Sport

Primul turneu la care poate reveni Simona Halep. Ce trebuie să facă fostul lider mondial

Simona Halep a primit o suspendare de doar 9 luni și poate reveni imediat pe terenul de tenis. La ce turneu ar putea evolua.
05.03.2024 | 18:01
Primul turneu la care poate reveni Simona Halep Ce trebuie sa faca fostul lider mondial
Simona Halep a reușit să ajungă de 2 ori în semifinalele turneului de la Miami. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep, coșmar încheiat! Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a primit o decizie favorabilă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Astfel, fostul număr unu mondial e gata să revină pe teren, mai ales că s-a antrenat în ultimele săptămâni.

Simona Halep, din nou pe teren! Primul turneu la care poate participa

Simona Halep ar putea participa la turneul WTA de la Miami Open , care va avea loc în Florida în perioada 19-31 martie. Fosta campioană a ieșit însă din clasamentul WTA și va fi nevoită să solicite un wildcard pentru a participa.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea noastră va trebui însă să se miște repede dacă va dori să participe la Miami, mai ales că mai are la dispoziție doar două săptămâni, în care va trebui să intensifice și pregătirea.

Halep a jucat ultimul meci oficial la US Open pe data de 29 august 2022, când avea să fie eliminată în turul inaugural de Daria Snigur. De atunci au trecut nu mai puțin de un an și 6 luni.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, parcurs excelent la WTA Miami Open

Simona Halep a avut prestații excelente la turneul de la Miami. În 2015 s-a oprit în semifinale în fața Serenei Williams, numărul unu mondial, după o serie de 14 victorii consecutive,

Turneul din Florida i-a priit și în 2017, unde a pus capăt unei perioade nefaste și a ajuns până în sferturile de finală, în ciuda unor probleme mai vechi la genunchi. A fost eliminată de Johanna Konta.

ADVERTISEMENT

În 2019 a urmat o nouă prestație excelentă la turneul de hard, când a ajuns din nou în semifinale și a fost eliminată de Karolina Pliskova, scor 7-5, 6-1.

Un moment mai puțin fericit la Miami a avut loc în 2021, când deși a învins-o pe Caroline Garcia s-a retras din cauza unei accidentări la umăr. Același lucru s-a întâmplat și în 2022, când Simona Halep s-a retras în urma unei accidentări la coapsă în finala de la Indian Wells cu Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT
  • 2015 e anul în care Simona Halep a reușit cea mai bună performanță la Miami, când a ajuns până în semifinale, performanță repetată și în 2019
  • 14 zile are la dispoziție Simona Halep pentru a se antrena înainte de turneul de la Miami
  • 29 august 2022 e data ultimului meci oficial al Simonei Halep, în primul tur la US Open
  • 9 luni de suspendare e decizia instanței, după ce Simona Halep a stat pe bară nu mai puțin de 17 luni
ADVERTISEMENT