Sporturi

Primul jucător de tenis depistat pozitiv cu coronavirus riscă să ajungă la închisoare. Pentru ce este acuzat

28.03.2020 | 14:17
Primul jucator de tenis depistat pozitiv cu coronavirus risca sa ajunga la inchisoare Pentru ce este acuzat
ADVERTISEMENT

Thiago Seyboth Wild, jucător de tenis brazilian în vârstă de 20 de ani, riscă să ajungă la închisoare. Sportivul a fost depistat pozitiv cu coronavirus și este acuzat că, înainte de a primi rezultatul testului, nu a respectat perioada de carantină.

Jucătorul de tenis care poate ajunge la închisoare

Thiago Seyboth Wild a fost primul jucător de tenis depistat pozitiv cu coronavirus, verdict primit la aproximativ o lună de la momentul în care a reușit să câștige primul său turneu ATP din carieră, la Santiago de Chile.

ADVERTISEMENT

Totuși, dacă mulți dintre cei depistați pozitiv cu coronavirus au fost nevoiți să intre în carantină sau să rămână internați în spital, jucătorul de tenis brazilian riscă să ajungă la închisoare.

Thiago Seyboth Wild este acuzat că, înainte să primească rezultatul testului pentru coronavirus, nu a respectat perioada de carantină, impusă pentru că prezenta simptone de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Poliția din Brazilia a pornit o anchetă în cazul jucătorului de tenis, care se bazează pe mărturiile mai multor vecini ai lui Seyboth Wild, care susțin că l-au văzut pe sportiv pe străzile orașului Marechal Candido Rondon.

Jucătorul de tenis riscă să fie condamnat la închisoare, pentru o perioadă ce poate varia între o lună și un an.

ADVERTISEMENT

Sportivul neagă acuzațiile

La scurt timp după ce a fost depistat pozitiv, Thiago Seyboth Wild a anunțat, printr-un material video postat pe rețele de socializare, că respectă recomandările medicilor și s-a a intrat în izolare.

M-am izolat o săptămână, am respectat sfaturile medicilor. Vreau doar să le amintesc oamenilor să aibă grijă de ei şi de apropiaţii lor, să stea acasă şi să ne ajute să nu răspândim această boală”, a transmis Thiago Seyboth Wild.

ADVERTISEMENT

Thiago Seyboth Wild este considerat unul dintre cei mai talentați jucători de tenis din Brazilia. În 2018, sportivul a câștigat titlul în proba de juniori a US Open, iar la începutul acestui an a cucerit primul titlu la în circuitul ATP, la Santiago de Chile.

ADVERTISEMENT