News

Cazuri de mită electorală la alegerile parlamentare 2020. Bărbat din Brăila, prins când dădea bani

06.12.2020 | 14:07
Cazuri de mita electorala la alegerile parlamentare 2020 Barbat din Braila prins cand dadea bani
Cazuri de mită electorală la alegerile parlamentare 2020. Bărbat din Brăila, prins când dădea bani. Sursa foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Un prim caz de mită electorală la alegerile parlamentare 2020, programate a avea loc duminică, 6 decembrie, este cercetat de Poliția din România.

Sâmbătă, în jurul orei 13,10, un cetățean a sesizat Poliția Municipiului Mediaș cu privire la faptul că, în localitatea Ighișul Nou, două persoane împart pachete sătenilor cu scop de mită electorală.

ADVERTISEMENT

Imediat, poliţiştii din orașul de pe Târnava Mare au demarat cercetări penale în rem pentru coruperea alegătorilor.

Primul caz de mită electorală la alegerile parlamentare 2020. Poliția cercetează cazul

Cu doar 24 de ore până la startul scrutinului parlamentar din România, polițiștii din județul Sibiu au demarat o anchetă după ce au fost sesizaţi, cu privire la faptul că în localitatea Ighişul Nou două persoane împart pachete sătenilor cu scop de mită electorală.

ADVERTISEMENT

“Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş s-au deplasat la faţa locului unde au identificat trei persoane care, în cursul acestei zile, primiseră de la doi bărbaţi pachete conţinând dulciuri şi rechizite.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale in rem privind săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor, în conformitate cu prevederile articolului 386 aliniatul 1 din Codul penal.

ADVERTISEMENT

În continuare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş, poliţiştii medieşeni desfăşoară cercetări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi aplicării măsurilor legale în consecinţă”, arată comunicatul oficial al Poliției din Mediaș, conform Ora de Sibiu.

Incident electoral și în Brăila: bărbat, prins de Poliție când dădea bani

Un alt caz de mită electorală a fost depistat în Brăila. Un bărbat a fost prins de polițiști în timp ce oferea bani alegătorilor ca să voteze pe lista suplimentară în altă localitate. Sesizarea a fost făcută de primar.

ADVERTISEMENT

”Poliţiştii au fost sesizaţi de către primarul unei localităţi de pe raza judeţului Brăila cu privire la faptul că un bărbat ar transporta persoane într-o altă localitate pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani în acest sens.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

ADVERTISEMENT