News

Primul oraş din România care le impune oamenilor să poarte măşti când ies pe stradă!

04.04.2020 | 10:12
Primul oras din Romania care le impune oamenilor sa poarte masti cand ies pe strada
ADVERTISEMENT

Oraşul Galaţi este primul din România care le impune oamenilor să poarte mască de protecţie când ies pe stradă, în contextul pandemiei de coronavirus

Primul oraş din România care le impune oamenilor să poarte măşti când ies pe stradă!

Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), care a decis vineri seara că va impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi nasului în spaţiile publice de către toţi cetăţenii din judeţ, se arată în informarea transmisă de Prefectura Galaţi.

ADVERTISEMENT

Sursa citată menţionează că decizia va intra în vigoare începând de luni, 6 aprilie şi se va aplica în spaţiile publice, precum spaţiile comerciale, pieţe, instituţii publice sau şantiere.

Nu este obligatoriu ca mijloacele de protecţie să fie măşti medicale!

Nu este obligatoriu ca mijloacele de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

ADVERTISEMENT

Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome. De asemenea persoanele din conducerea spaţiilor publice au obligaţia să se asigure că angajaţii şi clienţii pun în aplicare măsura Comitetului Judeţean Galaţi.

FANATIK a explicat motivele pentru care toată lumea ar trebui să poarte mască

De altfel, FANATIK a explicat într-un amplu material motivele pentru care toată lumea ar trebui să poarte mască de protecţie în momentul în care se află pe stradă în contextul crizei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Masca de protecţie poate reprezenta prima şi, uneori, singura barieră între virus şi corpul uman. O proteină a coronavirusului acţionează îndeosebi în cavitatea nazală şi acolo virusul se poate prinde foarte bine. Având o mască de protecţie, scad şansele ca virusul să ajungă în aparatul respirator, indiferent de mască.

Cele mai eficiente măşti sunt cele de tip N95, folosite îndeosebi de medici, care opresc 99% dintre particule, însă şi măştile chirurgicale sau o mască făcută în casă din material asigură o protecţie care se poate dovedi suficientă pentru a nu contracta virusul.

ADVERTISEMENT

Astfel, experţii sunt de părere că folosirea măştilor chirurgicale la scară largă ar putea stopa răspândirea atât de rapidă a virusului COVID-19 şi se poate dovedi o măsură la fel de eficientă ca şi distanţarea socială sau spălatul mai des pe mâini.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT