News

Prognoza ANM pentru 17 mai – 14 iunie. Când scăpăm de ploi și de vremea răcoroasă

14.05.2021 | 12:33
Prognoza ANM pentru 17 mai  14 iunie Cand scapam de ploi si de vremea racoroasa
ADVERTISEMENT

Prognoza emisă vineri de către cei de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 17 mai -14 iunie anunță când scăpăm de ploi și de vremea răcoroasă.

Potrivit meteorologilor, precipitații mai importante și pe arii extinse sunt așteptate doar în prima săptămână, apoi va ploua puțin.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește valorile termice, acestea vor fi sub cele normale, tot în prima săptămână, după care se va încălzi simțitor odată cu 24 mai.

Prognoza ANM pentru 17 mai – 14 iunie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Prognoza ANM pentru săptămâna 17 – 24 mai

Din datele oferite vineri de ANM, aflăm că, în perioada 17 – 24 mai, valorile termice vor fi în general mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile intracarpatice, unde abaterea termică negativă va fi mai pronunțată.

ADVERTISEMENT

În acest interval va ploua foarte mult, mai ales în regiunile intracarpatice și în zonele montane aferente, precum și în extremitatea de est a țării, iar în rest regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor deficitar în sud-vest.

Prognoza meteo pentru perioada 24 – 31 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile centrale, montane, sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Cum debutează vara calendaristică. Prognoza ANM pentru săptămâna 31 mai – 7 iunie

În debutul calendaristic al verii, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și local în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru săptămâna 07 – 14 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare, în cea mai mare parte a țării.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni publicate săptămânal de ANM sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

ADVERTISEMENT