Fotbal intern

PROBLEME la Petrolul? “În iarnă vor pleca jucători!”

Geraldo Alves, căpitanul Petrolului, a marcat luni primul său gol în Liga 1 pe "Ilie Oană", la aproape doi ani şi jumătate de la semnaea contractului cu "lupii". Bucuria portughezului a fost cu...
23.10.2014 | 12:33
PROBLEME la Petrolul In iarna vor pleca jucatori
ADVERTISEMENT

Geraldo Alves, căpitanul Petrolului, a marcat luni primul său gol în Liga 1 pe “Ilie Oană”, la aproape doi ani şi jumătate de la semnaea contractului cu “lupii”. Bucuria portughezului a fost cu atît mai mare, cu cît această reuşită a adus victoria echipei sale, cu 2-0, iar ploieştenii se menţin în lupta pentru titlu. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK.RO, Geri a vorbit despre şansele echipei la cîştigarea campionatului, dar a explicat şi de ce plecarea lui Adi Mutu poate fi dată rapid uitării. 

Felicitări pentru gol, Geraldo! E a treia victorie la rînd, se vede titlul?

– Mulţumesc frumos! Noi la titlu ne-am gîndit de la început, dar ceea ce s-a întîmplat la meciul cu CFR, ne-a schimbat optica. Luăm fiecare meci în parte şi vedem ce se va întîmpla pînă la final. Mai ales după pauza de iarnă, cînd se trage linie.

ADVERTISEMENT

La ce te referi, concret, cînd vorbeşti de meciul cu CFR Cluj?

– Nu vreau eu să discut prea multe, însă arbitrajul de atunci nu a fost la nivelul fotbalului pe care îl jucăm în Liga 1. Mi s-au părut greşeli nepermise, iar asta ne-a costat două puncte. Plus că Teixeira a fost eliminat inexplicabil şi ne-a lipsit foarte mult la meciul cu Steaua. De acum asta este, trebuie să mergem mai departe şi să ne descurcăm.

Citeşte şi: EXCLUSIV Se DESTRAMĂ Petrolul! “La iarnă pleacă cinci jucători!”

Consideri că aţi fi bătut Steaua dacă îl aveaţi pe Filipe pe teren?

– Nimeni nu garantează aşa ceva, dar el este unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai echipei. Oricum, acel meci a fost unul d care pe care, de mare luptă, în care ambele echipe au jucat la victorie, nu am avut în cap decît cele trei puncte. Noi am fost ghinionişti, însă meciul trebuie dat uitării de acum.

ADVERTISEMENT

“Nu am vorbit de prelungirea contractului!”

Vorbeşti despre pauza de iarnă. La ce te referi cînd spui că se va trage linie?

– Păi este foarte posibil să plece mulţi fotbalişti şi atunci trebuie să vedem ce şanse există. Este normal ca atunci cînd ai rezultate bune să vină ofertele. De Lucas, Tamuz, Alcenat, Astafei sînt fotbalişti foarte buni care ar putea stîrni interesul multor echipe. De la Petrolul au plecat mereu jucători buni în ultimii ani, iar ca exemple să-i punem doar pe Hamza, Boudjemaa, Hoban sau Bokila. În plus, este nevoie de bani ca echipa să supravieţuiască financiar.

Ţie îţi expiră contractul în vară. Continui la Petrolul?

– Nu ştiu acum! Mie nu mi-a propus nimeni prelungirea, nu am vorbit încă despre aşa ceva. Dar aştept, îmi fac treaba pînă la final şi vedem. Este timp, mai ales că în iarnă pot lua în considerare orice ofertă vine. Asta este viaţa de fotbalist. Dacă se va dori continuarea colaborării este foarte bine, dacă nu voi lua în considerare cea mai bună ofertă şi asta este!

ADVERTISEMENT

Se simte plecarea lui Mutu?

– Se simte în sensul că Adrian e un fotbalist cu foarte mare experienţă, am pierdut la capitolul ăsta, este adevărat. La fel de real este însă şi faptul că Victor Astafei l-a înlocuit cu succes. Din punctul meu de vedere, prin prestaţiile pe care le-a avut, el a demonstrat că îl poate înlocui fără probleme pe Mutu.

FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-CEAHLAUL PIATRA NEAMT, LIGA 1 (20.10.2014)

“Petrolul nu are nici jumătate din bugetul Stelei!”

Cum ar fi să cîştigi titlul din postura de căpitan al Petrolului?

– Minunat! Ar fi cel mai important succes din cariera mea, fiindcă nu am cîştigat niciodată un titlu. Ar fi de vis, mai ales că Petrolul n-a mai cîştigat campionatul din 1966, aşa că îţi dai seama ce ar însemna pentru suporterii ăştia minunaţi, pentru tot oraşul de fapt, fiindcă la Ploieşti se respiră fotbal.

ADVERTISEMENT

Puteţi învinge Steaua sau consideri că e o echipă prea tare?

– Este firesc ca Steaua să fie favorită, avînd în vedere că noi nu avem nici jumătate din bugetul lor! Ei îşi permit să ia cei mai buni fotbalişti, în timp ce la noi au venit, de cele mai multe ori, jucători de la echipe mai mici, din eşaloane inferioare, atît din străinătate cît şi din ţară. Ei nu sînt obişnuiţi să se lupte pentru trofee, dar cred că putem compensa aceste aspecte prin determinarea şi calităţile noastre. Eu cred în şansele noastre să luăm titlul!

27_geraldo

Ar fi o bucurie suplimentară pentru tine să iei titlul în faţa Stelei?

– Nu, nici vorbă! Bucuria ar fi oricum imensă, dar fără vreo legătură cu Steaua! În 2012, atunci cînd am plecat eu de acolo, mi se propusese prelungirea, dar nu am vrut eu. Am părăsit Steaua în condiţii foarte bune şi am rămas în relaţii excelente cu domnul Becali, cu Mihai Stoica, cu toată lumea. Eu am fost acolo într-o perioadă mai dificilă pentru club, dar am format un grup unit care a reuşit să treacă peste probleme.

Dar a fost Petrolul cea mai bună alegere?

– Clar! Eu cînd am plecat de la Steaua nu ştiam că vin la Petrolul, dar s-a dovedit a fi cea mai bună variantă! Mă simt excelent aici. La fel, am venit atunci cînd echipa trecea printr-o perioadă grea, însă ne-am ridicat, am construit, am luat Cupa şi acum speră să urmeze şi titlul.

5 goluri a marcat Geraldo Alves pentru Petrolul în meciurile oficiale: trei în Liga 1 şi două în Cupa României

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!

ADVERTISEMENT
Tags: