News

Prognoza ANM pentru 14 noiembrie – 12 decembrie. Cum va fi vremea de Ziua Națională și de Sfântul Nicolae

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru intervalul 14 noiembrie - 12 decembrie. Estimările vremii pentru Ziua Națională și Sfântul Nicolae.
11.11.2022 | 16:00
Prognoza ANM pentru 14 noiembrie  12 decembrie Cum va fi vremea de Ziua Nationala si de Sfantul Nicolae
Cum va fi vremea de Ziua Națională și de Sfântul Nicolae. Prognoza ANM pentru 14 noiembrie - 12 decembrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administraţia Națională de Meteorologie a dat publicității estimările meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 14 noiembrie – 12 decembrie 2022.

Cum va fi vremea de Ziua Națională și de Sfântul Nicolae. Prognoza ANM pentru 14 noiembrie – 12 decembrie

Potrivit specialiștilor, de săptămâna viitoare, vremea va intra într-un proces de răcire. În majoritatea zonelor, temperaturile vor fi apropiate sau mai scăzute decât cele normale.

ADVERTISEMENT

În zonele înalte de munte, în special la altitudini de peste 1.800 de metri, vor fi și precipitații sub forma de lapoviță și ninsoare.

De notat că și în următoarele săptămâni temperaturile vor fi în ușoară scădere. Până la jumătatea primei luni de iarnă, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată țara.

ADVERTISEMENT

În jurul zilei de 1 Decembrie, perioadă în care sărbătorim și Ziua Națională, se anunță temperaturi apropiate de normal. În est și sud-est va fi mai frig. Tot aici, șansele să cadă precipitații sunt mai ridicate. În rest, regimul pluviometric va fi deficitar.

Moș Nicolae vine cu o vreme normală pentru data din calendar. Nici regimul de precipitații nu va fi unul în afara normelor climatologice. Iată prognoza ANM pentru următoare patru săptămâni:

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 14 – 21 noiembrie

Temperaturile anunțate de ANM vor fi general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea zonelor țării. Va fi mai rece în zonele nord-estice.

Vor cădea precipitații în normele perioadei. Meteorologii spun că ”regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în zonele montane”.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în perioada 21 – 28 noiembrie

Finalul ultimei luni de toamnă aduce valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În privința cantităților de precipitații, acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând nordul extrem, unde vor fi local deficitare.

Vremea rece în debut de iarnă. Prognoza pentru 28 noiembrie – 5 decembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

ANM anunță că va vor cădea precipitații puține în vest, nord-vest și centru, dar mai ales la munte. În rest, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru 5 – 12 decembrie

În a doua săptămână de iarnă, temperaturile se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul de precipitații va fi apropiat de cel normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT
Tags: