Fotbal intern

Pro şi contra Mario Camora la echipa naţională. S-a deschis ,,cutia Camorei”?

07.10.2020 | 13:15
Pro si contra Mario Camora la echipa nationala Sa deschis cutia Camorei
ADVERTISEMENT

Convocarea lui Camora la echipa naţională a stârnit valuri de comentarii din partea oamenilor de fotbal, a foştilor fotbalişti ai naţionalei, dar şi a ultraşilor care îl contestă.

FANATIK a strâns laolaltă toate părerile celor mai importanţi oameni din fotbalul românesc, pentru a vedea cum a fost primită convocarea portughezului Mario Camora, care ar putea debuta pentru echipa naţională în meciul din Islanda.

ADVERTISEMENT

Dacă unii antrenori şi jucători ai echipei naţionale au fost încântaţi de convocarea căpitanului CFR-ului, care e deja de 10 ani în România, Ciprian Marica şi ultraşii de la echipa naţională au fost principalii contestatari.

Vocile pro Camora la echipa naţională

Răzvan Lucescu a aplaudat convocarea lui Mario Camora pentru meciurile cu Islanda, Norvegia şi Austria şi dă exemplul altor naţionale mai valoarese ca noi, care naturalizează jucători de ani buni : ,,Eu cred că a făcut foarte bine. Suntem singurii din lume care naturalizează?”. Vocile cele mai sonore care au susţinut convocarea lui Mario Camora:

ADVERTISEMENT
  • Ionuţ Rada: ,,Camora e foarte bun și poate acoperi acest post deficitar. Pe Bancu îl poți chema la națională, dar pe altă poziție”.
  • Dan Petrescu: ,,Camora, un jucător extraordinar. Nu ştiu dacă a lipsit două meciuri cu mine”.
  • Ionel Dănciulescu: ,,E o variantă bună. Trebuie să spunem că, la ora actuală, în campionatul românesc, este cel mai bun fundaș stânga”.
  • Ioan Andone: ,,Camora are experienţă, trofee, meciuri în cupele europene. Faza de apărare o face mai bine decât Bancu. E român, nu se mai întoarce în Portugalia”.
  • Vasile Miriuţă: ,,Am văzut declarațiile a doi foști jucători la echipa națională, mari naționaliști, că nu acceptă jucători de altă naționalitate. E o mare prostie. Camora e un jucător bun”.
  • Felipe Teixeira: ,,Camora este o valoarea pentru România. Ar fi mândru să reprezinte România”
  • Victor Piţurcă: ,,El e printre cei mai buni din Liga 1, dar decizia rămâne la Rădoi.
  • Dorinel Munteanu: ,,Sunt foarte multe țări, unele puternice, care au jucători naturalizați! Cred că Camora este o variantă foarte bună pentru echipa naţională. Dar este foarte importantă decizia lui Rădoi, ceea ce vrea el în linia de apărare”.
  • Eric: ,,Camora a jucat în meciuri europene foarte importante şi nu văd de ce să nu facă faţă şi la naţională”.
  • Emil Săndoi: ,,Ar fi fost interesant dacă l-am fi naturalizat mai devreme. Ar trebui să ne mândrim, să ne bucurăm, că un jucător, indiferent de unde vine el, își dorește să joace pentru echipa națională a României”.
  • Marius Şumudică: ,,E fundaș stânga, are fișa postului. Ca și Junior Moraes. Are și el cetățenie. Defensiv, alții sunt peste Bancu”.
  • Daniel Pancu: ,,Am fost de acord de la început cu naturalizarea lui Camora. Un jucător extraordinar, valoare, experienţă, tot ce vrei, un real câştig pentru echipa naţională”.

Contra convocării lui Mario Camora

Fostul selecţioner Cosmin Contra nu a fost niciodată de acord cu naturalizările şi nu a făcut niciun demers pentru ca portughezul să facă pasul la echipa naţională. Alte voci care îl contestă pe Camora:

ADVERTISEMENT
  • Ciprian Marica: ,,Nu-mi displace Camora. eu sunt mai naţionalist, îmi doresc români pentru România. Altfel de ce mai chinuim echipele de club cu reguli neprofesioniste cu U21 şi cu juniori în teren, dacă noi ne gândim să naturalizam jucători străini de 28- 30 de ani?”
  • Viorel Moldovan: ,,Sincer, eu nu sunt adeptul acestor naturalizări, sunt un pic mai de modă veche și merg pe mâna românilor. Camora are o vârstă”.
  • Geraldo Alves: ,,Eu sunt împotriva situaţiei în care fotbaliştii joacă pentru alte echipe naţionale. Mi se pare că a devenit mai mult un business, normal e să joci pentru ţara în care te-ai născut. Eu aveam posibilitatea să joc atât pentru Portugalia, cât şi pentru Brazilia, însă nu aş fi acceptat să joc pentru Portugalia”.
  • Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe: ,,Prefer să avem sportivi formați în România! Prefer să avem sportivi formați în România, pentru că potențialul este enorm, decât să fim nevoiți să importăm”.
  • Grupările ultras Uniţi Sub Tricolor, Hono Et Patria şi Camarazii au criticat dur convocarea lui Mario Camora: ,,Mirel Rădoi, în goana după pseudo-performanțe iluzorii, a deschis porțile naționalei pentru jucători naturalizați. E cam ora (n.r. joc de cuvinte cu numele lui Mario Camora) să investim în juniori / Nu în importuri surogat din alte țări”.

Au fost şi voci mai echilibrate, care au cântărit plusurile şi minusurile convocării lui Mario Camora

Dacă mulţi dintre cei care au vorbit despre convocarea lui Mario Camora s-au plasat într-o anumită tabără, Florin Gardoş, Marius Niculae şi Răzvan Raţ, nu s-au hazardat să dea un răspuns tranşant.

ADVERTISEMENT
  • Florin Gardoş: ,,Sper să dea un randament bun. Nu ştiu dacă e bună sau rea, dar nu mi se pare că ar fi un jucător mult superior lui Bancu. Dacă ar fi un jucător care să facă diferenţa aş zice. Să aibă evoluţii bune şi asta e tot ce contează”.
  • Răzvan Raţ: ,,Acum înțelegeți de ce s-a naturalizat totuși mai târziu. Fiindcă acum are loc (Râde). Una e să joci bine la echipa de club, alta e s-o faci la națională. El trebuie să demonstreze că merită să fie aici, să joace în fața unui român, pentru că nu toți reușesc să se adapteze la rigorile reprezentativei”.
  • Marius Niculae: ,,Pe Camora îl cunosc foarte bine, vorbesc cu el. Eu aş vedea cum a făcut Portugalia sau Italia, care l-au luat pe Deco. Sunt adeptul jucătorilor tineri cu care construieşti pe termen lung, nu să mă folosesc de el pentru o perioadă foarte scurtă”.

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,01 este cota pentru ”ambele marchează” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT