În vârstă de 51 de ani, Lucy oficiază în Liga Națională feminină a Angliei și la nivel de amatori la masculin. Ea a devenit un adevărat idol pentru comunitatea trans din fotbal, după ce a decis cu curaj să-și facă publică tranziția.
Primul arbitru transsexual din fotbal a dezvăluit că, după ce a optat inițial să întoarcă spatele fotbalului de teamă că nu va fi acceptată sau recunoscută după ce s-a operat, a fost internată în spital din cauza unui infarct.
Tocmai acest moment care putea deveni unul tragic a convins-o să-și îmbrățișeze identitatea și să continue arbitrajul. Simțindu-se prinsă în propriul ei corp de la o vârstă fragedă, Clark a folosit fotbalul ca o evadare foarte necesară și chiar a recunoscut că sportul a prevenit o tentativă de sinucidere.
”Dacă nu aș avea fotbal, mă întreb dacă aș fi cu adevărat aici. Când eram tânăr, știam ce se întâmplă în capul meu și erau o mulțime de lucruri pe care băieții tineri le făceau pe care nu voiam să le fac. Nu voiam să mă joc cu soldați, dar puteam juca fotbal.
Am încercat să mă sinucid când eram mai mic. Obișnuiam să stau în vârful casei, dorindu-mi să sar. Mă duceam pe partea de unde se vedea arena lui Sutton United. Mă concentram pe acel teren și de fiecare dată renunțam la gândurile rele și coboram”, a declarat Lucy Clark, conform Daily Mail.
Deși s-a temut foarte mult că nu va fi acceptată după această schimbare, Lucy Clark a dezvăluit că persoanele trans trebuie să aibă locul lorîn lumea sportului. ”Trebuie să existe un loc pentru persoanele trans în sport, trebuie făcut echitabil, dar trebuie să existe un loc pentru noi. Mai ales în fotbal.
Fotbalul este pentru toată lumea. Este cel mai mare sport din lume. Toată lumea iubește fotbalul. Și mie fotbalul mi-a salvat viața. Dacă nu aș avea fotbal, nu aș fi fost astăzi aici. Fotbalul mi-a permis să uit ce se petrecea în capul meu când eram în anii adolescenței și când eram jos”, a mai spus ea.
În urmă cu un an, forul german de fotbal a anunțat că nu va interzice prezența femeilor transgender în competițiile feminine și le permite jucătorilor transgender, intersexuali și non-binari să decidă dacă joacă în echipe masculine sau feminine.
Prezența sportivului transgender Lia Thomas în întrecerile feminine de înot din cadrul Campionatelor Universitare de la Atlanta de anul trecut a indignat organizațiile pentru apărarea drepturilor femeilor din SUA.