News

Primăvara a venit deja în România. Prognoza ANM pentru următoarele săptămâni

Prognoza meteorologică pentru perioada 19 februarie - 3 martie: Vremea se încălzește în majoritatea regiunilor, iar primăvara este mai aproape
19.02.2024 | 15:16
Primavara a venit deja in Romania Prognoza ANM pentru urmatoarele saptamani
Prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni: temperaturi de primăvară. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Primăvara a ajuns mai devreme pentru mai multe regiuni din România. Potrivit ANM, vor fi schimbări semnificative în vreme, iar temperaturile vor depăși normalul perioadei.

De ce temperaturi vor avea parte românii în perioada 19 februarie – 3 martie

Prognoza meteorologică publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) indică o creștere a temperaturilor în majoritatea regiunilor, cu excepția zonei montane unde valorile termice minime se vor înregistra la -7 grade Celsius, iar precipitațiile vor fi tot mai răspândite.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Banat

În Banat, în primele zile, se anticipează că temperaturile maxime vor oscila între 10 şi 12 grade Celsius, iar cele minime între 0 şi 4 grade Celsius. Între 23 şi 26 februarie, vremea va deveni neobișnuit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime medii de 15 – 17 grade Celsius şi minime de 4 – 7 grade Celsius.

Ulterior, prognoza mai arată o scădere a temperaturilor, revenind la niveluri similare cu cele de la începutul intervalului de prognoză. Vor fi perioade cu precipitații, inițial slab cantitative, care vor deveni mai extinse şi moderate cantitativ.

ADVERTISEMENT

Ce previziuni au anunțat meteorologii pentru Crișana

În Crișana, în primele patru zile, se așteaptă temperaturi maxime medii între 8 şi 11 grade Celsius, iar minime între 0 şi 4 grade Celsius. În intervalul 23 – 26 februarie, temperaturile vor fi destul de ridicate, cu medii de 15 – 17 grade Celsius pentru maxime şi 5 – 8 grade Celsius pentru minime.

Apoi se prevede o scădere a temperaturilor, cu medii de 10 – 13 grade Celsius pentru maxime şi până la 4 grade Celsius pentru minime. Vor fi precipitații aproape zilnice, începând cu prima săptămână, inițial slab cantitative, apoi moderate cantitativ.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Transilvania

În Transilvania, temperaturile maxime medii vor fi între 6 şi 11 grade Celsius până pe 22 februarie, iar cele minime între -2 şi 2 grade Celsius. Între 23 şi 26 februarie, se așteaptă temperaturi mai ridicate, cu medii de 13 – 16 grade Celsius pentru maxime şi 2 – 5 grade Celsius pentru minime.

Se arată și o răcire treptată, cu medii de 9 – 12 grade Celsius pentru maxime și aproape de pragul de îngheț pentru minime. Până spre finalul primei săptămâni de prognoză, se pot întrevede și precipitații local slab cantitative.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteorologilor pentru Moldova

În Moldova, în prima săptămână, se așteaptă o creștere a temperaturilor, pornind de la o medie a maximelor de 6 grade şi a minimelor de -2 grade Celsius în prima zi, până la aproximativ 17 grade Celsius ca maxim şi între 5 şi 7 grade Celsius ca minim în ultimele zile.

În a doua săptămână, temperaturile vor înregistra o scădere treptată, stabilindu-se în medie la 10 – 13 grade Celsius în timpul zilei şi între un grad şi 4 grade Celsius noaptea până la finalul intervalului de prognoză. Până în data de 25 februarie, vor fi ploi slabe pe arii restrânse şi temporare.

Vremea în zona Dobrogei

În Dobrogea, în prima săptămână, se prevede o tendință de încălzire, începând de la o medie a maximelor de 6 grade Celsius şi a minimelor de 2 grade Celsius în prima zi, ajungând până la 15 – 16 grade Celsius pentru maxim şi între 6 şi 8 grade Celsius pentru minim în zilele de final de interval.

A doua săptămână va veni cu temperaturi ce vor avea o ușoară scădere, stabilindu-se în medie la 9 – 13 grade Celsius pentru maxim şi între 4 şi 6 grade Celsius pentru minim până la finalul intervalului de prognoză. Până pe 26 februarie, probabilitatea de ploaie va fi redusă, însă ulterior aceasta va crește.

Previziunile ANM pentru Muntenia

În regiunea Muntenia, în cursul acestei săptămâni, se așteaptă o creștere graduală a temperaturilor, începând de la o medie a maximelor de 8 grade Celsius şi a minimelor de un grad Celsius în prima zi, până la aproximativ 18 – 19 grade Celsius pentru maxime şi între 4 şi 6 grade Celsius pentru minime în zilele următoare.

În săptămâna următoare, temperaturile vor cunoaște o ușoară scădere, stabilindu-se în medie, până la finalul intervalului de prognoză, la valori cuprinse între 12 şi 16 grade Celsius pentru maxim şi între 2 şi 4 grade Celsius pentru minim. Până pe data de 25 februarie, se prevăd ploi slabe izolate, urmate de o extindere.

Ce temperaturi vor fi în Oltenia

În Oltenia, până la începutul celei de-a doua săptămâni, se prevede o tendință generală de încălzire. Astfel, temperaturile medii pentru maxim vor atinge valori cuprinse între 15 – 17 grade Celsius, iar pentru minim între 4 – 6 grade Celsius.

Începând cu 27 februarie, valorile termice vor scădea, iar spre finalul intervalului de prognoză, media maximelor va fi în jurul a 13 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî la 2 – 3 grade Celsius. Până pe 25 februarie, probabilitatea de ploaie va fi redusă, însă ulterior se așteaptă o creștere a acesteia.

Cum va fi vremea la munte

În zona montană, în primele trei zile, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă se va menține în jurul punctului de îngheț, iar a minimelor va fi cuprinsă între -7 şi -4 grade Celsius.

În următoarele două zile, temperaturile vor crește cu aproximativ 6 grade Celsius, iar până în jurul datei de 26 februarie, variațiile acestora vor fi minore. În perioada următoare, se prevede o răcire a vremii, astfel că media temperaturilor maxime va coborî spre două grade Celsius, iar a minimelor spre -5 grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Tags: