Sport

Probleme serioase pentru Ianis Hagi. Scoțienii fac un anunț dur pentru fotbalistul român

Ianis Hagi ar putea risca să nu fie convocat la Euro 2024 din cauza faptului că nu joacă regulat la Deportivo Alaves.
01.03.2024 | 17:38
Probleme serioase pentru Ianis Hagi Scotienii fac un anunt dur pentru fotbalistul roman
Ianis Hagi a fost om de bază în preliminariile EURO. Sursă foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi (25 de ani) nu joacă titular la Deportivo Alaves, astfel că acesta ar putea să rateze, conform jurnaliștilor scoțieni, turneul final de la EURO 2024. Ianis Hagi este împrumutat de Glasgow Rangers la Alaves până în iunie 2024 când se reîntoarce în Scoția.

Probleme serioase pentru Ianis Hagi. Scoțienii fac un anunț dur pentru fotbalistul român

Mijlocașul român are ca scop să participe la Campionatul European în naționala condusă de Edi Iordănescu, dar are nevoie să evolueze mai mult până la finalul sezonului, având în vedere că în ultimele 6 meciuri a bifat doar 19 minute.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a convocat mereu jucători care evoluează constant la echipele de club dar în același timp a preferat același nucleu de jucători. Totuși faptul că Hagi evoluează prea puțin la Alaves ar putea constitui un impediment. În plus, nici cei de la Glasgow Rangers nu l-ar mai vrea în lot din vară.

Va fi Ianis Hagi în lotul pentru EURO?

„Ianis Hagi declanșează o dezbatere aprinsă în România și provoacă o mare dilemă în privința echipei naționale. Presa din România este împărțită în ceea ce privește convocarea lui Hagi. Fostul internațional Ionuț Lupescu consideră că absența lui Hagi nu ar fi o problemă atâta timp cât selecționerul își explică clar decizia. El a adus ca exemplu situația din 1994, când România a ajuns în sferturile de finală la Campionatul Mondial, fără jucători importanți precum Marius Lăcătuș și Ioan Sabău”, a scris publicația scoțiană DailyRecord.

ADVERTISEMENT

„Pe de altă parte, fostul atacant Florin Răducioiu susține că Hagi ar merita să fie convocat datorită contribuției sale la echipa națională în timpul campaniei de calificare, chiar dacă nu joacă regulat la club”, au mai scris scoțienii.

„Atunci a fost momentul cheie”

Inigo Minon și Javier Blanco, doi jurnaliști din Spania au indicat momentul în care atacantul a început să cadă psihic: „A fost un moment cheie atunci când a ratat penalty-ul contra Almeriei. De atunci a părut că și-a pierdut încrederea. Antrenorul a spus mereu că are încredere în el că își va reveni, însă pe aceeași poziție are mai mulți jucători peste el”.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi are un jucător de valoare ca și concurent pe post. „Jon Guridi, care joacă pe aceeași poziție, este unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei. Ianis Hagi nu a avut nicio problemă fizică, este doar vorba de încredere și adaptarea la ritmul fotbalului spaniol”, a spus Inigo Minon, jurnalist la El Correo, pentru Rangers Review.

Este totuși o alegere dificilă pentru Edi Iordănescu dacă îl va include pe Hagi în lotul pentru Euro 2024. Este greu de crezut că s-ar putea dispensa de un jucător foarte important pentru națională dar în același timp va dori să aibă la dispoziție jucători cu jocuri multe în acest sezon.

ADVERTISEMENT

România se află în Grupa E alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea meciului baraj dintre Israel, Bosnia, Ucraina și Islanda. Totuși, chiar dacă perspectivele nu par îmbucurătoare, Edi Iordănescu l-a încurajat mereu pe Ianis Hagi, semn că ar putea face o excepție de la regula titularilor.

ADVERTISEMENT