Life

Prințul Harry și Meghan Markle, îndemnați să stea departe de încoronarea Regelui Charles: “Poporul britanic nu îi vrea acolo”

Prințul Harry și Meghan Markle au fost îndemnați să stea departe de încoronarea Regelui Charles, după declarațiile controversate făcute în documentarul Netflix.
12.12.2022 | 17:04
Printul Harry si Meghan Markle indemnati sa stea departe de incoronarea Regelui Charles Poporul britanic nu ii vrea acolo
Prințul Harry și Meghan Markle nu sunt așteptați cu brațele deschise la încoronarea regelui Charles. Sursa foto: Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prințul Harry și Meghan Markle sunt sfătuiți să nu vină la încoronarea Regelui Charles, care va avea loc anul viitor. Cei doi au făcut declarații controversate în serialul documentar lansat zilele trecute pe Netflix.

Prințul Harry și Meghan Markle nu ar trebui să vină la încoronarea Regelui Charles, în opinia istoricilor și politicienilor

Regele Charles al III-lea va fi încoronat pe 6 mai 2023, la a Westminster Abbey, iar istoricii, politicienii și chiar personalitățile militare de rang înalt sunt de părere că ducii de Sussex nu ar trebui să fie prezenți la evenimentul atât de important pentru Casa Regală.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, Netflix a lansat primele trei episoade ale serialului documentar Harry & Meghan, în care cei doi au făcut dezvăluiri controversate despre Familia Regală. Joi vor fi lansate următoarele trei episoade.

Printre altele, cei doi au vorbit despre “prejudecățile inconștiente” privind rasa lui Meghan Markle, dar și despre faptul că fosta actriță nu a fost primită niciodată cu brațele deschise în familie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Harry lansat un atac subtil și la adresa fratelui său, Prințul William. Ducele a spus că bărbații din Familia Regală au avut tendința de a se căsători cu femei care “se potrivesc tiparului”.

În contextul acestor declarații, nu se știe dacă va mai fi posibilă o reconciliere între duci și Casa Regală. Cei doi sunt îndemnați să stea departe de Marea Britanie atunci când va avea loc încoronarea Regelui Charles.

ADVERTISEMENT

Iain Duncan Smith, un fost lider conservator, a declarat că “dacă nu le place atât de mult Familia Regală, de ce ar participa la încoronare?”, potrivit Daily Mail.

“Ei nu ar trebui să vină la încoronare. În mod categoric nu ar trebui să vină. Ei fac bani din faptul că-și trădează familia.

ADVERTISEMENT

Cred că ar trebui să se spună clar că poporul britanic nu îi vrea acolo.”, a adăugat conservatorul David Mellor.

Prințul Harry și Meghan Markle au renunțat la atribuțiile regale la începutul lui 2020. Cei doi s-au mutat în SUA, acolo unde își cresc cei doi copii, Archie (3 ani) și Lilibet (1 an).

De ce nu ar trebui să vină ducii de Sussex la marele eveniment

Lady Antonia Fraser, istoric și scriitoare, a spus că în centrul atenției trebuie să fie Regele Charles și Regina Consoartă Camilla, din moment ce va fi încoronarea lor.

În cazul în care vin la eveniment, Harry și Meghan ar atrage toată atenția asupra lor.

“Mă îngrijorează faptul că, dacă vor veni, camerele de filmat ar putea pierde timpul cu ei. Ei ar trebui să rămână ținându-se de mână la Hollywood.”, a mai spus aceasta, conform sursei menționate.

De asemenea, istoricul Lord Andrew Roberts a amintit de câteva încoronări din istoria Familiei Regale. La acestea nu au fost invitați anumiți membri controversați tocmai pentru a nu atrage atenția asupra lor.

De exemplu, fostul Rege Edward al VIII-lea nu a venit la încoronarea fratelui său, George al VI-lea, în 1937. Fostul suveran a abdicat la aproape un an de când a urcat pe tron pentru a se căsători cu iubita sa americană, divorțată de două ori, Wallis Simpson, așa că prezența sa la un astfel de eveniment era de neconceput.

Și de la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, în 1953, au lipsit rudele sale germane.

După declarațiile făcute în serialul documentar, Prințul Harry și Meghan Markle au primit numeroase critici. Dai Davies, fostul șef al protecției regale, a declarat că mărturisirile ducilor de Sussex ar putea însemna un risc de securitate pentru membrii în funcție ai familiei regale.

“Prezentarea monarhiei și a Commonwealth-ului ca fiind rasiste este o insultă la adresa Marii Britanii și a britanicilor.”, a adăugat Davies.

ADVERTISEMENT