News

Primarul Mircea Minea a alocat peste 1 milion de euro la Concordia Chiajna în plină pandemie de coronavirus! Sumă este de 5 ori mai mare decât cea care ar salva Dinamo

15.04.2020 | 14:42
Primarul Mircea Minea a alocat peste 1 milion de euro la Concordia Chiajna in plina pandemie de coronavirus Suma este de 5 ori mai mare decat cea care ar salva Dinamo
Primarul Mircea Minea a alocat peste 1 milion de euro la Concordia Chiajna în plină pandemie de coronavirus! Sumă este de 5 ori mai mare decât cea care ar salva Dinamo. Sursa: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Primăria Chiajna a plătit săptămâna trecută două milioane de lei clubului de fotbal Concordia Chiajna. Asta după ce, la începutul lunii martie, primarul Mircea Minea a mai făcut o plată de trei milioane de lei către club. Astfel, 5 milioane de lei (peste 1 milion de euro) au intrat în club în plină pandemie de coronavirus. 

Primarul Mircea Minea a alocat peste 1 milion de euro la Concordia Chiajna în plină pandemie de coronavirus!

Cluburi cu o mare tradiţie în Casa Pariurilor din Liga 1 ar fi invidioase de stabilitatea financiară a unui club de ligă secundă în plină pandemie. De exemplu, Dinamo riscă să nu ia licenţa şi mai are nevoie de 180.000 de euro pentru a putea obţine dreptul de a juca pe prima scenă şi anul viitor.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Negoiţă a anunţat deja că nu va plăti aceşti bani şi fanii clubului încearcă prin mai multe mijloace să obţină această sumă care să mai menţină celebrul club pe linia de plutire: donaţii, licitaţii de tricouri, etc.

Iată că, un club precum Concordia Chiajna, fără şanse de promovare în acest sezon, încasează 5 milioane de lei într-o lună şi într-un moment în care fotbalul mondial este paralizat. Informaţia a produs mari nemulţumiri însă în comunitate, scrie Realitatea.net.

ADVERTISEMENT

Sursa citată scrie că administraţia locală nu are utilaje moderne cu care să facă dezinfecţia stradală. Mai mult, în scările de bloc sunt folosite gelurile cosmetice în loc de dezinfectanţi. Doctorii de familie nu au primit niciun fel de ajutor din partea primăriei, la fel ca şi persoanele vulnerabile.

“Nicio clipă nu ne-am gândit la şomaj tehnic, la reducerea salariilor”

Însă, în cazul fotbalului la Chiajna nu există varianta şomajului tehnic. Jucătorii îşi vor primi banii la timp, asta chiar dacă toate cluburile din Casa Pariurilor Liga 1 au operat tăieri salariale. Însă, în cazul Concordiei s-a spus din start că nu există aşa ceva.

ADVERTISEMENT

“Nicio clipă nu ne-am gândit la şomaj tehnic, la reducerea salariilor. Mai ales acum, în situaţia asta complicată. Trebuie să facem rost de bani. Dacă eşti conducător, faci rost. Nu ştiu cum, de unde, dar aşa trebuie. Vinzi ceva şi faci rost de salarii.

Şi la noi salariaţii se temeau de tăierea salariilor. Am terminat anul fiscal bine, cu bugetul suntem ok şi nu există niciun risc. Marea noastră problemă este situaţia sportivă. Mi-e atât de ciudă că nu avem rezultate!”, a comentat Cristian Tănase, preşedintele Concordiei Chiajna, într-un interviu recent.

ADVERTISEMENT

Suma încasată de Concordia (locul 16 în Liga II), de 5 ori mai mare decât cea care ar salva Dinamo

Însă, stabilitatea financiară a clubului nu este susţinută de rezultate. Concordia Chiajna se află pe locul 16 în liga secundă, primul de sub linie. Astfel, un club care riscă la anul să joace în Liga a III-a încasat 1 milion de euro în ultima lună de la primărie, asta în condiţiile în care cele mai importante echipe din ţară au recurs la tăieri salariale şi chiar şomaj tehnic.

Punând în balanţă, suma încasată de Concordia (locul 16 în Liga 2) în ultima lună este de 5 ori mai mare decât suma de care are nevoie Dinamo pentru a lua licenţa şi pentru a evita falimentul, anunţat de patronul Ionuţ Negoiţă. Patronul de la Rin a spus deja că nu este de acord să plătească niciun ban.

În schimb, situaţia în oraşul Chiajna nu este la fel de roz ca la Concordia. Sunt mulţi antreprenori care se chinuie să îşi ţină afacerile pe linia de plutire, iar angajaţii primăriei susţin că au fost informaţi că trebuie să îşi doneze 25% din salariu pentru ajutorarea bătrânilor.

Primarul Mircea Minea nu a dorit să comenteze în niciun fel pentru FANATIK deciziile Primăriei vis-a-vis de finanţarea echipei de fotbal în plină pandemie de coronavirus.

  • 180.000 de euro este suma de care are nevoie să obţină licenţa în Casa Pariurilor Liga 1
  • 200 de fani vin la meciurile de acasă ale Concordiei din Liga II

 

ADVERTISEMENT