Life

Profesorul Constantin Dulcan, momente de cumpănă la Roma: „Era destul de dificil să continui”

Profesorul Constantin Dulcan a povestit cum a depășit un episod dur al vieții sale, mai exact, cum s-a vindecat de o boală necunoscută.
27.03.2024 | 17:44
Profesorul Constantin Dulcan momente de cumpana la Roma Era destul de dificil sa continui
Profesorul Constantin Dulcan, povestea propriei sale vindecări. Foto: Bookzone/ Antena 3 CNN/ Montaj foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

Profesorul Constantin Dulcan, autorul cărții „Calea vindecării”, pentru care a primit un trofeu în cadrul Galei Premiilor Literare Bookzone, de curând, a povestit despre unul din momentele de cumpănă prin care l-a trecut viața.

Profesorul Constantin Dulcan, despre calea vindecării sale

Pe scenă, în Palatul Parlamentului, dr. Constantin Dulcan a ținut un discurs motivațional, din propria sa experiență. Profesorul a adus la lumină felul în care el s-a vindecat de o boală cu care s-a pricopsit în anul 1991, când se afla la Roma.

ADVERTISEMENT

„În 1991, eram invitat la Roma, la Montevirginio, pentru un curs de Qigong. Era noiembrie, era frig, eu eram numai în tricouri și, evident, am răcit. Am făcut o febră destul de mare. Medicul care m-a invitat era foarte speriat. A zis: «Știți bine, noi nu avem asigurare medicală». O internare la Roma însemna o cheltuială mare în seama organizatorilor. Într-o asemenea situație, era destul de dificil să continui.

La vremea aceea nu știam nimic din ceea ce știu acum, dar eram atât de anxios din cauza faptului că acel om era obligat să plătească pentru mine, încât jumătate de zi m-am concentrat numai asupra febrei. A doua zi, fără nicio intervenție medicală, eram pe teren, pur și simplu refăcut, lucru care rar se întâmplă. Așadar, concentrarea asupra celui mai important simptom (care în cazul meu era febra) necesită o conștientizare a sinelui tău lăuntric, intim, poate cel mai intim. Vindecarea implică toate celulele tale.

ADVERTISEMENT

În acel moment, pur și simplu îți induci acea energie a vindecării. O trimiți în toate celulele și, în primul rând, la nivelul extremităților. Simți palmele calde, simți tălpile calde și pur și simplu rămâi acolo cu mintea ta. O pierzi, revii, o pierzi. Revii de-a lungul unei zile întregi. Eu am reușit pur și simplu să mă vindec”, este mărturisirea făcută de neurologul și profesorul Constantin Dulcan, una care a stârnit aplauze și admirație din partea publicului prezent la gală.

Premiat pentru volumul scos în colaborare cu Florentina Fântânaru

Renumitul doctor a mai spus, în cadrul istorisirii sale, că e foarte important să mulțumim pentru vindecare: „Noi invocăm energia vindecării pe care creierul nostru o oferă tuturor celulelor noastre. Efectul vindecării este foarte, foarte posibil”. 

ADVERTISEMENT

Constantin Dulcan a fost prezent pe 20 martie la prima ediție a Galei Premiilor Literare. Evenimentul a fost dedicat premierii celor mai valoroase cărți de pe piața românească din ultimele 12 luni. Pe scenă au urcat o serie de personalități, pe lângă profesorul Constantin Dulcan. Dr. Leon Dănăilă, Dr. Alexandru Ciurea, Dan Negru și Florin Piersic s-au numărat printre cei care au avut lucruri importante de spus despre viață, în fața celor peste 600 de invitați.

Neurologul Constantin Dulcan a câștigat, prin votul a 45.000 de persoane, premiul pentru „Cea mai apreciată carte în dialog”, scrisă în colaborare cu jurnalista Florentina Fântânaru. Volumul „Calea vindecării” s-a vândut ca pâinea caldă, în peste 100.000 de exemplare.

ADVERTISEMENT