Sport

Probleme mari pentru Gică Hagi înaintea Supercupei României: „E foarte greu!”

Gică Hagi întâmpină dificultăți mari înaintea Supercupei României dintre Farul și Sepsi. Antrenorul campioanei se confruntă cu probleme de lot.
07.07.2023 | 22:03
Probleme mari pentru Gica Hagi inaintea Supercupei Romaniei E foarte greu
Farul are opt absenți pentru primul meci al noului sezon de SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Gică Hagi și Farul au șansa de a-și consolida campionatul cucerit în sezonul trecut. Clubul de la malul mării o înfruntă pe Sepsi, sâmbătă, 8 iulie, de la ora 20:00 pentru trofeul Supercupei României. Campioana are nu mai puțin de 7 indisponibili pentru duelul de la Ploiești.

Probleme mari pentru Gică Hagi înaintea Supercupei României: „Au rămas destui acasă”

Pentru Farul urmează o perioadă extrem de aglomerată. Echipa pregătită de Gică Hagi o înfruntă pe Sepsi în Supercupa României pe stadionul „Ilie Oană” înaintea meciului tur cu Sheriff Tiraspol din primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Ulterior, campioana o înfruntă în deplasare pe Hermannstadt în prima etapă din SuperLiga, după care merge la Tiraspol pentru returul cu moldovenii. Din cauza accidentărilor, Gică Hagi are nu mai puțin de 7 indisponibili pentru duelul cu Sepsi.

„Sunt înaintea unui nou sezon, am multe gânduri pentru că ne așteaptă două luni și jumătate foarte grele. Am făcut lucruri extraordinare anul trecut, ceva incredibil, am câștigat campionatul și e ceva nou pentru noi să jucăm atâtea meciuri în perioada iunie-iulie. 

ADVERTISEMENT

Din păcate, încă din prima zi am avut jucători indisponibili, care nu au fost cu noi din cauza accidentărilor, au rămas destui acasă. Chiar dacă rezultatele n-au fost așa de bune în amicale, cred c-a fost o șansă pentru mine să îmi cunosc mai bine jucătorii tineri și cei nou-veniți.

Sunt multe lucruri de făcut, începem să jucăm din trei în trei zile și sperăm să facem față. La acest meci, din păcate, avem anumiți jucători accidentați, șapte nu vor fi cu noi”, a declarat Gică Hagi, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi a anunțat obiectivul Farului în noul sezon: „Să ne luptăm cu cele mai bune echipe din România”

Gică Hagi speră ca în sezonul următor Farul să mențină ștafeta sus și să reușească să le pună probleme celorlalte rivale la titlu. În ciuda numeroaselor absențe, „Regele” a mărturisit că „marinarii” vor încerca să pună mâna pe trofeu în meciul cu Sepsi.

„Am fost o surpriză plăcută a campionatului, încercăm să intrăm în play-off, iar legat de meciul de mâine, orice finală se câștigă, nu se joacă. Sepsi are un antrenor cu experiență, care cunoaște campionatul, va fi un meci în care cele două echipe vor juca fotbal.

ADVERTISEMENT

Eu nu știu ce înseamnă avantaj sau dezavantaj, voi încerca să găsesc soluții, să fim noi, să dominăm. Avem o identitate și trebuie să continuăm cu ea, indiferent de câți jucători avem disponibili”, a spus Gică Hagi.

Farul, șapte absenți pentru duelul cu Sepsi din Supercupa României: „Nu-mi place să mă plâng”

Ionuț Larie și Tudor Băluță, doi dintre oamenii de bază de la Farul, nu au făcut deplasarea la Ploiești pentru duelul cu Sepsi. Mateus, Benchaib sau Carnat sunt alte absențe ale „marinarilor”.

„Nu-mi place să mă plâng, chiar dacă trebuie să vă anunț că au rămas la Constanța Larie, Băluță, Mateus, Benchaib, Carnat și alți doi care s-au accidentat la antrenament. E greu, dar găsim soluții”, a încheiat Gică Hagi.

În meciurile amicale, Farul a câștigat cu Poli Iași (1-0) și a remizat cu FC Brașov (1-1) în cantonamentul de la Poiana Brașov. În stagiul de pregătire din Polonia, campioana României a pierdut toate cele trei partide cu Pogon Szczecin (1-2), Ostrava (0-5) și Warta Poznan (0-3).

ADVERTISEMENT