News

Prognoza ANM pentru 14 noiembrie – 12 decembrie. Ninsori și precipitații abundente în unele zone

Meteorologii de la ANM au refăcut prognoza pentru 14 noiembrie - 12 decembrie. Iarna își intră treptat în drepturi. În unele zone vor cădea ninsori și precipitații abundente.
15.11.2022 | 11:43
Prognoza ANM pentru 14 noiembrie  12 decembrie Ninsori si precipitatii abundente in unele zone
ANM anunță ninsori și precipitații abundente în următoarea perioadă. Prognoza pentru perioada 14 noiembrie - 12 decembrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După un mijloc de toamnă cu temperaturi anormal de ridicate, a doua jumătate a lunii noiembrie aduce și fenomene de iarnă în țara noastră.

ANM anunță ninsori și precipitații abundente în următoarea perioadă. Prognoza pentru perioada 14 noiembrie – 12 decembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Încă din această săptămână, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. În special în zonele de munte și în estul țării, precipitațiile așteptate vor fi în general sub formă solidă.

Mai exact, dacă în zonele din restul țării va ploua, chiar abundent în sud-vest, în Moldova și la altitudine mai mari se așteaptă primul strat de zăpadă al acestui sezon.

ADVERTISEMENT

Site-ul de specialitate AccuWeather.com prognozează un strat de zăpadă de 5-10 cm în Botoșani, de vineri până sâmbătă după-amiază.

Iată cum va fi vremea în România, conform ANM, în următoarele patru săptămâni:

Prognoza ANM pentru săptămâna 14 – 21 noiembrie 2022

Dacă în est, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în restul țării, acestea vor fi apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Vor cădea precipitații însemnate cantitativ. ”Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice”, conform ANM.

Cum va fi vremea în săptămâna 21 – 28 noiembrie 2022

În continuare, aerul rece persistă în nord-est. Valori mai ridicate de temperatură sunt așteptate în regiunile vestice și centrale, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Vor cădea precipitații abundente în regiunile sudice și sud-estice. În rest, cantitățile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cum va debuta iarna. Prognoza ANM pentru săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie 2022

Iarna debutează cu temperaturi medii ușor mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. În rest, acestea vor fi apropiate de mediile climatologice ale săptămânii.

Vor cădea precipitații modeste cantitativ în regiunile centrale și la munte, iar în rest regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza ANM pentru săptămâna 5 – 12 decembrie 2022

Vremea continuă să fie mai caldă decât normalul perioadei și în a doua săptămână din decembrie. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În privința cantităților de precipitații, acestea vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, mai anunță ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: