News

Primele imagini cu momentul prăbușirii avionului din Pakistan. Există doi supraviețuitori. Video

23.05.2020 | 16:33
Primele imagini cu momentul prabusirii avionului din Pakistan Exista doi supravietuitori Video
ADVERTISEMENT

Au apărut primele imagini cu momentul prăbușirii avionului din Pakistan peste un cartier de locuințe în care și-au pierdut viața 97 de persoanele aflate la bord și altele aflate la sol.

Primele imagini cu momentul prăbușirii avionului din Pakistan

Pe rețelele de socializare circulă un filmuleț în care apar primele imagini cu tragedia petrecută în Pakistan, acolo unde, vineri, un avion Airbus A320 cu 99 de persoane la bord s-a prăbușit.

ADVERTISEMENT

Momentul prăbușirii aeronavei au fost surprinse de de camerele de supraveghere de pe clădirile oraşului Karachi. Ultimul bilanţ al autoritățile locale este de 97 de morţi şi doi supravieţuitori dintre ocupanţii aparatului și mai multe persoane decedate la sol.

Unul dintre cei doi supravieţuitori care au scăpat ca prin minune este Zafar Masud, preşedintele Bank of Punjab, una dintre cele mai mari bănci din Pakistan, a precizat preşedintele Pakistan International Airlines (PIA), Arshad Malik.

ADVERTISEMENT

”Ultima dată când am avut veşti de la pilot, el a indicat că avea o problemă tehnică”

“Nimeni nu a realizat că urmează să ne prăbuşim. Am leşinat imediat după prăbuşire. Când mi-am revenit am auzit ţipete din toate direcţiile. Copiii şi adulţii ţipau. Vedeam doar flăcări. Nu i-am putut vedea pe ceilalţi pasageri, dar îi auzeam strigând”, a povestit cel de-al doilea supravieţuitor, care a suferit răni minore.

Potrivit lui Arshad Malik, aparatul urma să aterizeze pe aeroportul din Karachi când a avut loc un incident. ”Ultima dată când am avut veşti de la pilot, el a indicat că avea o problemă tehnică”, a povestit Malik într-un videoclip postat pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Potrivit ministrului de interne Ijaz Ahmad Shah, pilotul a spus că ”a pierdut un motor” şi apoi a lansat ”un apel de urgenţă”. Purtătorul de cuvânt al PIA a spus că pilotul a pierdut contactul cu controlul traficului aerian la ora locală 14:37 (ora 09:37 GMT).

Un avion al companiei Pakistan International Airlines s-a prăbușit, vineri, într-o zonă locuită a orașului Karachi. Aeronava decolase de pe Aeroportul din Lahore şi se îndrepta spre Aeroportul Jinnah din Karachi.

ADVERTISEMENT

Martorii spun că înainte de a se prăbuși peste locuințele din Karachi, avionul ar fi avut mai multe tentative nereușite de a ateriza. Accidentul aviatic de vineri vine la doar câteva zile după ce Pakistanul a redeschis zborurile comerciale, întrerupte o perioadă din cauza pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT