Life

Prințul Charles, avertisment pentru Klaus Iohannis. Ce i-a cerut să facă în România

Prințul Charles a avut un mesaj pentru Klaus Iohannis cu ocazia summitului de mediu desfășurat la Glasgow.
02.11.2021 | 11:32
Printul Charles avertisment pentru Klaus Iohannis Ce ia cerut sa faca in Romania
Prințul Charles, avertisment pentru Klaus Iohannis. Ce i-a cerut să facă în România. Sursă foto: Presidency.ro
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Prințul Charles la Glasgow cu ocazia summitului COP26.

Liderii lumii au discutat despre evoluția climatologică, dar și despre măsurile care urmează să fie luate de urgență pentru protejarea climei.

Moștenitorul tronului britanic a fost încântat să se întâlnească cu  Klaus Iohannis și i-a transmis acestuia un mesaj foarte clar.

ADVERTISEMENT

Prințul Charles, avertisment pentru Klaus Iohannis. Ce i-a cerut să facă în România

Prințul Charles este extrem de atașat de România. Se știe faptul că acesta a făcut mai multe investiții în Transilvania, fiind îndrăgostit de acea zonă a țării noastre. Acum însă este destul de îngrijorat și i-a transmis un mesaj lui Klaus Iohannis.

Moștenitorul tronului britanic știe că defrișările masive, poluarea solului și a apelor, dar și exploatarea masivă a resurselor pun în pericol echilibrul destul de fragil al naturii.

ADVERTISEMENT

Președintele României a declarat că știe faptul că există o legătură extrem de strânsă între toate acestea, iar pierderea biodiversității  va agrava schimbările climatice. În plus l-a asigurat că susține Declarația de la Glasgow.

“În materie de biodiversitate, păduri și viața sălbatică, România ocupă un loc special în Europa, biodiversitatea țării noastre generând servicii ecosistemice pentru Europa și întreaga lume.

ADVERTISEMENT

România susține Declarația de la Glasgow privind pădurile și utilizarea terenurilor, o inițiativă a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, se arată în comunicatul transmis de Administrația prezidențială.

Luni, în debutul reuniunii COP26, Klaus Iohannis s-a salutat cu liderii mondiali prezenți la summit, între care președintele SUA, Joe Biden. Apoi a avut o întâlnire și cu președintele companiei Microsoft, Brad Smith.

ADVERTISEMENT

Președintele României susține marți declarația națională din cadrul segmentului la nivel înalt al COP26. Apoi, pe agendă este și participarea la un alt eveniment, “Acțiune privind pădurile și utilizarea terenurilor”, organizat de Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Ce a cerut Angela Merkel

Angela Merkel a propus în primul discurs pe care l-a susținut ca cei care emit noxe să plătească.

“Demersurile statului nu sunt de ajuns. Miza este transformarea majoră a vieții și a economiei. Stabilirea unui preț pentru emisiile de CO2 ar putea convinge industria să caute soluții pentru a produce fără a afecta mediul înconjurător”, a declarat Angela Merkel.

ADVERTISEMENT