News

Profesorii protestează, Klaus Iohannis face glume cu elevii: ”Vedeți că până și greva are avantaje”

În timp ce profesorii protestează în toată țara, Klaus Iohannis face glume cu elevii. Ce a spus președintele, joi, în timp ce se afla într-o vizită la Sibiu.
25.05.2023 | 16:29
Profesorii protesteaza Klaus Iohannis face glume cu elevii Vedeti ca pana si greva are avantaje
Klaus Iohannis face glume în plină perioadă de proteste ale profesorilor: ”Vedeți că până și greva are avantaje”. Sursa foto: captură Facebook
ADVERTISEMENT

În timp ce se afla la Sibiu, la o întâlnire cu elevii unui liceu din oraș, Klaus Iohannis a încercat niște glume pe seama acestui moment greu din societate. Șefului statului i-a ieșit o ușoară aroganță.

Klaus Iohannis face glume în plină perioadă de proteste ale profesorilor: ”Vedeți că până și greva are avantaje”

Joi, 25 mai, președintele României și omologul său din Germania, Frank-Walter Steinmeier, s-au aflat în vizită în Sibiu. Cei doi oficiali au ajuns la orele după amiezii la Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal.

ADVERTISEMENT

La eveniment, în ciuda grevei generale, au fost prezenți și câțiva elevi. La un moment dat, în prezența copiilor și a soției sale, Klaus Iohannis a încercat să facă o glumă. Momentul nu a fost tocmai unul inspirat, dat fiind contextul actul din Educație.

Facem o poză?. Stați așa să nu fiți în spate. Vă doresc o zi frumoasă! Vedeți că până și greva are ceva avantaje”, le-a transmis președintele elevilor soției sale de la Colegiul Național Samuel von Brukenthal din Sibiu.

ADVERTISEMENT

De notat că, în această perioadă, și Colegiul Național Samuel von Brukenthal se află în grevă. Elevii nu merg la școală. Există însă o parte dintre profesori care au fost de acord să vină de acasă, alături de copii, pentru întâlnirea cu cei doi șefi de stat.

Klaus Iohannis, reproșuri pentru greviști din Educație

Președintele Klaus Iohannis a vorbi, la Sibiu, despre situația din Educație. Joi, în a patra zi de grevă generală, șeful statului a spus că nemulțumirile dascălilor sunt întemeiate, că aceștia câștigă foarte puțin, în timp ce oferă comunității totul, însă lucrurile nu pot fi rezolvate ”instant”.

ADVERTISEMENT

În același timp, Iohannis a mai spus că s-ar fi așteptat ca cei care au organizat greva să remarce ”măcar marginal, că în aceste zile Parlamentul a adoptat noile legi ale educației”.

Recunosc că am rămas surprins că nimeni din cei care au organizat greva nu a constatat că Parlamentul a aprobat noile legi ale educației. M-aș fi așteptat să se observe măcar marginal.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte multe noutăți (n.r. în noile legi ale educației). Eu sunt foarte mulțumit că am ajuns în această etapă, deci Parlamentul a înțeles importanța acestora. Mi-aș fi dorit să constate și profesorii că s-au făcut pași”, a afirmat președintele.

ADVERTISEMENT