Sport

Primul fotbalist care a semnat cu Dinamo când a retrogradat a ajuns în India. Exclusiv

Primul jucător care a semnat cu Dinamo după retrogradarea în liga secundă a ajuns în India, la șase luni după ce s-a despărțit de formația din Ștefan cel Mare.
02.08.2023 | 18:07
Primul fotbalist care a semnat cu Dinamo cand a retrogradat a ajuns in India Exclusiv
Primul fotbalist care a semnat cu Dinamo după ce a retrogradat a ajuns în India. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Bogdan Gavrilă a fost primul fotbalist care a semnat cu Dinamo după ce echipa a retrogradat la finalul sezonului 2021/2022 în liga secundă. Rămas liber de contract după despărțirea de „câini”, la începutul lunii februarie, mijlocașul și-a găsit echipă. Din informațiile FANATIK, fostul dinamovist va evolua în prima ligă din India.

Primul fotbalist care a semnat cu Dinamo când a retrogradat a ajuns în India

Dinamo a înregistrat o contraperformanță istorică la sfârșitul sezonului 2021/2022, când a retrogradat pentru prima oară în istorie. Primul transfer al „câinilor” pentru liga secundă a fost Bogdan Gavrilă, care a revenit în Ștefan cel Mare după șase ani.

ADVERTISEMENT

Fără să joace vreun meci în tricoul formației lui Ovidiu Burcă, Bogdan Gavrilă, ajuns la 31 de ani, s-a despărțit de Dinamo la începutul lunii februarie. Din informațiile FANATIK, jucătorul urmează să semneze cu o echipă din prima ligă de fotbal a Indiei.

India nu reprezină prima destinație exotică pentru Bogdan Gavrilă, care a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Valetta și înainte să semneze cu Dinamo pentru Sirens, ambele în Malta. Totodată, mijlocașul a îmbrăcat tricoul celor de la Ethnikos în Cipru.

ADVERTISEMENT

Cele mai sonore nume din fotbalul românesc care au evoluat în India

Dacă va semna contractul, Bogdan Gavrilă își va trece numele pe lista scurtă a românilor care au jucat de-a lungul carierei în India. Adrian Mutu a îmbrăcat tricoul celor de la Pune City pe finalul carierei, în perioada iulie 2015 – ianuarie 2016.

Totodată, Lucian Goian, fostul fundaș central al naționalei României, a jucat în India. În vara anului 2016, Mumbai City l-a transferat pe Lucian Goian de la CFR Cluj. Tot în India, fostul fotbalist a îmbrăcat tricoul celor de la Chennaiyin FC.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând mijlocașul central Andrei Ionescu a jucat în prima ligă de fotbal a Indiei. Fotbalistul născut la Craiova a fost legitimat la Aizawl FC în perioada august 2017 – iulie 2018. Cei trei sunt primii români care au evoluat în campionatul Indiei.

Bogdan Gavrilă a jucat în două perioade diferite la Dinamo

Născut la Galați, Bogdan Gavrilă a debutat în fotbalul profesionist la Chindia Târgoviște, iar după un an, mijlocașul a fost transferat de Dinamo. După o jumătate de sezon, Gavrilă a fost împrumutat de „câini” la Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Bogdan Gavrilă s-a întors la Dinamo și a fost cedat definitiv la Ethnikos în Cipru. Înainte de a reveni în Ștefan cel Mare, în vara anului 2022, mijlocașul a mai trecut pe la Poli Iași, Valetta, Petrolul, Gloria Buzău, Oțelul Galați și Sirens.

  • 125.000 de euro este cota de piață a lui Bogdan Gavrilă, conform Transfermarkt
  • 48 de meciuri, 4 goluri și 5 pase decisive sunt cifrele lui Bogdan Gavrilă la Dinamo
ADVERTISEMENT
Tags: