Fotbal intern

Principalul finanțator de la Poli Iași, atac fără precedent la adresa echipei și a lui Daniel Pancu

25.01.2021 | 22:05
ADVERTISEMENT

Primarul Iașiului, Mihai Chirică, nu mai suportă să vadă echipa orașului pe ultimul loc. ”Cei cu salarii de mii de euro pe lună trebuie să joace fotbal. Altfel, să nu-și ia salariul!”, a tunat Chirică, cu trimitere și către Daniel Pancu. Primăria Iași este principalul finanțator al clubului din nordul Moldovei.

”Plăieșii” lui Pancu sunt ultimii în Liga 1, cu 15 puncte, după 18 etape, iar investiția municipalității în echipă este nejustificată, susține edilul.

ADVERTISEMENT

Cei care au salarii de 4, 5, 10.000 de euro pe lună trebuie să joace fotbal. Altfel, să nu-și ia salariul! Îi dai banii unui cetățean când la sfârșitul lunii a realizat ce trebuia ca să încaseze salariul. Dacă noi am plătit aproape 4 milioane de lei pentru acest club și au 14 puncte sau 17, câte au, din 18 sau 19 etape, asta înseamnă că n-au scos nici măcar un punct pe etapă”, a spus primarul Mihai Chirică, într-o conferință de presă.

”Ei vineri iau bătaie, scrie în regulament”

Primarul Iașului și-a continuat tirada și le-a transmis jucătorilor și stafului tehnic că s-a săturat să audă scuze, după fiecare eșec. În plus, Chirică le-a transmis jucătorilor, voalat, că pot să-și caute echipe.

ADVERTISEMENT

”După ce iau fiecare bătaie, găsesc scuze. Dacă joacă în deplasare, a fost deplasarea greoaie, nu știu. Dacă joacă acasă vineri, spun că nu trebuia să joace vineri și că e vina primarului.

Ei vineri iau bătaie, scrie în regulament. Nu pot decât să le urez succes. Persiflez pe marginea lor pentru că merită. Să le fie rușine! Dacă nu știu să joace pentru Iași, să joace pentru cine știu ei”, a mai spus primarul.

ADVERTISEMENT

Un singur punct în 2021

Ultima în clasament, cu 15 puncte, Politehnica Iași are și cea mai slabă defensivă din Liga 1 (39 de goluri încasate) și a doua cea mai slabă ofensivă, cu doar 16 goluri marcate. Doar UTA are mai puține goluri înscrise (15).

Mihai Chirică a mai spus că i se pare inadmisibil ca echipe precum Chindia, Clinceni, sau Voluntari să fie înaintea Politehnicii în clasament.

ADVERTISEMENT

”Mă uit pe hartă și mă ia capul! Eram bun la geografie, dar nu văd vreo capitală regională sau vreun oraș mare. Sunt niște comune care gravitează în jurul unor orașe. Să mă lase. Misiunea mea ca primar e să fac săli de sport, să le fac terenuri de sport elevilor, bazine de înot copiilor”, a încheiat primarul.

ADVERTISEMENT
Tags: