Life

Prințesa care este pilot de avioane cu reacție. A făcut istorie pentru femeile din țara ei

Prințesa care pilotează avioane cu reacție. A făcut istorie în rândul femeilor din țara sa arabă. Ce spune familia ei despre ceea ce face?
19.04.2024 | 08:59
Printesa care este pilot de avioane cu reactie A facut istorie pentru femeile din tara ei
Prințesa are doar 23 de ani. Sursa foto: Capital Cultural
ADVERTISEMENT

La doar 23 de ani, Prințesa Salma bint Abdullah a Iordaniei pilotează avioane cu reacție. La începutul anului 2020 ea a devenit prima femeie pilot de aeronavă din țara sa arabă, mai exact din cadrul Forțelor Armate Iordaniene.

Prințesa Salma bint Abdullah a Iordaniei pilotează avioane cu reacție la doar 23 de ani

Prințesa Salma bint Abdullah a Iordaniei este pasionată de avioane, iar pentru a ști să le conducă a urmat un curs de pregătire preliminară de pilot pentru un avion cu aripă fixă. Cel care a prins insigna pe uniforma militară a fiicei lui a fost chiar tatăl ei, Regele Abdullah al II-lea, comandant suprem al Forțelor Armate ale Iordaniei, potrivit emirateswoman.com

ADVERTISEMENT

Prințesa Salma bint Abbdullah a Iordaniei este al treilea copil al Majestății Sale Regele Abdullah al II-lea și al Majestății Sale Regina Rania. Până la doar  23 de ani a realizat o mulțime de lucruri, printre care rolul de pilot.

prințesa salma
Prințesa Salma, pilot de avion. Sursa foto: Instagram

 

Pe când avea 18 ani, Prințesa Salma avea să facă pași mărunți către visul ei, absolvind prestigioasa Academie Militară Regală Sandhurst din Marea Britanie. Se întâmpla în anul 2018. Aceeași academie a fost frecventată și de Prințul William și de către fratele său, Prințul Harry, în urmă cu peste 10 ani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Prințesa Salma este și al treilea copil din familia sa care termină cursul de pilot la academia militară. A călcat pe urmele tatălui, fratelui mai mare și pe cele ale surorii sale mai mari, prințesa Iman.

Prințesa Salma, pilot de luptă

Spre deosebire de fratele și sora sa, Prințesa Salma, odată cu încheierea pregătirii militare a plecat în California, SUA, unde a absolvit renumita Universitate Carolina de Sud, în septembrie 2023. În timpul atacului iranian asupra Israelului a fost în alertă maximă, fiind pilot de luptă.

ADVERTISEMENT

Familia este mândră de Prințesa Salma, iar ca drept dovadă este fratele. Prințul moștenitor Hussein postează adesea pe rețelele de socializare despre realizările mezinei. ”Suntem întotdeauna mândri de tine. Cu familia la Parada de punere în funcție a lui Salma la Sandhurst astăzi”, apare într-una dintre postările monarhului.

Prințul moștenitor Hussein și sora lui, Prințesa Salma sunt în armata iordaniană.  Anul trecut, în luna decembrie, tânăra, alături de câțiva oameni care se ocupă de ea au transportat provizii la o unitate medicală din Fâșia Gaza.

ADVERTISEMENT

”Forțele aeriene iordaniene sunt în alertă și bine echipate. Este posibil să își asume riscul de a permite prințesei să zboare. Ea și-ar putea face un nume prin acțiuni reușite, fără a fi expusă vreunui pericol major”, a explicat pentru Bild un fost locotenent colonel de rang înalt în Forțele Aeriene ale SUA.

ADVERTISEMENT
Tags: