Fotbal intern

Probleme pentru Adrian Mutu la EURO U21 2021?! Pe ce jucători nu s-ar putea baza la turneul final

20.11.2020 | 10:25
Probleme pentru Adrian Mutu la EURO U21 2021 Pe ce jucatori nu sar putea baza la turneul final
ADVERTISEMENT

România s-a calificat la EURO U21 2021, fiind al doilea turneul consecutiv la această categorie de vârstă pentru tricolori. FANATIK a analizat situaţia, iar Adrian Mutu ar putea să aibă câteva probleme în vedere lotului pe care îl va folosi la turneul final din Ungaria şi Slovenia.

Campionatul European U21 din 2021 va fi un turneu final atipic, după ce pandemia de coronavirus a dat peste cap calendarul competiţional din 2020. Competiţia se va disputa în două perioade diferite, UEFA apelând la această variantă după ce EURO 2020 a fost mutat în vara anului viitor.

ADVERTISEMENT

Astfel, meciurile din faza grupelor se vor disputa în perioada 24-31 martie 2021, în timp ce sferturile, semifinalele şi finala sunt programate între 31 mai şi 6 iunie. În aceste condiţii, Adrian Mutu ar putea să piardă câţiva jucători importanţi pentru partidele din grupe.

Adrian Mutu, probleme cu naţionala României U21 la EURO 2021

Meciurile din faza grupelor de la EURO U21 2021 se suprapun cu partidele pe care naţionala României le va juca în preliminariile CM 2022. Tricolorii vor începe pe 24-25 martie drumul spre turneul final din Qatar, urmând să mai dispute alte două meciuri pe 27-28 martie şi 30-31 martie.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu ar putea să nu aibă câţiva jucători importanţi sub comandă la EURO U21 2021. Printre jucătorii eligibili la naţionala de tineret, dar au bifat partide şi la selecţionata mare, se numără Ianis Hagi, Dennis Man, Florinel Coman, Tudor Băluţă şi Denis Drăguş.

Ultimii doi, Tudor Băluţă şi Denis Drăguş, nu sunt variante pentru selecţionata mare, însă tripleta Hagi-Man-Coman ar putea să rateze turneul final de la tineret. Ianis Hagi şi Florinel Coman sunt prezenţe obişnuite la lotul mare, în timp ce Dennis Man a fost convocat de Mirel Rădoi pentru meciurile din luna noiembrie.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorţi pentru preliminariile CM 2022, şansă pentru Adrian Mutu

Pe 7 decembrie, la Zurich, va avea loc tragerea la sorţi pentru preliminariile CM 2022, iar România se află în urna a 2-a valorică. Şansa lui Adrian Mutu ar fi ca selecţionata tricoloră să ajungă în primele cinci grupe, care vor fi formate din cinci echipe.

Astfel, România ar avea cu două meciuri mai puţin în preliminariile CM 2022 şi, dacă Mirel Rădoi ajunge la un acord cu restul selecţionerilor din grupă, tricolorii ar putea să joace doar două meciuri în luna martie. Cu posibilitatea unor adversari mai accesibili la acele partide, Ianis Hagi, Florinel Coman sau Dennis Man ar putea să ajungă la selecţionata de tineret.

ADVERTISEMENT

Când îşi află România adversarii de la EURO U21 2021

Pe lângă România, alte 14 echipe s-au calificat deja la EURO U21 2021, singurul semn de întrebare fiind legat de situaţia Islandei. Nordicii trebuiau să joace cu Armenia, dar partida a fost anulată din cauza unor cazuri de COVID-19 lîn lotul armenilor. Cel mai probabil, UEFA va acorda Islandei victoria la masa verde, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul naţionalei României.

Tragerea la sorţi pentru grupele EURO U21 2021 va avea loc, pe 10 decembrie, la Nyon (Elveţia). Turneul final se va disputa în Ungaria şi Slovenia, ţări care vor evolua în Grupa A, respectiv Grupa B.

ADVERTISEMENT
Tags: