News

Primul medic care l-a tratat pe Aleksei Navalnîi, dat dispărut vineri, a reapărut luni. Unde era acesta. Update

10.05.2021 | 15:22
Primul medic care la tratat pe Aleksei Navalnii dat disparut vineri a reaparut luni Unde era acesta Update
ADVERTISEMENT

Primul medic din Rusia care l-a tratat pe Aleksei Navalnîi după otrăvire, Alexander Murahovski, de la Spitalul din Siberia, a fost dat dispărut de autorități. Ulterior, după trei zile, acesta a reapărut. 


UPDATE, ora 15:23 / La trei zile distanță după ce fusese dat dispărut de poliția din Rusia, medicul care l-a tratat pe disidentul rus Alexei Navalnîi după otrăvirea sa de anul trecut, Alexander Murahovski, a reapărut.

ADVERTISEMENT

Murahovski ar fi plecat vineri cu un vehicul dintr-o bază de vânătoare din regiunea Omsk şi a dispărut în pădure. Luni, medicul ar fi părăsit pădurea pe cont propriu și a luat legătura cu locuitori din satul Basly, potrivit Reuters.

Acesta ar fi într-o ”stare normală”, potrivit unui consult medical efectuat ca precauție la un spital din regiune, mai precizează aceeași sursă.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 11:26 / Medicul, care ocupa poziția de șef al spitalului din Omsk, unde a fost tratat pentru scurt timp opozantul rus, a dispărut vineri, a anunțat poliția rusă.

În acest caz, eforturi ample de căutare au fost puse în funcțiune. Servicii de urgență, drone, un elicopter și voluntari la sol sunt în căutarea doctorului.

ADVERTISEMENT

Alexander Murahovski, primul medic care l-a tratat pe Aleksei Navalnîi, dat dispărut

Alexander Murahovski, medicul din Siberia care l-a tratat pe Alexei Navalnîi în august 2020, la spitalul din Omsk (Siberia), după ce opozantul rus s-a simţit foarte rău la bordul unui avion, dovedindu-se ulterior că a fost otrăvit, a fost dat dispărut, a anunţat poliţia.

Forțele de intervenție din regiunea Omsk au anunţat că medicul a părăsit o bază de vânătoare dintr-o pădure cu un vehicul de teren, vineri, şi de atunci nu a mai fost văzut.

ADVERTISEMENT

Mai exact, acesta a fost văzut ultima oară ieșind dintr-o bază de vânătoare într-o pădure din regiunea Omsk, situată la aproximativ 2.200 km la est de Moscova, scrie DW.

”Până acum nu avem informații noi. Tot ce pot să spun este că operațiunea de căutare a fost reluată în zorii zilei de luni”, a declarat Ministerul Afacerilor Interne din Rusia.

Medicul a fost promovat în funcția de ministru regional al sănătății în noiembrie anul trecut.

Alți doi medici care l-au tratat pe disident, morți în 2021

Dispariția medicului Murahovski a trezit numeroase suspiciuni în spațiul public din Rusia și în rândul opiniei internaționale, asta în condițiile în care alți doi doctori de la Omsk au murit în câteva luni de la incidentul otrăvirii disidentului.

La începutul lunii februarie, Serghei Maksimishin, unul dintre cadrele medicale principale care i-au acordat primul ajutor şi l-au tratat anul trecut pe Aleksei Navalnîi la spitalul din Omsk, imediat după ce opozantul rus a fost otrăvit, a încetat din viață subit.

Oficial, Maximishin ar fi încetat din viață în urma unui infarct după ce a fost dus la spitalul unde lucra, din cauza unei creșteri a tensiunii arteriale.

Ulterior, la finalul lunii martie, un alt medic de la Spitalul din Omsk a încetat din viață. Este vorba despre șeful secției de traumatologie și ortopedie, Aghișev Rustam Gabasovici. În vârstă de 63 de ani, acesta suferise un atac cerebral.

ADVERTISEMENT
Tags: