News

Prințul William, reacție oficială după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Ce a spus despre starea tatălui său

Prințul William a avut o primă reacție publică după ce tatăl său, Regele Charles al III-lea, a fost diagnosticat cu cancer.
08.02.2024 | 07:02
Printul William reactie oficiala dupa ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer Ce a spus despre starea tatalui sau
Ce-a spus prințul William, în prima apariție oficială după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei săptămâni, prințul William a avut o primă reacție oficială după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Ce a spus moștenitorul tronului Marii Britanii despre starea tatălui său.

Ce-a spus prințul William, în prima apariție oficială după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer

Miercuri, 7 februarie 2024, prințul de Wales a avut prima apariție publică oficială. După 16 ianuarie, acesta își amânase toate aparițiile publice pentru a se putea ocupa de cei trei copii ai săi ca urmare a intervenției chirurgicale suferite de soția sa.

ADVERTISEMENT

William, moștenitorul coroanei regale, a participat la ceremonia de înmânare a onorurilor de stat, la Castelul Windsor. Ulterior, a participat o cină de gală pentru o organizație de caritate, potrivit BBC.

Cum era de așteptat, la evenimentul de miercuri prințul William a vorbit și despre situația tatălui său, Regele Charles al III-lea. Prințul de Wales și-a exprimat recunoștința pentru ”mesajele călduroase de sprijin pentru Catherine și pentru tatăl meu, mai ales în ultimele zile”.

ADVERTISEMENT

Înseamnă foarte mult pentru noi toți”, a spus prințul. Apoi, în discursul de la Castelul Windsor, a vorbit mai larg, spunând că: ”Vreau să profit de această ocazie pentru a vă mulţumi, de asemenea, pentru mesajele amabile de susţinere pentru Catherine şi pentru tatăl meu, în special în ultimele zile.

Contează enorm pentru noi toţi. Este corect să spunem că ultimele săptămâni au avut un accent mai degrabă medical”, a spus prinţul moștenitor, mai notează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Fratele lui William, Harry, l-a vizitat pe Regele Charles

Cu o zi înainte, marți, fratele lui William, prințul Harry, a ajuns și el la Londra, pentru a petrece timp alături de tatăl său. În ciuda faptului să s-a aflat în Marea Britanie, Harry nu s-a întâlnit cu fratele său.

Harry a aterizat pe aeroportul Heathrow din Londra și a mers direct la Clarence House, domiciliul Regelui Charles. Surse din apropierea familiei regale au susținut că a fost prima dată când tatăl și fiul petrec timp împreună, de la încoronarea Regelui Charles din mai 2023.

ADVERTISEMENT

Presa din insulă mai notează că Regele Charles i-a contactat personal pe cei doi fii ai săi, William și Harry, pentru a-i anunța că a fost diagnosticat cu cancer. A făcut asta înainte ca anunțul să fie făcut public de Palatul Buckingham.

ADVERTISEMENT