News

Primarii din orașele majoritar maghiare sunt revoltați. „România este un stat nereformat”. Ce spune un edil despre Iohannis

15.05.2020 | 21:55
Primarii din orasele majoritar maghiare sunt revoltati Romania este un stat nereformat Ce spune un edil despre Iohannis
ADVERTISEMENT

Primarii din orașele majoritar maghiare sunt revoltați și spun că autoritățile centrale „s-au îndrăgostit de faptul că pot conduce România cu ordonanţe militare”.

Revoltă în judeţele majoritar maghiare, din cauza autorităților centrale

Primarii din orașele majoritar maghiare, cum este și cazul edilului din Sfântu Gheorghe, sunt revoltați față de modul în care autoritățile centrale au gestionat situația creată de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Antal Arpad (UDMR), primarul din Sfântu Gheorghe, a declarat vineri, că autoritățile centrale s-au “îndrăgostit de faptul că pot conduce România prin ordonanţe militare”, potrivit Agerpres.

Drept urmare, edilul spune că reprezentanții statului ar trebui să ţină cont că “fundamentul democraţiei” îl reprezintă Parlamentul.

ADVERTISEMENT

“Nu pot să nu observ că unii din Bucureşti s-au îndrăgostit de faptul că pot conduce România cu ordonanţe militare. Am văzut aşa un ataşament al unora de a conduce cu ordonanţe militare.

Ce spune edilul despre Iohannis

Este adevărat că într-o perioadă de criză nu ai timp să convoci Parlamentul, să iei decizii la nivel de Parlament şi aşa mai departe, dar nu poţi să pui în paranteză instituţiile democratice nici măcar în perioada de criză”, a declarat edlilul din Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Antal Arpad spune că o astfel de abordare este de neacceptat într-un stat democratic, în care fundamentul este reprezentat de Parlament, nu de ordonanțele militare.

„Ordonanţele militare dispar şi noi trebuie să revenim în Parlament şi să rezolvăm problemele ţării”, a mai spus primarul din Sfântu Gheorghe, membru al UDMR.

ADVERTISEMENT

Edilul este de părere că modul în care a fost gestionată criza provocată de noul coronavirus a demonstrat că România este “un stat nereformat”, iar Klaus Iohannis ar limita şi mai mult şansele de reformare.

“Eu cred că această criză a confirmat faptul că România este un stat nereformat, că acesta ar trebui reformat. Şi, din nefericire, cred că exact această ieşire a preşedintelui Iohannis (legată de comunitatea maghiară – n.red.) limitează şansele reformării statului, pentru că în ultimii 30 de ani foarte multe decizii nu s-au luat ca să nu fie bine pentru unguri. (…)

Deci, practic, noi acum intrăm într-o criză economică în care statul, Guvernul va lua foarte multe credite, aceste credite vor fi din ce în ce mai scumpe şi, practic, intrăm într-o spirală negativă şi nu vom avea în continuare curajul să reformăm statul”, a mai spus primarul din Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT
Tags: