News

Probleme cu mai multe zboruri Wizz Air, în Sâmbăta Mare. Ce au pățit sute de pasageri aflați la Aeroportul Otopeni

Sărbători aproape compromise pentru sute de români. Au aşteptat cu orele în Aeroportul Otopeni, mai multe zboruri Wizz Air având întârzieri mari.
15.04.2023 | 14:24
Probleme cu mai multe zboruri Wizz Air in Sambata Mare Ce au patit sute de pasageri aflati la Aeroportul Otopeni
Sute de pasageri întârzie în sâmbăta Paştelui în Aeroportul Henri Coandă Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pentru sute de români sărbătorile pascale din acest an sunt aproape compromise, ei neputând ajunge la timp destinaţiile pe le-au rezervat din vreme, special pentru această dată. Mai multe curse Wizz Air au fost întârziate în Sâmbăta Mare, de pe Aeroportul Otopeni.

Ambele curse Wizz Air spre Londra au întârzieri semnificative

Prima întârziere importantă a fost anunţată la cursa către Bergamo, pasagerii care aşteptau îmbarcarea şi decolarea în jurul orei 7.40 trebuind să aştepte aproape şase ore până să plece spre Italia, aeronava decolând abia la ora 13.10.

ADVERTISEMENT

Reprezentanii Wizz Air au transmis că pasagerii pot fi reprogramați pentru alt zbor în funcție de disponibilitate, pot cere rambursare integrală a costului biletului sau 120% sub formă de credit pentru a-și cumpăra bilete la o cursă viitoare.

Întârzierea a fost cauzată de faptul că aernoava care trebuia să operaționalizeze zborul către Italia a întâmpinat probleme tehnice, astfel că s-a aşteptat sosirea unui alt avion, de la o bază a companiei Wizz Air din Polonia sau Ungaria.

ADVERTISEMENT

Şi cei care doresc să-şi petreacă Paştele în Andaluzia întâmpină neplăceri, zborul lor către Sevilla, programat la ora 15.50, fiind deja anunţat cu o întârziere semnificativă, data estimată a plecării fiind 18.25, însă e posibil ca aşteptarea să se prelungească.

Nici pasagerii care se îndreaptă spre Belgia nu sunt prea norocoşi, zborul WizzAir către Charleroi, programat pentru ora 16.20, fiind întârziat cel puţin până la ora 17.55. De asemenea, zborurile companiei către aeroporturile londoneze Luton şi Gatwick vor avea întârzieri semnificative.

ADVERTISEMENT

Astfel, zborul spre Luton, programat iniţial pentru ora 17.20, a fost decalat cel puţin până la ora 18.00, în timp ce cursa către aeroportul Gatwick, a cărei oră oficială de plecare era 18.05, nu va decola de pe Aeroportul Henri Coandă până cel puţin la ora 19.30.

Conform Vola.ro, cele mai rezervate destinaţii dinspre România spre alte ţări europene în perioada Paştelui sunt cele în care există comunităţi mari de români şi care sunt adesea alese pentru city break-uri: Italia, Spania, Franţa, Germania şi Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte timpul petrecut la destinaţie, există o diferenţă între diaspora care vine acasă şi cei care călătoresc în afara ţării. Românii care se întorc acasă de sărbători vor petrece, în medie, 6 zile în ţară, pe când cei care merg în vacanţă în Europa vor petrece, în medie, 4,5 zile la destinaţie.

ADVERTISEMENT