News

Primul oraș din lume care interzice reclamele la carne. Medic român: ”Este o ipocrizie şi o birocrație”

Orașul Haarlem (Olanda) devine prima localitate din lume care interzice oficial reclamele la produsele din carne. Un medic român spune că măsura e o ”ipocrizie şi o birocrație”.
24.09.2022 | 17:48
Primul oras din lume care interzice reclamele la carne Medic roman Este o ipocrizie si o birocratie
Haarlem, primul oraș din lume care interzice reclamele la carne. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) din cadrul ONU a anunțat, într-un raport, că animalele generează peste 14% din toate gazele cu efect de seră.

Haarlem, primul oraș din lume care interzice reclamele la carne

De teama acestui impact asupra climei, autoritățile din mai multe state europene se pregătesc pentru măsuri drastice.

ADVERTISEMENT

Un prim pas în acest sens a fost făcut în Olanda. Din 2024, reclamele la carne vor fi interzise în orașul Haarlem, deoarece, spun oficialii locali, ar fi foarte dăunătoare mediului înconjurător.

Ziggy Klazes, un consilier de la GroenLinks, partid ecologist, cel care a venit cu această inițiativă, a declarat că oamenii trebuie să conștientizeze faptul că încălzirea globală este o problemă serioasă.

ADVERTISEMENT

”Carnea este dăunătoare mediului. Nu putem spune oamenilor că există o criză climatică și să-i încurajăm să cumpere produse care fac parte din ea”, a declarat Klazes, conform BBC.

Medicul român Tudor Ciuhodaru: ”O decizie aberantă. Este o ipocrizie şi o birocrație”

Demersul batavilor a fost criticat dur de dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, Spitalul de Neurochirurgie ”N. Oblu” Iași.

ADVERTISEMENT

Acesta cataloghează măsura drept una aberantă și se întreabă, ironic, dacă nu cumva, pentru sănătatea oamenilor și protecția mediului, am putea să mâncăm și gândaci.

”Mâine, poimâine vom auzi şi că această carne dăunează grav sănătății! Am mai auzit lucruri de acestea aberante.

ADVERTISEMENT

Bine că se poate reclama la alcool pe terenurile de sport, bine că se poate să fie comercializate produsele din tutun fără nicio problemă.

Tot din grija pentru sănătatea oamenilor s-ar putea să mâncăm gândaci şi pentru sănătatea mediului.

Dar, aş avea şi eu o mică rugăminte: măcar să-l introducă pe listă pe acel gândac croitor măcar vom avea autostrăzi de acum încolo.

Este o ipocrizie şi o birocrație. Eu voi apăra întotdeauna în parlamentul european ca această alimentație a noastră cunoscută de secole să nu fie introdusă ca în 1984 în poliţia alimentară”, a spus dr. Tudor Ciuhodaru la emisiunea News Magazine de la Antena 3.

ADVERTISEMENT