Life

Primul lucru pe care trebuie să îl faci dimineața după ce te trezești și te dai jos din pat. Medicul Vlad Ciurea spune că face minuni pentru organismul nostru

Primul lucru pe care e bine să-l faci dimineața, după ce te trezești și te dai jos din pat, potrivit medicului Vlad Ciurea. E un obicei sănătos pentru organism.
20.11.2023 | 12:25
Primul lucru pe care trebuie sa il faci dimineata dupa ce te trezesti si te dai jos din pat Medicul Vlad Ciurea spune ca face minuni pentru organismul nostru
Ce trebuie să faci dimineața, după ce te trezești și te dai jos din pat. Sursa foto: Facebook, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care e primul lucru pe care trebuie să-l faci dimineața, după ce te trezești și te dai jos din pat. Specialistul a explicat cum trebuie să decurgă o zi pentru a avea o viață sănătoasă.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci dimineața după ce te trezești și te dai jos din pat, potrivit medicului Vlad Ciurea

Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre ora ideală de culcare, precum și despre ceea ce trebuie să facem dimineața, după ce ne trezim. Ora de culcare recomandată este 21:30, iar trezirea de dimineață să fie cât mai devreme.

ADVERTISEMENT

De asemenea, atunci când ne trezim dimineața, nu trebuie să bem imediat cafeaua sau să luăm micul dejun. În schimb, trebuie să ne dăm jos din pat, să deschidem geamul și să respirăm aer curat.

“Trezirea să fie cât mai de dimineață. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine. Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis”, a explicat medicul Vlad Ciurea acum ceva timp.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un pahar de apă la temperatura camerei este prima băutură pe care trebuie să o bem după ce ne-am trezit. După aceea, e bine să consumăm ceva dulce, cum ar fi un fruct sau ceva cu ciocolată. Micul dejun trebuie mâncat încet, fără telefon sau informații care ne-ar putea încărca negativ.

“Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată. Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică”, a m ai spus Dr. Vlad Ciurea, citat de antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Prânzul trebuie să fie compus dintr-o masă care să conțină fructe și legume proaspete și vitamina E, care protejează de Alzheimer. Printre alimentele recomandate se numără semințele, nucile, alunele, migdalele, piersicile sau peștele slab.

“Seara: o friptură și un pahar de vin. Pledez pentru pește. Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!”, a mai spus medicul pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Până la ce oră putem consuma cafea

Totodată, medicul a mai precizat că nu e bine să consumăm cafea după ora 17:00 pentru a putea rezista mai mult. Acest obicei ar putea avea efecte grave asupra organismului.

“Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului. Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică”, a explicat Dr. Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT
Tags: