News

Primarul orașului Bruges, înjunghiat în stradă. Care este starea edilului și cine este autorul atacului

20.06.2020 | 16:39
Primarul orasului Bruges injunghiat in strada Care este starea edilului si cine este autorul atacului
ADVERTISEMENT

Primarul orașului belgian Bruges, Dirk De Fauw, a fost înjunghiat în plină stradă.

Edilul a fost rănit în zona gâtului și a fost transportat de urgență la un spital din oraș, acolo unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Din informațiile oferite de presa belgiană, primarul de 62 de ani este acum în afara oricărui pericol, iar starea sa este ”stabilă”.

ADVERTISEMENT

Primarul din Bruges a fost înjunghiat pe stradă. Edilul, operat de urgență

Primarul din orașul belgian Bruges, Dirk De Fauw, a fost atacat și înjunghiat în gât, sâmbătă, de un bărbat care a fost repede arestat, a declarat Parchetul pentru Hln News.

Sursa citată mai anunță că din primele date raportate de către anchetatori, incidentul a avut loc sâmbătă dimineața în apropierea cabinetului de avocatură al primarului, în districtul Sint-Andries.

ADVERTISEMENT

Dieter, fiul lui De Fauw, a oferit primele declarații după înjunghierea tatălui său. Acesta spune că starea primarului e mai bună, fiind conștient în acest moment.

”Operația tatălui meu a fost un succes. Mătușa mea a vorbit deja cu el, e conștient. E șocat, dar starea sa e mai bună”, a spus Dieter De Fauw.

ADVERTISEMENT

Autorul atacului, un client al lui De Fauw, arestat cu acuzația de tentativă de omor

La scurt timp după atac, un bărbat a fost reținut de poliția belgiană, fiind acuzat de tentativă de omor.

Din informațiile publicației citate, care publică o declarație a fiului edilului, se pare că ar fi vorba de un fost client al lui Dirk De Fauw. Primarul din Bruges este și avocat de profesie.

ADVERTISEMENT

”Nu se știe nimic despre motivul înjunghierii, dar autorul atacului suferă de probleme psihice și ar fi avut și o problemă cu băutura.

”Autorul este un om care a fost client al tatălui meu cu câțiva ani în urmă”, mai spune Dieter, fiul lui De Fauw.

ADVERTISEMENT
Tags: