News

Profesor universitar, condamnat la închisoare pentru luare de mită. Cum primea banii de la studenți

11.05.2021 | 10:35
Profesor universitar condamnat la inchisoare pentru luare de mita Cum primea banii de la studenti
Profesor universitar, condamnat la închisoare pentru luare de mită. Cum primea banii de la studenți. Sursa foto: utcluj.ro
ADVERTISEMENT

Un profesor universitar de la Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Procurorii au găsit în biroul profesorului mai multe plicuri cu numele studenților, în care se aflau bancnote de 50 de euro. În total, asupra acestuia au fost găsiți 2.000 de euro, bani pentru note de trecere la examenele restante.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, profesorul universitar a fost condamnat la trei ani cu suspendare, însă Curtea de Apel Cluj a admis cerea procurorilor pentru pedeapsa cu executare.

Profesor universitar, condamnat la închisoare pentru luare de mită

Luarea de mită în universități se pedepsește cu ani buni după gratii. Un profesor de la Facultatea de Mecanică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită de la studenţi, relatează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Cadrul universitar din orașul de pe Someș a fost prins în flagrant în 2017, când studenții îi dădeau bani pentru că aveau restanțe la materia Mecanisme I şi II, informează Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

În urma perchezițiilor, au fost găsiți 2.000 de euro în biroul profesorului, în bancnote de câte 50, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi. Iniţial, profesorul a fost reţinut 24 de ore, iar instanţa a dispus ulterior ca el să fie cercetat în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT

”Printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Cluj, un profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Mecanică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Totodată, instanţa a dispus confiscarea specială de la persoana condamnată a unor sume de bani în lei şi în euro, precum şi confiscarea extinsă a peste 10.000 de euro”, se arată într-un comunicat transmis de Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Cum primea profesorul banii pentru a facilita promovarea studenților la examene

Potrivit sursei citate, profesorul din Cluj-Napoca a primit bani de la mai mulţi studenți, pentru facilitarea promovării unor examene. Aceștia erau dați la plic, cu numele fiecărui student care avea nevoie de notă de promovare.

ADVERTISEMENT

”În fapt, la data de 2 septembrie 2017, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj l-au prins în flagrant pe profesorul universitar, în timp ce primea diferite sume de bani de la mai mulţi studenţi, în scopul facilitării promovării unor examene restante la materia “Mecanisme I şi II”.

Ulterior, în vederea administrării probatoriului, au fost efectuate două percheziţii la domiciliul şi în biroul profesorului. Astfel, în biroul acestuia a fost găsită suma de 2.000 de euro, în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Teodoro s-a mutat din Chile în România şi deţine una dintre cele mai...
Teodoro s-a mutat din Chile în România şi deţine una dintre cele mai profitabile plantaţii. A investit 100.000 de euro
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au...
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au decis soarta țării înainte de terminarea războiului