Stiri sportive

Marian Rada revine în Liga 1. Cu cine semnează / Dramă în sportul moto, Fausto Gresini a fost înmormântat

Fausto Gresini a fost condus pe ultimul drum în Italia, la doar o lună după ce împlinise 60 de ani. Marele motociclist din peninsulă a pierdut lupta cu coronavirusul.
28.02.2021 | 21:01
Marian Rada revine in Liga 1 Cu cine semneaza  Drama in sportul moto Fausto Gresini a fost inmormantat
Fausto Gresini a murit la doar 60 de ani, răpus de coronavirus.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

Marian Rada, pe cale să devină antrenor principal la Poli Iași

UPDATE, 28 februarie, ora 21:05 / Antrenorul principal din acte al Politehnicii Iași, Mugur Cornățeanu, va fi înlocuit cu Marian Rada. Fostul mare rapidist va figura ca tehnician principal în acte, însă va colabora cu Andrei Cristea. Fostul golgheter al Ligii 1 nu deține licența PRO, ci doar licența A. În aceste condiții, este nevoie de un deținător de licență PRO, iar conducerea clubului din Copou a decis să apeleze la antrenorul fostului tehnician rapidist, ajuns la vârsta de 61 de ani, anunță gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Fausto Gresini a fost înmormântat

UPDATE, 28 februarie, ora 20:10 / Fausto Gresini a fost înmormântat în Italia, după ce a pierdut lupta cu coronvirusul la doar o lună distanță după ce împlinise vârsta de 60 de ani. “Știrea pe care nu am fi vrut niciodată să o oferim și care, din păcate, suntem obligați să o împărtășim tuturor. După aproape două luni de luptă cu Covid-19, Fausto Gresini a murit, din păcate, la câteva zile după ce a împlinit 60 de ani”, a transmis printr-un comunicat fosta echipă a lui Gresini.

fausto gresini memorial


Robert Moldoveanu a revenit la antrenamentele lui Dinamo

UPDATE, 28 februarie, ora 17:48Atacantul Robert Moldoveanu a revenit la antrenamentele lui Dinamo după operația suferită în luna ianuarie. Revenirea fotbalistului reprezintă un motiv de bucurie pentru echipă care s-a bazat doar pe Magaye Gueye în ultima perioadă, mai ales după absența lui Adam Nemec din compartimentul ofensiv.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse, eșec în calificările de la Doha

UPDATE, 28 februarie, ora 15:20 / Jucătoarea de tenis Gabriela Ruse, locul 164 WTA, a fost eliminată în turul doi al calificărilor turneului de categorie WTA 500 Qatar Open de la Doha.

Ruse a fost învinsă de germana Laura Siegemund, locul 54 WTA şi cap de serie numărul 2 în calificări, scor 2-6, 2-6, după o oră și 40 de minute.

ADVERTISEMENT

Canelo Alvarez a dat de pământ cu turcul Avni Yildirim

UPDATE, 28 februarie, ora 11:57 / Pugilistul mexican Saul ”’Canelo” Alvarez şi-a apărat fără emoții centurile WBC şi WBA la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe turcul Avni Yildirim prin KO tehnic în repriza a treia a meciului disputat sâmbătă pe stadionul Hard Rock din Miami.

Alvarez a dominat lupta încă de la primul gong al meciului şi l-a trimis la podea pe turc în repriza a treia. Yildirim nu a mai reluat lupta în repriza a patra. ”Am vrut să fac un meci mare şi asta am făcut. Aveam nevoie de un KO şi asta am reuşit. Nu contează că adversarii sunt mai mari, că au alonjă mai mare sau un antrenor bun. Eu am venit să îmi fac treaba”, a declarat Alvarez.

ADVERTISEMENT

După ce a dominat autoritar categoria mijlocie, mexicanul în vârstă de 30 de ani și-a propus să unifice toate centurile și la supermijlocie. Alvarez urmează să lupte la 8 mai cu campionul WBO, britanicul Billy Joe Saunders. În cazul unei noi victorii, el ar urma să-l întâlnească în septembrie pe americanul Caleb Plant, campionul IBF.


Jiangsu FC, fosta echipă a lui Cosmin Olăroiu, s-a desființat!

UPDATE, 28 februarie, ora 10:36 / Jiangsu FC, fosta echipă a lui Cosmin Olăroiu, s-a desființat la doar 3 luni după ce reușise să câștige în premieră titlul de campioană a Chinei. Aflat în dificultate financiară, patronul Zhang Jindong, care deține și Inter Milano, a decis să stopeze investițiile în echipă, iar până la încetarea activității nu a mai fost decât un pas.

„Echipa nu-și mai poate continua activitatea. Deși în ultimele luni clubul a încercat să găsească noi investitori, echilibrul financiar nu a mai fost găsit. Astfel, vă anunțăm cu regret că echipa va înceta să existe. Decizia are efect imediat”, se arată într-un comunicatul dat publicității de Jiangsu FC.


Iga Swiatek a câştigat turneul WTA de la Adelaide

UPDATE, 27 februarie, ora 15:50 / Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek a câştigat turneul WTA de la Adelaide fără să piardă vreun set, reuşind să obţină al doilea titlu al carierei.

Iga Swiatek, în vârstă de 19 ani, a învins-o pe elveţianca Belinda Bencic, locul 12 mondial, scor 6-2, 6-2. Primul titlu obţinut de Swaitek în circuitul WTA a fost cel de la Roland Garros, din 2020.

Grație acestui succes, poloneza va urca de luni pe locul 15 în clasamentul WTA. La scurt timp după ce s-a impus la Adelaide, ea a anunțat că nu va mai participa la turneul de la Doha, care va avea startul la începutul săptămânii viitoare.


Gabriela Ruse, în turul doi al calificărilor la Doha

UPDATE, 27 februarie, ora 15:17 / Jucătoarea Gabriela Ruse a acces în turul doi al calificărilor turneului de la Doha, după ce a învins-o, scor 7-5, 6-3, după o oră și jumătate pe Ines Ibbou din Algeria, beneficiară a unui wild-card.

În faza următoare, Ruse o va întâlni pe nemțoaica Laura Siegemund, a doua favorită a calificărilor. Din păcate, Monica Niculescu și Patricia Țig au părăsit competiția încă din primul tur al calificărilor. Niculescu a fost învinsă de cehoaica Katerina Siniakova, favorită 5, scor 2-6, 6-4, 0-6, după o oră și 53 de minute, iar Țig, favorită 3, de americanca Bethanie Mattek-Sands, scor 6-3, 6-2, după o oră și jumătate.

Juacqueline Cristian, a 12-a favorită, a fost lși ea eliminată în primul al calificărilor de la Lyon. Cristian a fost învinsă de italianca Giulia Gatto-Monticone, scor 4-6, 1-6, după puțin peste o oră. În calificări la Lyon va evolua și Laura Ioana Paar, care o va întâlni pe elvețianca Viktorija Golunic, cap de serie numărul 3.


Alin Petrache, încă un mandat în fruntea FR Rugby

UPDATE, 27 februarie, ora 13:50 / Alin Petrache a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, la Adunarea Generale Ordinară de Alegeri de la Izvorani.

Echipa FRR aleasă în urma Adunării Generale Ordinare de Alegeri este următoarea: Alin Petrache – Preşedinte; Bogdan Marinescu, Mircea Copaci şi Anton Pisărlogu – Vicepreşedinţi; Eugen Orlando Teodorovici – Trezorier; Emilia Vizitiu – SuperLiga, DNS şi rugby feminin; Ştefan Demci – SuperLiga, DNS şi rugby feminin; Ciprian Popa – AJR-uri şi AMRB; Neculai Nichitean – Membru; Marius Tincu – Membru; Cornel Negruţ – Membru; Cornel Ghenea – Membru; Andrei Ioan Szemerjai – Copii şi juniori; Florin Matei – Secretar General; Bogdan Muntean – Antrenor Federal.

Petrache are 44 de ani şi conduce federaţia din februarie 2017. El a mai ocupat această funcţie în perioada 2009-2014, apoi între 2014-2016 a fost preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

”Mă bucur că am primit un nou vot de încredere din partea Adunării Generale. Pentru noi, primordială este campania de calificare la Cupa Mondială din 2023, iar toate eforturile Federaţiei vor fi concentrate în acest sens. Nu vom neglija nici echipele naţionale de juniori, dar nici competiţiile interne.

Împreună cu echipa mea dorim să construim şi un plan de revenire după această criză sanitară. Partenerii noştri, vor fi, ca de fiecare dată, colegii din fiecare club. Prioritatea zero este redobândirea dreptului de folosinţă gratuită pentru Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf.

Avem o echipa întărită. Gata de luptă până la sacrificiu. O echipă tenace, fermă şi dispusă la efort. Vom aborda acest mandat ca pe placajul decisiv pe care trebuie să îl aplicăm adversarului scăpat spre terenul nostru de ţintă. De aceea programul nostru, pentru următorii patru ani, se numeşte Tackle”, a scris Petrache pe Facebook.


FC Botoșani – FCSB va fi arbitrat de Ovidiu Hațegan

UPDATE, 27 februarie, ora 12:14 / Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru meciul FC Botoşani – FCSB, programat duminică, 28 februarie, de la ora 20:30, în etapa a 25-a din Liga 1.

Haţegan va fi ajutat de asistenții Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Rezervă va fi Andrei Antonie, iar obsevator de arbitri Liviu Ciubotariu.


Dinamo a bătut-o degeaba pe Sporting Lisabona

UPDATE, 27 februarie, ora 11:10 / Echipa de handbal masculin Dinamo Bucureşti a învins, în deplasare, formaţia portugheză Sporting, scor 32-31, într-un meci restant din etapa a 7-a a EHF European League, dar nu mai are șanse de calificare în optimi.

Chiar înaintea partidei din Portugalia, EHF a anunțat că Sporting a câștigat la ”masa verde”, scor 10-0, întâlnirea nejucată cu Fuchse Berlin, din etapa a treia a competiției și astfel formația din Lisabona nu mai putea pierde locul 4 în grupă.

Principalii marcatori ai partidei au fost Valdez 7 goluri, pentru Sporting, respectiv Hânţaru şi Gavriloaia, câte 5, pentru Dinamo Bucureşti. Ultima etapă din grupe, a zecea, va avea loc în 2 martie, când Dinamo va juca în deplasare, cu Tatran Preşov.


Ronaldo Koeman a sângerat din cauza problemelor cardiace

UPDATE, 26 februarie, ora 16:30 / Antrenorul lui FC Barcelona, Ronald Koeman, a început să sângereze din nas în timpul conferinței de presă susținute astăzi, înaintea duelului cu FC Sevilla. Problemele olandezului sunt de la anticoagulantele pe care le ia pentru a-l ajuta cu problemele cardiace. Dezvăluirea a fost făcută de Javi Miguel, jurnalistul publicației madrinele As.


Focar de coronavirus la Minaur Baia Mare

UPDATE, 26 februarie, ora 14:26 / CS Minaur a anunţat pe site-ul oficial că echipa de handbal masculin nu mai face deplasarea la Bucureşti pentru meciul din etapa a 18-a a Ligii Zimbrilor cu CSM Bacău, deoarece sportivii săi sunt în izolare ca urmare a descoperirii a şapte cazuri de infectare cu coronavirus.

”În urma testelor efectuate înaintea plecării echipei de handbal masculin a CS Minaur spre Bucureşti, pentru jocul din etapa a 18-a a Ligii Zimbrilor, şapte persoane din cadrul secţiei au fost testet pozitiv cu noul coronavirus, iar DSP Maramureş a decis intrarea în izolare a echipei băimărene.

Minaur nu se va putea prezenta la meciul din etapa a 18-a cu CSM Bacău, trimiţând în acest sens o notificare către FR de Handbal, prin care se cere amânarea meciului”, se arată în comunicatul băimărenilor.

CS Minaur a precizat că poate cere reprogramarea meciului deoarece echipa a jucat vineri şi sâmbăta trecută meciuri din EHF European Cup, cu Donbas Mariupol, iar conform regulamentului FRH poate solicita amânarea dacă a disputat în ultimele 14 zile meciuri de cupă europeană. Reprogramarea meciului va fi făcută de FR de Handbal, la o dată pe care o va decide, după expirarea perioadei în care jucătorii echipei Minaur vor sta în izolare.


CSM București a prelungit înțelegerea cu Carmen Martin

UPDATE, 26 februarie, ora 11:57 / CSM Bucureşti a anunţat pe site-ul oficial că handbalista spaniolă Carmen Dolores Martin Berenguer şi-a prelungit contractul.

Carmen Martin a câştigat cu CSM Bucureşti trei titluri de campioană (2015, 2016, 2017), o Cupă a României (2016) şi EHF Champions League (2016). În tricoul naţionalei Spaniei, Carmen Martin şi-a trecut în palmares un bronz la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, un altul la Campionatul Mondial din Brazilia 2011 şi două finale de Campionat European (2008 Macedonia şi 2014 Croaţia/Ungaria).

Carmen Martin a debutat în handbal în urmă cu mai bine de un deceniu şi jumătate, la BM Roquetas. După trei ani, în 2008 s-a transferat la CB Mar Alicante. După alţi doi ani a semnat cu SD Itxako. Au urmat RK Krim Ljubljana şi CB Atletico Guardes (2012–2014). În 2014 a venit la CSM Bucureşti şi a făcut parte din echipa care a câştigat EHF Champions League. În 2017 a plecat la Nice Handball, dar doi ani mai târziu s-a întors Bucureşti.


Henderson a fost operat și va lipsi o lună

UPDATE, 26 februarie, ora 11:08 / Căpitanul echipei FC Liverpool, Jordan Henderson, a fost operat cu succes după accidentarea la inghinali suferită în derby-ul cu Everton.

Site-ul oficial al ”cormoranilor” a anunțat că mijlocașul va începe imediat programul de recuperare, dar nu va putea evolua până după pauza internațională din martie.


Flamengo a câștigat al optulea titlu în Brazilia

UPDATE, 26 februarie, ora 10:02 / Echipa Flamengo a câştigat pentru a opta oară campionatul Braziliei, deşi a fost învinsă în ultima etapă, cu scorul de 2-1, de formaţia Sao Paulo.

Flamengo a beneficiat de faptul că rivala Internacional Porto Alegre, ocupanta locului doi, a înregistrat o remiză, scor 0-0 cu Corinthians. Flamengo, care a câştigat titlul şi anul trecut, a încheiat sezonul cu 71 de puncte în clasament, iar Internacional cu 70 de puncte.

Două nume mari ale fotbalului brazilian, Vasco da Gama și Botafogo, au retrogradat în liga secundă alături de echipele Goias și Curitiba. În prima divizie au promovat formațiile Chapecoense, America-MG, Juventude și Cuiaba.


S-a sinucis după ce a fost pus sub acuzare pentru agresiuni sexuale şi trafic de persoane

UPDATE, 26 februarie, ora 08:49 / John Geddert, fost antrenor al echipei de gimnastică al SUA, care a avut legături cu medicul Larry Nassar şi a fost pus sub acuzare joi pentru agresiuni sexuale şi trafic de persoane, s-a sinucis.

Conform BBC, Geddert a fost pus sub acuzare, între altele, pentru trafic de fiinţe umane şi muncă forţată, agresiuni sexuale şi pentru că a minţit autorităţile. Cele două acuzaţii de agresiune sexuală sunt legate de fapte din 2012.

”Biroul meu a fost notificat că trupul neînsufleţit al lui John Geddert a fost găsit după-amiază târziu, după ce bărbatul s-a sinucis. Este finalul tragic al unei poveşti tragice pentru toţi cei implicaţi”, a precizat într-un comunicat procurorul general din Michigan, Dana Nessel.

John Geddert a fost antrenorul echipei feminine a SUA care a câştigat aurul olimpic în 2012 şi fostul proprietar al Twistars Gymnastics Club pentru sportivi de elită, unde Larry Nassar trata gimnastele.


Fost fotbalist la FC Argeş, mort după un infarct la fotbal cu prietenii

UPDATE, 25 februarie, ora 21:12 / O nouă veste tristă pentru lumea fotbalistică din România. Sorin Moraru, fost jucător la FC Argeş, Farul sau FC Olt, a decedat în cursul zilei de 25 februarie. În vârstă de 53 de ani, el a suferit un infarct în timpul unei partide de fotbal, alături de prieteni. Clubul din Trivale a postat un mesaj de condoleanţe pe pagina de Facebook.

„Drum lin printre stele, Sorin Moraru!

Clubul FC Argeș deplânge trecerea în neființă a fostului fotbalist Sorin Moraru (53 ani). Acesta a decedat în urma unui infarct miocardic în timp ce se afla cu prietenii la o partidă de fotbal.

‘Butelie’, așa cum îi spuneau colegii de echipă și prietenii, a debutat în prima divizie ca fundaș la FC Olt, apoi a trecut pe la Farul Constanța unde a fost și căpitan de echipă, iar în perioada 1992-1994 a evoluat la FC Argeș sub bagheta antrenorilor Ion Moldovan și Constantin Stancu, fiind coleg de echipă, printre alții, cu Bogdan Argeș Vintilă, Vasile Popa, Nelu Ceauşu, regretatul Gabi Amarăzeanu și Jean Barbu. Sincere condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace“, au scris cei de la FC Argeş.

Drum lin printre stele, Sorin Moraru!

Clubul FC Argeș deplânge trecerea în neființă a fostului fotbalist Sorin…

Posted by Fotbal Club Arges Pitesti on Thursday, February 25, 2021

 


Foresta a transferat un fost junior al lui PSG

UPDATE, 25 februarie, ora 16:12 / Clubul Foresta Suceava a anunțat trasferul mijlocașului central francez Abdoulaye Konate, care a fost crescut la academia clubului Paris-Sanit Germain.

Jucătorul în vârstă de 23 de ani a evoluat pe juniorii de la PSG până în 2019 și a fost om de bază în campionatele interne și în UEFA Youth League.


Younes Hamza s-a întors la Concordia Chiajna

UPDATE, 25 februarie, ora 16:09 / Clubul Concordia Chiajna a anunţat că a obţinut serviciile atacantului tunisian Younes Hamza, care a mai jucat la echipa ilfoveană în perioada februarie – iulie 2016.

În vârstă de 33 de ani, Hamza a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2022. Atacantul a evoluat de-a lungul carierei, între altele, pentru formaţiile Petrolul Ploiesti, Ludogoreţ Razgrad şi AE Larissa.

Younes Hamza are în palmares Cupa României câştigată cu Petrolul Ploieşti, Cupa Tunisiei cu Club Sportif Sfaxien şi titlul și Supercupa Bulgariei cu Ludogoreţ Razgrad.


Cazuri noi de COVID la Inter şi focar la Torino

UPDATE, 25 februarie, ora 14:45 / Apar noi cazuri de COVID-19 în Serie A. Inter şi AC Torino au anunţat că mai multe persoane din club au primit rezultate pozitive la testele pentru coronavirus.

La Inter, cei infectaţi sunt Alessandro Antonello şi Giusepoe Marotta, cei doi administratori delegaţi ai clubului, dar şi directorul sportiv Piero Ausilio, juristul Angelo Capelinni şi un membru al staff-ului tehnic al cărui nume nu a fost dezvăluit. Formaţia din Milano a precizat că întreaga echipă de jucători şi antrenori, împreună cu membri din conducere, vor urma procedurile prevăzute de protocolul sanitar semnat.

Un focar de COVID-19 este şi la Torino, unde 7 jucători şi un membru al staff-ului tehnic sunt pozitivi. Mijlocaşul Danielle Baselli este singurul care a confirmat în mediul online că a fost infectat. „Sunt pozitiv de COVID. Sunt bine, am început perioada de carantină la domiciliu. Vă mulţumesc pentru sprijin. Daniele“, a scris fotbalistul pe Instagram. Din cauza focarului de la Torino, partida contra lui Sassuolo din etapa 24, care ar fi trebuit să se joace vineri, 26 februarie, de la 21:45, ora României, va fi amânată.

Napoli, în schimb, a anunţat că ultimele testele efectuate de jucătorii săi au fost negative toate.

Italia a fost una dintre cele mai grav lovite ţări de pandemie. Conform ultimelor statistici, 389.433 de persoane erau infectate pe 24 februarie. În total, 2.949.564 de cazuri de COVID au fost în Peninsulă, dintre care 96.666 au decedat.


Fost fotbalist al lui CFR Cluj, găsit spânzurat

UPDATE, 25 februarie, ora 13:35 / Sergiu Sebastian Marian (43 de ani), fost fotbalist al grupării CFR Cluj în sezonul 1999-2000 , a fost găsit spânzurat. Corpul neînsufleţit a fost descoperit marţi, 23 februarie, în casa mamei sale, din cartierul Mănăştur, Cluj Napoca. Poliţia a început investigaţiile în acest caz şi ia în calcul varianta sinuciderii.


Grant Holloway, record mondial la 60 m garduri

UPDATE, 25 februarie, ora 10:19 / Atletul american Grant Halloway a stabilit recordul mondial în proba de 60 m garduri în sală, în cadrul reuniunii de la Madrid, informează cotidianul spaniol Marca.

În vârstă de 23 de ani, sprinterul american a fost înregistrat cu timpul de șapte secunde și 29 de sutimi, o sutime mai rapid decât recordul lui Colin Jackson care data din martie 1994. În serii, el fusese cronometrat în 7:32, care la acel moment era a doua cea mai bună performanță din istorie.

Grant Holloway este neînvins în 41 de curse pe distanţa de 60 m garduri de la debuturile sale la seniori, în urma cu circa patru ani.


Barcelona, victorie la scor în restanța cu Elche

UPDATE, 24 februarie, ora 21:50 / Barcelona s-a impus fără probleme în fața lui Elche, scor 3-0, într-un meci restanță contând pentru prima etapă a campionatului spaniol. Golurile catalanilor au fost marcate de Leo Messi (48 și 69) și Jordi Alba (73). În ciuda victoriei, Barcelona a rămas pe locul 3 în clasament, dar a redus distanța față de liderul Atletico la numai 5 puncte.

clasament la liga


CFR Cluj, în doliu. Un fost jucător a murit la 43 de ani

UPDATE, 24 februarie, ora 19:26 / CFR Cluj este în doliu după ce Sergiu Marian, fostul jucător al clujenilor, a murit la doar 43 de ani: „Drum lin spre stele, Sergiu Marian!”.

„Fostul jucător al echipei noastre, Sergiu Marian, s-a stins din viață marți, 23 februarie, la doar 43 de ani.

În aceste clipe grele, clubul CFR 1907 Cluj transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a fost mesajul de pe pagina de Facebook a CFR-ului.

Drum lin spre stele, Sergiu Marian!

Fostul jucător al echipei noastre, Sergiu Marian, s-a stins din viață marți, 23…

Publicată de Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA pe Miercuri, 24 februarie 2021


Alexandru Crețu, implicat în victoria lui Maribor

UPDATE, 24 februarie, ora 16:25 / Mijlocașul Alexandru Crețu a dat o pasă de gol în partida pe care echipa sa, NK Maribor, a câștigat-o, în deplasare, scor 4-0, în fața formației Tabor Sezana, în etapa a 23-a a campionatului Sloveniei.

Internaționalul român, care a fost integralist, a pasat decisiv la reușita de 3-0 a lui Jan Mlakar din minutul 62. Cu această victorie, NK Maribor a urcat pe primul loc în clasament, cu 43 de puncte, unul mai mult decât Olimpija Ljubljana, care însă are un meci mai puțin disputat.


CSA Steaua, victorie la scor într-un meci amical

UPDATE, 24 februarie, ora 15:06 / Echipa CSA Steaua a învins formația Academica Clinceni II, scor 8-0, într-un meci amical disputat în Complexul din Ghencea.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Dragoș Nicolae 45, 73, Ovidiu Morariu 45+1 și Florin Răsdan 56, 69, 76, 78 și 84.


Celtic s-a despărțit de managerul Neil Lennon

UPDATE, 24 februarie, ora 09:28 / Antrenorul echipei Celtic Glasgow, Neil Lennon, a demisionat de la Celtic Glasgow, din cauza rezultatelor modeste din actualul sezon.

”Am trăit un sezon dificil din cauza atât de multor factori și, desigur, este foarte frustrant și dezamăgitor faptul că nu am reușit să atingem aceleași performanțe ca și înainte. Am muncit la fel de mult ca oricând pentru a încerca să revenim, dar, din păcate, nu am reușit”, a declarat tehnicianul, conform BBC.

Neil Lennon, în vârstă de 49 de ani, a preluat conducerea lui Celtic în mai 2019, când Brendan Rodgers a plecat, aducând clubului două titluri, două Cupe și o Cupă a Ligii Scoției. Interimatul va fi asigurat de secundeul lui Lennon, John Kennedy.

Celtic a câștigat titlul în ultimele nouă sezoane, dar în acest sezon este la 18 puncte în spatele rivalei Rangers.


Tiger Woods a fost rănit într-un grav accident rutier

UPDATE, 23 februarie, ora 22:15 / Celebrul jucător de golf Tiger Woods a fost implicat în această seară într-un grav accident rutier în Los Angeles, în urma căruia a ajuns de urgență la spital. Mașina în care se afla sportivul s-a răsturnat și a fost nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare și a medicilor.

Tiger Woods a suferit numeroase răni, iar în acest moment se află în operație. „A fost extras din epavă şi transportat de urgență la un spital”, anunță CNBC.

„Tiger a fost implicat într-un accident în această dimineață și a suferit multiple răni în zona picioarelor. Momentan, se află în operație. Vă mulțumim pentru susținere și initmitate”, a declarat Mark Steinberg, agentul lui Tiger Woods.


Dinamo pierde la limită duelul cu Nimes în EHF League

UPDATE, 23 februarie, ora 21:55 / Dinamo București a pierdut cu 32-29 partida cu Nimes disputată în deplasare, din Grupa B în European Handball League, la capătul unui meci echilibrat pe tot parcursul său în care francezii au izbutit desprinderea abia pe final. Pentru Dinamo urmează meciul cu Sporting Lisabona, disputat în deplasare peste 3 zile.


 

Cristi Dulca, victorie la debut pe banca tehnică a naționalei feminine

UPDATE, 23 februarie, ora 20:29 / Cristi Dulca a debutat cu o victorie pe banca tehnică a naționalei feminine de fotbal a României, în deplasarea cu Croația, 1-0.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Mihaele Ciolacu în minutul 53. România termină pe locul 3 grupa H de calificare pentru Campionatul Europan, fiind devansată de Elveția și Belgia, dar peste Croația și Lituania.


Doliu la Atalanta înaintea meciului cu Real Madrid

UPDATE, 23 februarie, ora 19:04 / Willy Braciano Ta Bi fotbalistul celor de la Atalanta, a murit la 21 de ani din cauza cancerului hepatic. “Împărtășim cu profundă emoție durerea membrilor familiei după moartea prematură a lui Willy Braciano Ta Bi. Odihnește-te în pace, Willy”, a postat Atalanta pe Twitter


România nu mai găzduiește Euro U 19

UPDATE, 23 februarie, ora 17:30 / România nu va mai găzdui la vară Campionatul European de fotbal U19, decizia fiind anunțată astăzi de UEFA. “Comitetul Executiv al UEFA a decis astăzi să anuleze Campioanele Europene U19 din 2021 pentru fete şi băieţi din cauza pandemiei de Covid-19 şi a efectelor în organizarea competiţiilor

Sănătatea şi siguranţa tinerilor sportivi trebuie pusă pe primul plan în acest circumstanţe”, apare în comunicatul UEFA.


Skandenberg-ul din România își face federație

UPDATE, 23 februarie, ora 16:25La mai bine de 20 de ani din momentul apariției skandenberg-ului în România, ramura sportivă va beneficia de o federație națională. Cele 15 cluburi fondatoare s-au adunat, în premieră, pentru constituirea Federației Române de Skandenberg-Armwrestling.

În trecut sportivii români au obținut numeroase medalii la competițiile internaționale, țara noastră fiind una dintre cele mai titrate la nivel mondial din acest sport.


Florentino Perez, negativ la coronavirus

UPDATE, 22 februarie, ora 23:15 / Site-ul oficial al lui Real Madrid a anunțat că președintele Florentino Perez a avut rezultate negative la ultimele două teste PCR efectuate. Cu toate acestea, președintele „galacticilor” nu va călători pentru a fi prezent la meciul cu Atalanta, de la Bergamo. El se va deplasa, totuși, la Madrid, pentru a-i încuraja pe fotbaliștii lui Zidane înaintea plecării în Italia.


Prima postare a lui Coman după ce s-a ales cu dosar penal

UPDATE, 22 februarie, ora 22:55 / Florinel Coman a postat pe Instastory pentru prima dată după ce a fost deschis un dosar penal pe numele său. Fotbalistul de la FCSB a fost prins conducând fără permis, cu 165 de kilometri la oră, pe autostradă. Ulterior, Coman a publicat pe Instagram Echipa anului 2020, anunțată de AFAN. Iată echipa: Cristian Bălgrădean – Vali Crețu, Andrei Burcă, Paulo Vinicius, Mario Camora – Olimpiu Moruțan, Alex Cicâldău, Darius Olaru – Dennis Man, Elvir Koljic, Florinel Coman. Antrenor: Dan Petrescu.

postare florinel coman


Încă o tragedie în handbal! A făcut infarct la antrenament

UPDATE, 22 februarie, ora 22:08 / La o zi de la dispariția tragică a lui Zlatko Saračević, antrenorul celor de la Podravka, este o altă tragedie lovește lumea handbalului. Alfredo Quintana, portarul celor de la FC Porto a suferit un infarct la antrenament și a fost transportat la spital. Handbalistul se zbate între viață și moarte.


Andrei Cristea, o nouă promisiune pentru fanii lui Poli Iași

UPDATE, 22 februarie, ora 19:40 / Andrei Cristea, antrenorul lui Poli Iași, a vorbit înaintea meciului cu Viitorul și este conștient de problemele din defensivă, dar promite să obțină puncte:E un meci foarte important pentru noi, nu mai avem voie să facem pași greșiți și sperăm să strângem puncte.

Suntem conștienți că lucrurile nu au mers din punct de vedere defensiv, dar eu am încredere în echipă și în băieți și cred că vom putea obține rezultate.

E o diferență enormă dintre a fi jucător și a fi antrenor. Sunt la început, e un lucru important că știu lotul de jucători și am încredere că începând de astăzi vom începe să strângem puncte”.


Christoph Metzelder, trimis în judecată într-un caz de pornografie infantilă

UPDATE, 22 februarie, ora 16:23 / Fostul internaţional german Christoph Metzelder va fi judecat pentru difuzare de imagini cu caracter pedopornografic, procesul său urmând să înceapă la 29 aprilie, la Dusseldorf.

Fostul fundaş al naţionalei germane, în vârstă de 40 de ani, este acuzat că a trimis prin WhatsApp unei cunoscute 29 de imagini cu pornografie infantilă. De asemenea, el va fi judecat pentru posesie de imagini cu pornografie infantilă.

Nu a fost emis niciun mandat de arestare pentru fostul jucător, care urma cursuri de antrenor la Federaţia Germană de Fotbal (DFB) când ancheta a fost deschisă, în septembrie 2019.

Presa germană a susţinut atunci că prietena fostului jucător, cu care o avea o relaţie de un an, este cea care l-a denunţat după ce a primit de la el cel puţin 15 imagini cu pornografie infantilă. Canalul public german ARD, pentru care fostul jucător devenise consultant, a decis imediat să-şi ”suspende colaborarea” cu el în timpul anchetei.

Christoph Metzelder s-a retras din activitate în 2013, după ce a jucat la Borussia Dortmund, Real Madrid şi Schalke 04. La această ultimă echipă, el a fost coechipier cu Ciprian Marica. Metzelder a jucat de 47 de ori în naţionala Germaniei, fiind vicecampion mondial în 2002. După retragere, el a condus o agenţie de publicitate şi a înfiinţat o fundaţie care susţine proiecte pentru copii şi tineri.


Dumanska a câștigat derby-ul Croației, apoi a aflat că antrenorul ei a murit

UPDATE, 22 februarie, ora 16:00 / Portarul echipei naționale feminine de handbal a României, Iulia Dumanska a postat pe rețelele de socializare un emoționant mesaj post mortem, dedicat antrenorului Zlatko Saracevic, care a pregătit-o în ultima perioada la Podravka Koprivnica.

”Domn profesor, cele două mingi pe care mi-ați cerut să le apăr, ieri la meci, nu credeam că vor fi ultimele…Vă mulțumesc pentru tot, a fost o onoare să lucrez cu dumneavoastră. Odihniți-vă în pace!”, a scris handbalista.

Iulia Dumanska evoluează la Podravka Koprivnica din 2020, când a fost transferată de la SCM Râmnicu Vâlcea. Duminică, Podravka a învins cu 32-29 pe Lokomotiva Zagrab, în derby-ul Croației.

La puțin timp după terminarea meciului antrenorului Zlatko Saracevic i s-a făcut rău și a murit în brațele medicilor care a încercat să-l resusciteze.


Câinele preşedintelui clubului FC Zurich a întrerupt un meci din campionatul elveţian

UPDATE, 22 februarie, ora 13:43 / Cookie, câinele preşedintelui clubului FC Zurich, a întrerupt pentru scurt timp întâlnirea de campionat cu FC Sion, care a avut loc pe Stadionul Letzigrund, în etapa a 21-a a campionatului Elveției.

Patrupedul preşedintelui Zurich, Ancillo Canepa, a pătruns pe teren imediat după ce gazdele au egalat, în minutul 39. Bucuros de golul egalizator, Cookie a părăsit loja preşedintelui şi s-a dus pe gazon, iar oficialul a fost nevoit să coboare din tribună pentru a-şi recupera câinele fugar.

Amuzat, arbitrul a întrerupt meciul până când Canepa şi-a convins patrupedul să se întoarcă la locul său, unde a rămas până la finalul meciului. Partida s-a încheiat cu scorul de 1-1.


Larisa Iordache s-a vaccinat pentru JO de la Tokyo

UPDATE, 22 februarie, ora 12:01 / Multipla campioană la gimnastică, Larisa Iordache, a trecut cu bine și peste testul vaccinului anti COVID și a declarat că abia așteaptă să-și reia preătirile pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo.

”Primul vaccin împotriva COVID19 a fost mai ușor decât credeam. Cele 15 minute au trecut , iar acum pot merge liniștită la antrenament”, a postat sportiva pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de LARISA IORDACHE 💜 (@larisa_iordache)

Larisa Iordache și-a reluat de curând în activitatea sportivă și a fost vedeta Europenelor de la Mersin (Turcia), de la sfârșitul anului trecut. Românca a cucerit nu mai puțin de patru medalii în Turcia: aur la bârnă şi sol, argint la sărituri şi cu echipa.


Cum să nu execuți un penalty

UPDATE, 22 februarie, ora 11:50 / Gonzalo Coronel, în vâstă de 19 ani, era un fotbalist anonim din campionatul Argentinei, până la meciul de Cupă al echipei sale, Atlanta, contra Villa San Carlos. Imaginile cu modul în care a ales să execute unui penalty de departajare au devenit virale pe internet.

Meciul contând pentru turul 1 din Cupa Argentinei s-a terminat la egalitate, 0-0, și după primele 90 de minute și după cele două reprize de prelungiri. La loviturile de departajare, Gonzalo Coronel a ales să-și ia un elan de peste 30 de metri, însă execuția a fost lamentabilă și portarul advers a respins fără probleme balonul.


Jorge Sampaoli, eliminat într-un meci din Brazilia, a văzut finalul partidei de pe gard

UPDATE, 22 februarie, ora 11:20 / Scene incredibile au fost surprinse într-un meci din campionatul Braziliei. Protagonist a fost Jorge Sampaoli, fostul selecționer al Argentinei, acum tehnician al grupării Atletico Mineiro. Tehnicianul de 60 de ani a prins finalul partidei cu Sport Recife cățărat pe gardul ce împrejmuiește suprafața de joc.

Sampaoli a fost eliminat în minutul 86 al întâlnirii după o criză de nervi la adresa brigăzii de arbitri. În minutul 85, la scorul de 2-1 pentru Mineiro, centralul meciului a dictat lovitură de la 11 metri pentru Sport Recife, iar argentinianul și-a ieșit din minți. Jorge Sampaoli nu s-a răfuit doar cu centralul întâlnirii. În drum spre tunel acesta l-a jignit și pe arbitrul de rezervă.

”Trebuie să le fie rușine! Este o rușine! Ce naiba te uiți la mine, rahatule?”, a tunat antrenorul la adresa celui de al patrulea oficial, conform Tyc Sports.

Sport Recife a egalat la faza penalty-ului din minutul 85, dar Atletico Mineiro s-a impus cu 3-2, grație unui gol marcat în cel de al 8-lea minut adițional. Echipa pregătită de Jorge Sampaoli se luptă pentru poziția a treia a clasamentului și avea nevoie de victoria cu Sport Recife pentru a rămâne în lupta pentru medaliile de bronz.

Ar fi cadoul de despărțire a antrenorului argentinian pentru Mineiro. Din vară Sampaoli va prelua formația Olympique Marseille. Va fi a doua experiență europeană pentru fostul selecționer al Argentinei. În sezonul 2016/2017 acesta a mai pregătit-o pe FC Sevilla.


Gol magnific în Belgia

UPDATE, 22 februarie, ora 09:04 / Gol de senzație în confruntarea dintre Genk și Beerschot, din etapa a 27-a din prima ligă a Beligiei. Oaspeții au câștigat cu 2-1. Jan Van den Bergh a deblocat tabela în minutul 65, cu o execuție minunată de la 30 de metri, mingea oprindu-se direct în vinclu.

Beerschot a făcut apoi 2-0, din penalty, în minutul 82. Holzhauser a transformat de la punctul cu var. Gazdele au marcat golul de onoare în prelungiri, prin Hrsovsky. În urma acestui rezultat, Genk e pe locul 3, în timp ce Beerschot ocupă poziția a șasea.


Probleme pentru Ruben de la Barrera, fostul antrenor al Viitorului

UPDATE, 22 februarie, ora 08:28 / Ruben de la Barrera a revenit în Spania după experiența Viitorul, dar lucrurile nu merg deloc bine pentru tehnicianul în vârstă de 36 de ani, care e în pericol să fie dat afară și de la Deportivo La Coruna.

Fostul „Super Depor” joacă acum în al treilea eșalon spaniol și nu mai are nicio șansă la promovarea în Segunda, după ce a pierdut trei din ultimele șase meciuri. Deși fanii îi cer să demisioneze după ultimul eșec, scor 0-1, cu Racing Ferrol, de la Barrera nu are de gând să plece.

„Cred că am irosit ultimul cartuș! Nu știu dacă mai putem prinde primele 3 locuri, nu există explicații pentru rezultatele proaste. Avem mare nevoie de puncte, nu pot vorbi acum despre ce obiectiv mai avem, e ca și cum aș vinde motociclete!

Nu regret că am preluat această echipă, aș face-o de 1000 de ori, este echipa mea de suflet. Dar acum nu putem face altceva decât să rămânem calmi și să o luăm de la capăt sezonul următor”, a declarat antrenorul lui Deportivo.


WWE are un nou campion! The Miz i-a luat centura lui Drew McIntyre

UPDATE, 22 februarie, ora 08:10 / Dominantul campion mondial al WWE-ului, Drew McIntyre, a rămas fără centură. La evenimentul Elimination Chamber, scoțianul i-a învins pe Randy Orton, Kofi Kingston, Jeff Hardy, Sheamus și AJ Styles, dar nu a fost suficient.

Atacat la finalul meciului de către Bobby Lashley, Drew McIntyre a fost deposedat de titlu, după ce The Miz a încasat cu succes servieta „Money In The Bank”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de WWE (@wwe)

The Miz, pe numele său real Mike Mizanin, a devenit astfel campion mondial pentru a doua oară în carieră. Primul titlu mondial fusese cucerit în 2010, tot datorită șansei oferite de servieta „Money In The Bank”.

ADVERTISEMENT