Life

Priveghi neobișnuit pentru Gabi Luncă. Ce s-a întâmplat la comemorarea regretatei artiste

06.04.2021 | 09:17
Priveghi neobisnuit pentru Gabi Lunca Ce sa intamplat la comemorarea regretatei artiste
ADVERTISEMENT

Gabi Luncă, regretata cântăreață cunoscută ca „regina muzicii lăutărești”,  a avut parte de un priveghi neobișnuit luni, 5 aprilie 2021, într-un pavilion de la Romexpo, unde oamenii au venit să-i aducă un ultim omagiu înainte de a fi condusă pe ultimul drum. 

Cele trei fiice, Sara, Estera și Rebeca, dar și peste 100 de oameni au venit să aprindă o lumânare și să înalțe o rugăciune în amintirea solistei care s-a stins la vârsta de 82 de ani. Cei prezenți i-au cinstit viața și întreaga carieră, fără ca trupul neînsuflețit al vedetei să fie acolo, așa cum este obiceiul.

ADVERTISEMENT

Participanții au păstrat distanța și regulile impuse de pandemie, rudele, prietenii și admiratorii adunându-se la Romexpo pentru a rosti câteva cuvinte în amintirea celei care a fost Gabi Luncă, deși sicriul nu a fost adus la fața locului.

Priveghi neașteptat pentru Gabi Luncă. Sute de oameni au fost prezenți

De la priveghiul regretatei cântărețe de muzică lăutărească a lipsit fiul ei, Emanuel, care a luat această decizie pentru că nu vrea să cedeze psihic. Băiatul regretatei vedeta va lua parte, însă, la slujba de înmormântare de la Dămăroaia.

ADVERTISEMENT

Sala a fost închiriată de Biserica Penticostală Renovatio, fiicele regretatei soliste Gabi Luncă obținând toate avizele necesare pentru desfășurarea evenimentului. Chiar și așa, Poliția Capitalei s-a asigurat că oamenii respectă regulile conform situației actuale.

Reprezentanții Poliției au declarat că slujba este legală dacă între persoane există o distanță de doi metri, iar trupul nu este adus la fața locului, lucru de care rudele solistei au ținut cont pentru a putea să-i cinstească memoria.

ADVERTISEMENT

Înmormântarea urmează să aibă loc marți, 6 aprilie, în cadru restrâns. Gabi Luncă va fi condusă pe ultimul drum numai de familie, urmând să-și doarmă somnul de veci la Dămăroaia, alături de iubitul ei soț, acordeonistul Ion Onoriu.

„Regina muzicii lăutărești” a ajuns la spital în urmă cu aproximativ 3 săptămâni când a acuzat o tuse ușoară. S-a prezentat la Matei Balș, unde testul pentru Covid-19 a ieșit pozitiv, fiind transferată la Spitalul Județean Ilfov după ce i s-a descoperit o inflamație gravă la plămâni.

ADVERTISEMENT

Regretata Gabi Luncă a stat în secția de Terapie Intensivă, însă din păcate starea ei de sănătate s-a degradat în ultima perioadă. A murit pe 2 aprilie, la câteva ore după ce a fost declarat mort un alt lăutar, Nelu Ploieșteanu (71 de ani).

„Eu am inima de tânără. Dar când mă uit în oglindă și văd, sigur, anii își spun cuvântul și merg înainte. Doamne, cum am deschis gura să cânt, au început aplauzele. Au fost primele aplauze pe care eu le-a primit așa. Așa un public mare”, spunea regretata cântăreață într-un interviu.

ADVERTISEMENT
Tags: