27.03.2024, vă comunicăm următorul răspuns primit de la Direcția Generală de Investiții: 

Campionatul Național de Drift Etapa I, pe inelul asfaltic al Arenei Naționale, va avea loc în perioada 14-20 mai 2024”, a fost anunțul care resipește orice îndoială.

ADVERTISEMENT

Rapid voia să joace derby-ul cu FCSB pe Arena Națională: „Majoritatea meciurilor cu ei le vom juca acolo”

Victor Angelescu a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că Rapid își dorea să dispute meciul cu FCSB din nou pe Arena Națională și nu pe Giulești:

„Le-am arătat celor de la FCSB că îi respectăm, le-am dat o peluză întreagă. Cred că e normal să ne respectăm unii pe ceilalți. Nu avem cum să le dăm mai multe în Giulești pentru că trebuie să îmi distrug abonamentele sau o peluză întreagă. Dacă puteam, le dădeam!

ADVERTISEMENT

E family zone acolo. Lumea cumpără abonamente de la începutul sezonului. Ce să fac, pentru un meci să-i scot de pe stadion pe oamenii ăia? N-am cum. Credeți că nouă ne convine să avem stadion de 13-14 mii de locuri?

Dar eu cred că de acum încolo majoritatea meciurilor cu FCSB vor fi cu miză și vom juca pe Arena Națională. Și meciul următor, dacă miza e titlul, probabil acolo vom juca. 95% acolo vom juca. Va dați seama ce interes va fi”. 

ADVERTISEMENT

Robert Niță a vorbit și el despre acest impediment care o împiedica pe Rapid să joace pe cel mai mare stadion din România: „Îmi scriu colegii de la FANATIK.RO, Rapid – FCSB din ultima etapă în play-off nu are cum să se joace pe Arena Națională. E RoDrift, programat pe 18 și 19 mai, pe Arena Națională. Deci ne privează de un spectacol fotbalistic”, a spus moderatorul emisiunii „Suflet de rapidist”.

Calificarea României la Euro 2024 a produs modificări în calendarul SuperLigii. Rapid – FCSB s-ar fi jucat pe Arena Națională

SuperLiga ar fi trebuit să se încheie pe data de 25 mai, însă FRF a modificat calendarul în urma calificării României la Campionatul European, ceea ce a dus la comprimarea cu o săptămână a programului.

Astfel, s-a ajuns ca derby-ul dintre Rapid și FCSB să se dispute sâmbătă. Această modificare a dus la situația actuală în care Arena Națională nu este disponibilă. Astfel, partida se va disputa pe stadionul Giulești.

ADVERTISEMENT