Life

Produsul cumpărat pe bandă rulantă în comunism a reînviat. Poate fi găsit în orice supermarket, la un preț mic

Alimentul achiziționat de toți românii în comunism, din nou în vogă. Se poate cumpăra la un cost redus din toate magazinele.
06.02.2024 | 15:15
Produsul cumparat pe banda rulanta in comunism a reinviat Poate fi gasit in orice supermarket la un pret mic
Alimentul achiziționat de toți românii în comunism, din nou în vogă. Se poate cumpăra la un cost redus din toate magazinele. Sursa foto: activenews.ro
ADVERTISEMENT

Produsul cumpărat pe bandă rulantă în comunism a reînviat. Poate fi găsit în orice supermarket, la un preț mic. Producătorul a înregistrat marca în anul 1997, însă este prezentă pe piața românească din 1947.

Alimentul achiziționat de toți românii în comunism, din nou în vogă. Se poate cumpăra la un cost redus din toate magazinele

Alimentul achiziționat de toți românii în comunism, din nou în vogă. Se poate cumpăra la un cost redus din toate magazinele. Acest produs are o tradiție veche în spate, iar gustul amintește de vremurile de demult.

ADVERTISEMENT

Concepuți pentru a satisface pofta de dulce biscuiții Eugenia erau adorați de toți românii înainte de Revoluția de la 1989. Aceștia au rămas în continuare pe rafturile supermarketurilor și se pot cumpăra la prețuri extrem de scăzute.

Un singur pachet, cu o greutate de 36 de grame, se găsește la Mega Image cu numai 1,59 lei. La Carrefour o pungă de 360 de grame are un cost de 14,50 lei. În pungă se află 10 bucăți de biscuiți cu cremă de cacao.

ADVERTISEMENT

Orice ai alege, trebuie să știi că producătorul român a păstrat rețeta de odinioară. Ingredientele folosite de fabrica din Dobrogea sunt făina albă de grău, zahărul, grăsimile vegetale din palmier și cacao cu un conținut redus de grăsime 3%.

De asemenea, biscuiții mai conțin sare iodată, arome (rom, vanilină) și agenți de afânare, printre care se numără carbonat acid de amoniu și carbonat acid de sodiu. Conform ambalajului Eugenia, crema din acest produs este în procent de 40%.

ADVERTISEMENT

Eugenia, biscuiții cu tradiție din perioada comunistă

Eugenia a rămas un produs cunoscut în rândul românilor. Biscuiții cu tradiție care se vindeau pe bandă rulantă în perioada comunistă reprezintă o marcă înregistrată în 1997 de Dobrogea Grup. Înainte orice fabrică putea face produsul.

Desertul a fost relansat în anul 2005 ca produs premium într-o nouă formă. De asemenea, producătorii au folosit un ambalaj care păstrează mai bine calitatea sa. Eugenia nu a beneficiat de un brand management special.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea marca a devenit substantiv comun într-un timp extrem de scurt. Așa se face că produsele asemănătoare nu au mai fost numite „biscuiți cu cremă de cacao”, ci mult mai simplu „eugenii”.

ADVERTISEMENT
Tags: