Life

Principesa Margareta, alături de refugiații din Ucraina. Are stabilită o vizită în Vama Siret

Principesa Margareta are programată o vizită la tabăra mobilă din Siret, acolo unde se adăpostesc foarte multe familii din Ucraina, țară aflată în plin război cu Rusia.
08.03.2022 | 10:11
Principesa Margareta alaturi de refugiatii din Ucraina Are stabilita o vizita in Vama Siret
Principesa Margareta, în vizită la tabăra mobilă din Siret. Va fi alături de refugiații ucraineni. Sursa foto: romaniaregala.ro
ADVERTISEMENT

Preşedintele Crucii Roşii Române este alături de refugiații ucraineni, motiv pentru care are stabilită o deplasare în cursul zilei de marți, 8 martie 2022. Majestatea Sa Margareta va fi prezentă la Vama Siret după ora 13:00.

Principesa Margareta, în vizită la tabăra mobilă din Siret. Va fi alături de refugiații ucraineni

Principesa Margareta va vizita tabăra pentru refugiați din Siret alături de Alteţa Sa Regală Principele Radu, după cum a anunțat în urmă cu foarte puțin timp Casa Regală. Scopul deplasării este sprijinirea ucrainenilor.

ADVERTISEMENT

„De la începutul conflictului armat în Ucraina, Majestatea Sa şi-a adus aportul la efortul autorităţilor române pentru soluţionarea problemelor generate de criza umanitară.

Majestatea Sa s-a alăturat societăţii civile pentru a ajuta cetăţenii ucraineni de pe teritoriul României şi a le asigura un sprijin umanitar constant şi de durată”, se arată în comunicatul Casei Regale, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Acesta nu este singurul demers făcut perioada asta de Principesa Margareta, care prin intermediul voluntarilor de la Crucea Roșie a trimis la Cernăuți un convoi umanitar format din 7 camioane.

În felul acesta mai multe familii ucrainene, grav afectate de agresiunea militară a Rusiei, au primit acces la cele 150 de tone de alimente, apă și produse de maximă necesitate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Custodele Coroanei a primit vizita Înaltului Comisar al Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi. La întâlnirea de la Palatul Elisabeta a fost prezent și Principele Radu. A fost prima vizită la nivel înalt a Organizației Națiunilor Unite în ultimele trei decenii.

În urma întâlnirii Principesa Margareta și-a exprimat dorința de a ajuta autoritățile române pentru soluționarea problemelor generate de criza umanitară din Ucraina. Concret, s-a alăturat societății civile pentru a ajuta refugiații plecați din calea războiului.

ADVERTISEMENT

Totodată, fiica fostului suveran Mihai al României a declarat că vrea să asigure un sprijin umanitar constant și de durată, dialogul fiind desfășurat și în prezența secretarului de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

ADVERTISEMENT