News

Primele imagini video cu explozia mașinii din Arad. SRI exclude ipoteza unui atentat terorist

Au apărut primele imagini video cu explozia mașinii din Arad. SRI exclude ipoteza unui atentat terorist.
29.05.2021 | 14:39
Primele imagini video cu explozia masinii din Arad SRI exclude ipoteza unui atentat terorist
Primele imagini video cu explozia mașinii din Arad. SRI: Primele cercetări exclud un atentat terorist. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În spațiul public au apărut și primele imagini video cu explozia mașinii de la supermarketul din Arad. Sindicatul Europol, care a postat clipul pe Facebook, numește acțiunea ”Execuție în stil mafiot”.

Primele imagini cu explozia mașinii de la Arad

Sindicatul Europol a postat pe pagina de Facebook un clip video care a surprins momentul exploziei: ”Execuție în stil mafiot la Arad Primele imagini video cu explozia mașinii din parcarea supermarketului din Arad.

ADVERTISEMENT

Colegii noștri din cadrul Institututului Național de Criminalistică, Direcției Investigații Criminale și Direcției de Combatere a Criminalității Organizate sunt la fața locului pentru a sprijini ancheta aflată în desfășurare”, scrie Sindicatul pe site-ul de socializare.

Cetățeanul care a decedat, sâmbătă dimineața, după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crișan.

ADVERTISEMENT

Acesta s-a urcat în mașina sa, după ora 7.00, iar când a pornit vehiculul acesta a explodat. Zgomotul enorm s-a auzit până la uzinele UTA. Ioan Crișan conducea un Mercedes.

Din spusele martorilor, mai multe geamuri de la etajul 1 al unui bloc din apropiere s-au spart în urma exploziei. În momentul sosirii echipajelor de la pompieri, incendiul se manifesta cu violență și generalizat. Focul a fost stins în aproximativ 20 de minute.

ADVERTISEMENT

SRI exclude ipoteza unui atentat terorist

Tot în cursul acestei după-amiezi, Serviciul Român de Informații (SRI) a informat că este implicat activ în ancheta privind explozia autoturismului, în urma căreia un om de afaceri și-a pierdut viața. Primele constatări ale serviciului de informații exclud ipoteza unui atentat terorist.

”SRI participă la ancheta desfășurată de Poliția Română și, împreună cu specialiștii de la Institutul Național de Criminalistică se realizează expertiza pirotehnică.

ADVERTISEMENT

Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanțe au fost folosite și au facilitat aprinderea.

Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist”, se precizează într-un scurt comunicat emis sâmbătă de SRI și prezentat de Digi24.

Inițial, polițiștii care anchetează cazul au luat în calcul şi varianta unui atentat a cărui ţintă ar fi fost omul de afaceri. O altă ipoteză era cea a unei defecţiuni care ar fi cauzat un scurtcircuit.

Victima tragedie din Arad, Ioan Crişan, este fostul socru al deputatului Sergiu Bîlcea. Crişan are afaceri în domeniul piscicol, fiind singurul crescător de somn african din România.

ADVERTISEMENT