Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Primele reacții după anunțul lui Răzvan Burleanu cu implementarea Regulii 5+6: „Poate aduce un milion de euro!”

Federația Română de Fotbal a decis un nou set de reguli menit să ajute la dezvoltarea fotbalului autohton. Cluburile vor fi obligate să joace cu mai mulți români în teren.
15.12.2023 | 11:15
Primele reactii dupa anuntul lui Razvan Burleanu cu implementarea Regulii 56 Poate aduce un milion de euro
CONTRE IN DIRECT dupa ANUNTUL FRF Ce inseamna REGULA 5+6 din SuperLiga. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a dezvăluit planurile pentru sezonul viitor. FRF a anunțat o regulă menită să promoveze dezvoltarea și implicarea jucătorilor autohtoni. Conducătorul fotbalului românesc a clarificat nu doar natura acestei schimbări, ci și sancțiunile care vor fi aplicate cluburilor care nu se conformează noilor norme.

FRF cere mai mulți români pe teren

“Eu prima dată m-am speriat cum s-a speriat și Gigi Becali pentru că a zis că trebuie să fie 5 formați la nivel național în teren. Adică m-am speriat, trebuie să ai 5 fotbaliști și dacă schimbi trebuie să bagi tot unul eligibl în locul lui.

ADVERTISEMENT

Dar, până la urmă se pare că nu e chiar așa. Desigur, nu e o idee rea, acum la orice regulă sunt și reguli de aplicare. Dacă la U21 pierzi meciul cu 0-3, aici zic că vor veni cu sancțiuni financiare asupra academiilor. Cred că nu e bună formularea.

Uitați-vă că așa e în cupele europene, dar nu îi impune în teren în Champions League. Vezi lista de rezerve de la City, vezi vreo 4–5 pe care îi știi după care vezi niște numere de trolebuze și ăia sunt formați la nivel național. CFR avea mari probleme, punea jucători de la centru acolo, dar nu se punea problema să îi bage cu Celtic”, a declarat Alin Buzărin.

ADVERTISEMENT

Cluburile vor primi sancțiuni financiare în cazul în care se vor abate de la regulă

Conform deciziei, cluburile vor fi obligate să alinieze în teren cel puțin 5 jucători care să fie eligibili pentru a reprezenta naționalele României pe întreaga durată a partidei. Sancțiunile pentru nerespectarea noii reguli vor varia în funcție de gravitatea abaterii. Cluburile care nu vor îndeplini condițiile impuse vor fi pasibile de penalizări financiare.

“Gândește-te că pentru o echipă care au un buget de 5-6 milioane pe an și sunt multe, regula asta poate însemna un milion plus. Poate CFR, Rapid, FCSB, se pot lipsi, dar celelalte, sunt 10 echipe pentru care milionul acesta e aur. 

ADVERTISEMENT

Eu cred că e o idee nu bună, ci foarte bună. Și vine într-un moment foarte bun pentru toată lumea. Vii pe un fond de entuziasm care s-au calificat. La echipele mici cu Pancu și Curelea se mișcă, vine într-un moment bun în care să sprijine fotbalului.

Să vezi acum ce o să crească prețul la jucători eligibili. O să ceară cluburile 4 jucători. Nu că să scrii pe foaie, trebuie să îi ai în teren. Jucătorii tineri valoroși vor avea preț. Președinții care au avut o strategie bună și au investit în limitele posibilităților vor avea succes”, a declarat Robert Niță.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Dezbatere pe tema propunerii lui Burleanu

ADVERTISEMENT