Life

Prințul Harry, prezent la încoronarea Regelui Charles, fără Meghan Markle: “Ar fi fost destul de inconfortabil”

Prințul Harry va participa la încoronarea Regelui Charles fără Meghan Markle. Decizia, anunțată și de un reprezentant al Palatului Buckingham.
12.04.2023 | 20:58
Printul Harry prezent la incoronarea Regelui Charles fara Meghan Markle Ar fi fost destul de inconfortabil
Prințul Harry vine la încoronarea Regelui Charles fără Meghan Markle. Sursa foto: Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prințul Harry va veni la încoronarea Regelui Charles, de luna viitoare, dar nu va fi însoțit de Meghan Markle. Un reprezentant al Palatului Buckingham a confirmat vestea participării ducelui.

Prințul Harry vine la încoronarea Regelui Charles fără Meghan Markle

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc pe 6 mai 2023, la Westminster Abbey. Este un eveniment foarte bine planificat, fiind și un motiv de bucurie pentru familia regală. Deși nu mai sunt membri activi ai Casei Regale, prințul Harry și Meghan Markle au primit și ei invitații la încoronare.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, doar ducele de Sussex va fi prezent la Londra, la marele eveniment din viața tatălui său. Meghan Markle va rămâne în California, alături de cei doi copii, Archie (3 ani) și Lilibet (1 an).

Fiul ducilor de Sussex împlinește 4 ani chiar în ziua în care are loc ceremonia încoronării. Ziua lui Archie “a reprezentat un factor în decizia cuplului”, după cum a declarat Omid Scobie, jurnalist și biograf al celor doi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se așteaptă ca vizita lui Harry să fie “călătorie destul de rapidă în Marea Britanie”. Fratele prințului William va participa doar la ceremonia în sine, care va dura, cel mai probabil, câteva ore.

Faptul că Meghan Markle nu va fi la încoronare este o ușurare pentru unii dintre membrii familiei regale, mai ales pentru Kate Middleton. Ducii de Sussex au amânat decizia de a participa sau nu la eveniment, deși data limită era de 3 aprilie.

ADVERTISEMENT

“Charles va fi mulțumit. Restul familiei va fi ușurată că Meghan nu va fi acolo – ar fi fost destul de inconfortabil pentru Kate”, a declarat un observator regal pentru Daily Mail.

Anunțul Palatului Buckingham, anunț despre participarea lui Harry la marele eveniment

Este de așteptat ca Meghan Markle să fie criticată pentru faptul că nu participă la încoronare, pe motiv că ar ignora familia regală. Vestea participării prințului Harry a fost confirmată de un reprezentant al Palatului Buckingham.

ADVERTISEMENT

“Palatul Buckingham are plăcerea de a confirma că ducele de Sussex va participa la serviciul de încoronare de la Westminster Abbey pe 6 mai. Ducesa de Sussex va rămâne în California cu Prințul Archie și Prințesa Lilibet”, se arată în anunț.

Și reprezentanții fundației Archewell, a lui Harry și Megham, au emis o declație asemănătoare pentru agenția de presă Press Association, confirmând participarea ducelui.

Decizia participării prințului Harry la încoronarea tatălui său vine la câteva luni de la lansarea cărții autobiografice, “Spare”. În volumul de memorii, prințul a făcut dezvăluiri controversate despre familia regală. De asemenea, în decembrie 2022, a fost lansat un serial documentar despre viața ducilor de Sussex.

Comentatorul regal Richard Fitzwilliams a declarat, pentru sursa menționată, că este “foarte puțin probabil” să aibă loc o împăcare între Harry și familia regală, mai ales după dezvăluirile făcute.

“Este puțin probabil ca Harry să aibă un rol în ceremonie sau să apară la balcon. Este foarte posibil ca el să apară în procesiunea de după ceremonie”, a mai adăugat acesta.

Prințul Harry nu și-a văzut tatăl și fratele din septembrie 2022, de la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Va fi, de asemenea, prima dată când va fi fotografiat alături de membrii familiei sale, de la funeraliile regretatei suverane.

ADVERTISEMENT